
به گزارش «قاصدنیوز»، امروز 23 اردیبهشت سالروز وفات حجتالاسلام کاظم مدیر شانهچی از علمای عرصه حدیث و روایت و از پژوهشگران و اندیشمندان ایرانی است. در ادامه با زندگی این اندیشمند خراسانی بیشتر آشنا شوید:
کاظم مدیر شانهچی در سال 1306 در مشهد به دنیا آمد. تحصیلات آغازین را در دبستان و دبیرستانهای مشهد گذراند و سپس در مدرسه خیراتخان به تحصیل دروس حوزوی و ادبیات عرب پرداخت و از دروس محمدتقی ادیب نیشابوری و محقق نوقانی، مروارید، میرزا احمد مدرس یزدی(پدر همسر) و شیخ هاشم قزوینی، میرزا احمد کفایی خراسانی و سید محمدهادی میلانی، شیخ مجتبی قزوینی و... استفاده کرد.
با بنیانگذاری دانشکده الهیات مشهد در سال 1337 طی دعوتی از سوی دکتر فیاض، به تدریس فقه و حدیث در دانشکده الهیات پرداخت و حاصل همت و تلاش بیوقفه استاد در شناساندن جایگاه علم حدیث و بسط و رواج آن، تألیف کتابهای ارزشمندی چون "درایهالحدیث"، "علم الحدیث" و "تاریخ حدیث" است. در سالهای 1350 و 1355 برای فرصت مطالعاتی به مسکو و همچنین به کشورهای سوریه، عربستان، مصر و مراکش اعزام شد.
در مبارزات انقلاب اسلامی، از استادان پیشگام دانشگاه بوده و در مبارزات و تظاهرات نقش فعال داشت و در هدایت دانشجویان به سوی کانون مبارزه نقش موثری ایفا می کرد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیتهای علمی او توسعه بیشتری یافت و با تأسیس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس در سال 1363 سرپرستی گروه حدیث بنیاد را نیز عهدهدار شد. جایگاه استاد در بنیاد پژوهشهای اسلامی موقعیت مناسبی را پدید آورد تا ایشان با کمک پژوهشگران فاضل در زمینه استخراج و تدوین احادیث نبوی و دیگر معصومان علیهمالسلام خدمات ارزندهای تقدیم نمایند ازجمله میتوان به "هدایه الامه" شیخ حر عاملی در 8 جلد ، "الحکم من کلام امیر المومنین علی بن ابیطالب" در2جلد ، "سنن النبی" در 10 جلد و تصحیح نسخهای کهن از صحیفه سجادیه اشاره کرد.
آثار دیگری وی عبارتاند از: ترجمه و شرح تبصره، چهل حدیث حضرت رضا(ع) با مقدمهای در رجال معاصر حضرت علیهالسلام، تصحیح و تحثیه الانوار البهیه شیخ عباس قمی، روش استنباط، آیات الاحکام، تاریخ فقه مذهب اسلامی، مزارات خراسان، تاریخچه ادوار منطق و... . او به سبب اشتغال به مسائل مربوط به حدیث و منابع آن، سفرهای متعدد به کشورهای مختلف از جمله مصر، سوریه، اردن، حجاز، ترکیه، مراکش، اسپانیا و پاکستان داشت.
از استادان و شخصیتهای علمی چون: «شیخ آقا بزرگ تهرانی» « شیخ هاشم قزوینی، میرزا مهدی الهی قمشه ای و آیت الله میرزا حسین سبزواری» اجازه روایتی و اجتهاد گرفت. او در سفر به کشورهای اسلامی مورد عنایت برخی مشایخ فقه و حدیث قرار گرفت و از آنان اجازه اجتهاد اخذ کرد. از جمله مولانا «ابوالعباس عمرانی» شیخ مشایخ کشور مغرب و استاد فقه و حدیث دارالحدیث «حسنی رباط» و نیز امام مسجد جامع حلب و دیگران...
در 11 اردیبهشت 1372 به عنوان استاد نمونه آموزش عالی کشور انتخاب و در سال 1381 به عنوان چهره ماندگار معرفی شد.
سرانجام در 23 اردیبهشت 1381 مصادف با سالروز شهادت امام هشتم علیه السلام چشم از جهان فروبست و در غرفه 25 صحن آزادی حرم مطهر رضوی دفن شد.