به گزارش چی 24 به نقل از فرارو: گمرک ایران ادعای یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری در خصوص گمرک را تکذیب کرد.
به گزارش خبرآنلاين، مصطفي ميرسليم در بخشي از توضيحات خود در واكنش به توضيحات اسحاق جهانگيري در شرايطي امكانات مبارزه با قاچاق را نقد كرد كه ظرف سال هاي گذشته بر اساس اعلام دفتر منطقه اي مبارزه با قاچاق و تخلفات سازمان جهاني گمرك(رايلو) ايران در ميان سه كشور مبارزه با قاچاق در دنيا بوده است.
اين ادعا در حالي از سوي اين نامزد انتخاباتي مطرح شد كه گمرك جمهوري اسلامي ايران به دنبال فرمايشات مقام معظم رهبري در روزهاي نخست سال جاري مبني بر تجهيز گمركات به دستگاه هاي ايكس ري اقدام به برنامه ريزي براي خريد ١٩ دستگاه ايكس ري كرده است.
اين 19 دستگاه ایکس- ری کانتینری دیگر در مرحله خرید ، حمل و در مرحله تجهیز سازه است که شامل دو دستگاه ایکس ری پیشرفته پرسرعت در مراحل تحویل به گمرک بوده و یکی از آنها تحویل و به بندر عباس منتقل گردیده و انجام تشریفات قانونی تعدادی از آنها از طریق بومی سازی و استفاده از توان صنایع داخلی ودانش و تخصص مهندسین کشور و امکانات داخل صورت پذیرفته است و اواخر سال گذشته سفارش تولید 5 دستگاه ایکس ری کامیونی به وزارت دفاع داده شده و قرارداد آن نیز منعقد شده است.
گفتني است طی سالهای فعاليت دولت يازدهم تعداد دستگاه های ایکس ری کامیونی به دو برابر قبل افزایش یافته و در حال حاضر تعداد12 دستگاه ایکس ری کامیونی در گمرکات اجرائی با حداکثر ظرفیت فعال و در حال بهره برداری است.
مبارزه با پولشویی و قاچاق
اقدامات صورت پذیرفته در جهت مبارزه با پولشویی و قاچاق، کشفیات کالای قاچاق ، مواد مخدر و پیش سازها، علاوه بر پیاده سازی سامانه های مکانیزه و نیز سامانه جامع گمرکی که از جمله اقدامات موثر صورت پذیرفته طی سال های اخیر در جهت مبارزه مجدانه با قاچاق کالا و مواد مخدر می باشد ، اعمال مدیریت ریسک ، تقاطع گیری اطلاعاتی ، بهره گیری از تجهیزات کنترلی پیشرفته و سگ های مواد یاب و...منجر به کشف قابل توجهی در قاچاق کالا و مواد مخدر و همچنین قاچاق انسان نیز گردید.
در این راستا گمرک جمهوری اسلامی ایران، طی سالهای اخیر تعداد ۵ دستگاه ایکس ری کامیونی از محل منابع مالی داخلی خود خریداری و در گمرکات اجرایی نصب کرده است و در حال حاضر تعداد ۱۲ دستگاه ایکس ری کامیونی در گمرکات فعال و در حال بهره برداری می است که در سالهای اخیر به دوبرابر افزایش یافته است.
همچنین دو دستگاه ایکس ری پیشرفته پرسرعت در مراحل تحویل به گمرک بوده و انجام تشریفات قانونی تامین 5 دستگاه دیگر از طریق وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با استفاده از دانش و تخصص مهندسین داخلی و امکانات داخل کشورصورت پذیرفته است .
از سوی دیگربهره برداری بهینه از دستگاههای کنترلی پیشرفته در جهت کشف قاچاق انسان در سال 1395 منجر به کشف 50 مورد قاچاق انسان در گمرک بازرگان شده است.
تعداد سگ های موادیاب 21 قلاده آماده به کار که 10 قلاده در سال 95 خریداری و آموزش داده شده است.
علاوه بر این در حال حاضر 89000 دستگاه موقعیت یاب (GPS) برروی کامیون های ترانزیتی نصب و تبادل اطلاعات آنها با سامانه های موجود میسر می باشد.
استفاده از پلمب الکترونیکی در محموله های ترانزیتی و بکارگیری تکنولوژی RFIDجهت کنترل پته های عبور محموله های وارداتی د رگلوگاه های نیروی انتظامی از دیگر اقدامات صورت پذیرفته می باشد.
همچنین به منظور اقدامات پیشگیرانه با صدور بخش نامههای متعدد در ارتباط با اجرای صحیح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، آموزش مداوم کارکنان و راه اندازی و بهره برداری از سامانه جعل و سایر اقدامات مقتضی، سعی در کاهش قاچاق کالا و تخلفات مربوطه شده است.با نگاهی گذرا به آمار های مربوط شاهد نتایج این اقدامات خواهیم بود.
تعداد پروندههای قاچاق کالا در سال 1395 در حدود 1676 فقره به ارزش تقریبی 1996 میلیارد ریال بوده است که نسبت به سال 1394 علیرغم کاهش 1.8% در تعداد پرونده ها، 51.4%درصد در ارزش کالا افزایش داشته است.
در گذشته به علت عدم وجود سیستم های کنترلی و نظارت لازم بر تشریفات گمرکی میزان ارزش کل پرونده های قاچاق مکشوفه 400 میلیارد ریال بوده است .
در حالی که با اجرای سامانه های الکترونیکی و اصلاح وکنترل فرآیند ها در سال 1394 این شاخص به رقم 1623 میلیارد ریال افزایش یافته که حاکی از رشد بالغ بر 300 درصدی می باشد.
میزان کشفیات انواع مواد مخدر ،روانگردان و پیش سازهای مواد مخدر طی سال 95 به میزان 28 تن بوده و مطابق با آخرین گزارش منتشره توسط دفتر اطلاعات منطقهاي سازمان جهانی گمرک (RILO A/P)، کشور ايران بيشترين کشفیات قاچاق کالا و مواد مخدر را در بین کشورها به خود اختصاص داده است و در رتبه سوم قرار گرفته است.