کد خبر: 103766833
تاریخ انتشار: شنبه 02 ارديبهشت 1396
خانه » حواشی » ایمنا » هنرمندی با آثار ماندگار در بناهای تاریخی اصفهان
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
به مناسبت سالروز درگذشت استاد غلامحسین سنمار؛

استاد غلامحسین سنمار از معماران و استادکاران اصفهان است که آثار درخشانی از او در برخی از بناهای مهم تاریخی اصفهان به یادگار مانده است.

به گزارش چی 24 به نقل از ایمنا:
 
به گزارش ایمنا، استاد غلامحسین سنمّار؛ از بهترین معماران و استادکاران اصفهانی، در سال 1230 متولد شد. پدرش استاد ابوالقاسم معروف به خاتم ساز از اساتید معماری روزگار خود بود و غلامحسین ابتدا از پدرش فنون معماری را فرا گرفت. استاد دیگر وی در فنون معماری قدیم استاد اسماعیل معمار (معمار اصلی مجموعه مسجد رکن الملک) می باشد که سالها با وی به همکاری پرداخت و پس از چندی به دامادی وی درآمد.
او به واسطه حسین معارفی (استاد معروف و از معماران وقت اداره معارف) به همکاری در آن اداره دعوت شد و از همین طریق در مرمت و احیای بسیاری از بناهای تاریخی اصفهان نقش اساسی ایفا کرد. او سالها در خدمت به هموطنان و همشهریان خود صادقانه به مرمت و احیا و بازپیرایی بناهای تاریخی و مذهبی اصفهان پرداخت و توانست بسیاری از این بناها را از انهدام نجات دهد و به جرأت می توان گفت در اکثر بناهای مهم تاریخی اصفهان مرمت هایی توسط او انجام گرفته است.



از جمله اقدامات مهم و معروف این استاد می توان به همکاری در ساخت مجموعه مسجد، مدرسه و آب انبار رکن الملک در کنار استاد اسماعیل معمار که به دستور رکن الملک انجام شد، مرمت های وسیع در مسجد جامع اصفهان در سال 1300، ارائه و اجرای طرح رفع خطر از دو مناره و گنبد مسجد امام (طرح کلاف آهنی) در سال 1312، ساخت دبیرستان سعدی در ضلع غربی میدان نقش جهان حدود 1315، رفع خطر و مرمت مسجد شیخ لطف الله درسال 1312، استحکام بخشی سقف بازارهای اطراف میدان امام و ایجاد تغییرات کلی در بدنه میدان، شرکت در مرمت ایوان مدائن در عراق اشاره کرد.
قابل ذکر است که کارشناسان داخلی و خارجی همچون اندره گدار فرانسوی و پوپ آمریکایی و دکتر لطف الله هنرفر از شیوه مرمت و نحوه عملکرد وی بازدید کرده و ضمن تأیید، او را شایسته تقدیر دانستند.
استاد غلامحسین سنمار در 24 رجب در آستانه 110 سالگی وفات یافت و در تخت فولاد اصفهان، تکیه ملااسماعیل خواجویی به خاک سپرده شد. اشعاری از صغیر اصفهانی شاعر معروف در وصف وی، بر روی سنگ قبرش نقش بسته است./
12106/135/4

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین