کد خبر: 110810334
تاریخ انتشار: دوشنبه 22 خرداد 1396
خانه » سایت های خبری » قاصد نیوز » با حاج رضا انصاریان، صاحب صوت دلنشین صلوات خاصه امام رضا علیه السلام بیشتر آشنا شوید + صوت صلوات خاصه
نسخه چاپی
ارسال به دوستان

امروز 21 خرداد سالروز وفات رضا انصاریان مداح اهل بیت و خادم امام رضا علیه السلام است. نوای زیبای صلوات خاصه امام هشتم ویژه ترین یادگاری او برای عاشقان آن حضرت است.

به گزارش چی 24 به نقل از قاصد نیوز:
با حاج رضا انصاریان، صاحب صوت دلنشین صلوات خاصه امام رضا‌علیه‌السلام بیشتر آشنا شوید + صوت صلوات خاصه

به گزارش«قاصدنیوز»، امروز 21 خرداد سالروز وفات رضا انصاریان مداح اهل بیت و خادم امام رضا علیه السلام است. نوای زیبای صلوات خاصه امام هشتم ویژه‌ترین یادگاری‌ او برای عاشقان آن حضرت است.

 

رضا انصاریان در سال 1333 در شهر خوانسار به دنیا آمد. پدرش مرحوم حاج شیخ محمدمهدی بود که منتسب به طایفه‏ با اصالت شیخ‏ها در خوانسار می‌باشند. مادرش نیز از سلاله سادات بود. کودکی را در خوانسار گذراند و در سال 1339 همراه خانواده خود به شهر مقدس قم هجرت نمود.

 

او درباره اولین روزهایی که سراغ مداحی رفته، گفته است: " آن زمان کلاس پنجمی بودم، شعر در کتاب فارسی ما  بود به این مضمون " یکی در بیابان سگی تشنه یافت/ برون از رمق در حیاتش نیافت" من در حین تمیز کردن حوض آب حیاط منزلمان آن را با صدای بلند می‌خواندم. مادربزرگم که زن اهل ذکری بود، و صدای من را در حال خواند این شعر شنیده بود، گفت پسرم تو که صدای به این قشنگی داری بیا این شعر مذهبی را حفظ کن و فردا هم که روز اربعین است آن را برای مردم بخوان. این شعر را حفظ کردم و فردای آن روز به خانه همسایه رفتیم، حاج‌آقا معمار اولش تردید داشت، که مراسم خراب نشود. به لطف خدا آن برنامه با صدای کودکانه چنان زیبا و خوب اجرا شد و همه را منقلب کرد. صاحب‌مجلس موقع رفتن از مادربزرگم درخواست کرد که برای شب‌های آینده هم من را همراه خودش به روضه بیاورد تا برای مردم شعر بخوانم."

 

در محضر استادان بزرگواری چون ستایشگر و حاج ملا حسین مولوی شاگردی کرده است. این استادان بر حفظ شعری که البته مبتنی بر روایات رسیده باشد خیلی تأکید داشتند.

 

او معتقد بود: "مداح باید نماز اول وقتش ترک نشود، نکند اذان را بگویند و او مشغول گپ زدن باشد، اهل‌بیت امام حسین (ع) برای احیای امر دین و نماز در کربلا تازیانه خوردند، مصیبت‌ها از سر گذراندند، چه در ظهر عاشورا و چه در تمام اوقات نماز اول وقت را نمی‌گویم، نماز شب و نافله شان هم قضا نشد، اگر  کسی مداح این خانواده است باید در این زمینه الگوی دیگران باشد."

 

در سال 1353 با دختر مرحوم حجت‌الاسلام زروندی که داماد مرحوم آیت‏الله فقیه نیشابوری بود ازدواج کرد.

 

بعد از 15خرداد و شهادت فرزند امام خمینی فعالیت‌های انقلابی وی نیز اوج بیشتری گرفت. سال 1350 و زمانی که هنوز یک‌هفته‌ای بیشتر از مراسم نامزدی‌اش نگذشته بود که او را دستگیر و به زندان اوین بردند. بعدازاینکه آزاد شد چون در قم هویتش شناخته‌شده بود به مشهد مقدس مهاجرت کرد و مشهد تبدیل به مرکزی برای ادامه فعالیت‌‎های انقلابی وی شد و اواخر سال 55 بود که برای همیشه در مشهد ماندگار شد.

 

در سال 1361 به‌عنوان خادم رسمی حرم مطهر امام رضا علیه‌السلام برگزیده و  لباس خدمتگزاری پوشید.

 

برای نوکری و مداحی اهل‌بیت علیهم‌السلام به اکثر شهرستان‏های ایران رفته بود و در جلسات روضه‏خوانی و مراسم عزاداری‏های آن‌ها شرکت کرد و نوای گرم و سوزناک و با اخلاص او همه‌جا پیچیده بود. همچنین به کشورهای مختلف سفرهایی داشت و در شبکه‏های مختلف تلویزیونی و ماهواره‏ای نیز برنامه‏هایی اجرا کرد. دخترش می‌گوید: "بابا انگلیس و دبی و... می‌رفت روستاهای محروم هم می‌رفت، اما نه برای رفتن به انگلیس خوشحال شد و نه برای رفتن به روستای دورافتاده ناراحت، اصلاً برایش مهم نبود که کجا می‌رود می‌گفت مهم این است که من وظیفه‌ام را انجام دهم."

 

علاوه بر آنکه نوای او برای زائران حرم مطهر رضوی خیلی‌ها آشناست اما مهم‌ترین اثر ماندگارش قرائت صلوات خاصه امام رضا علیه‌السلام می‌باشد که با اخلاص خاص او شهرتی جهانی پیدا کرده است. خود او می‌گوید: "یادم نیست که این صلوات را در حرم خواندم یا استودیو، ولی عنایت امام رضا علیه‌السلام این صلوات را ماندگار کرد. چند وقت پیش یکی از کانادا زنگ زده بود که وقتی صلوات خاصه حضرت از تلویزیون پخش می‌شود، همه اعضای خانواده ما می‌ایستند، دست راستشان را به نشانه ارادت بر سینه می‌گذارند و صلوات خاصه را زیر لب زمزمه می‌کنند. خب این اثرهایی که بر دل می‌گذارد، به من ارتباطی ندارد. صدای من فقط وسیله ادای احترام و ارادت مردم به حضرت است، نه چیزی بیشتر."

 

سرانجام در 21 خرداد 1392 در روز ولادت حضرت سیدالشهدا علیه السلام درگذشت. بعد از اقامه نماز توسط آیت‏الله وحید خراسانی در بهشت ثامن صحن آزادی حرم رضوی به خاک سپرده شد.

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین