کد خبر: 116574450
تاریخ انتشار: چهارشنبه 21 تير 1396
خانه » خبر گزاری ها » دانشجو » حمله آتش به اختیارها به فقر و محرومیت/ دوباره بسیجی؛ دوباره جهاد
نسخه چاپی
ارسال به دوستان

تابستان، فصل جهاد ِ بسیجی هاست. باروبندیل شان را می بندند و می زنند به دوردست ها. به کوه و بیابان. به جاهایی که پای یقه سفیدها و چشم سفیدها، هرگز نای رسیدن بهشان را ندارد.

به گزارش چی 24 به نقل از دانشجو:

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجوی-محمدصالح سلطانی؛ آغاز تابستان برای هرکسی معنای خاص خودش را دارد. برای بچه‌مدرسه‎‌ای‌ها یعنی آغاز سه ماه تعطیلی و خوش‌گذرانی، برای آبمیوه‌فروشی‌ها یعنی آغاز فصل رونق کاسبی، برای پدرها هم یعنی آغاز فصل خاموش کردن کولرها. شروع تابستان برای گروهی از دانشجویان اما معنای دیگری دارد. تابستان، فصل جهاد ِ آن‌هاست. باروبندیل‌شان را می‌بندند و می‌زنند به دوردست‌ها. به کوه و بیابان. به جاهایی که پای یقه‌سفیدها و چشم‌سفیدها، هرگز نای رسیدن بهشان را ندارد. احتمالا این دانشجوها، وقتی توی اتوبوس نشسته‌اند و راهی «هجرت به اختیار»شان هستند، خیره به جاده‌های تمام‌نشدنی زیرلب می‌خوانند:«ای خوب‌تر از لیلی،بیم‌است که چون مجنون/عشق تو بگرداند،در کوه و بیابانم.» جهادی‌ها را اینطوری نگاه نکنید، آن‌ها  خیلی عاشق‌اند.خیلی.

 

ماجراهای یک گروه جهادی موثر

دیروز، روز اعزام اولین گروه از این جهادی‌های آتش به اختیار بود. گروه جهادی شهید وزوایی دانشگاه صنعتی شریف. همان گروهی که پارسال در جریان اردوی جهادی‌اش، ماجرای تزریق داروهای ضدبارداری به زنان روستایی را رسانه‌ای کرد و وزارت بهداشت را به اصلاح رویه‌اش ، محبور. آن‌ها چندین و چندبار درباره این موضوع با نمایندگان مجلس گفتگو کردند، مسئولین استانی را در جریان قرار دادند و در نهایت، با ورود برخی از مقامات عالی‌رتبه موفق شدند مساله را در سطوح بالا پیگیری کنند. شاید اگر گروه جهادی شهید وزوایی پیگیر نمی‌شد، هیچ‌کس سراغ این ماجرا نمی‌رفت و تراژدی کنترل جمعیت در روستاهای خراسان جنوبی همچنان قربانی می‌گرفت(اطلاعات بیشتر در اینجا و اینجا مطالعه کنید).

 

سفر به تکه‌ی فراموش‌شده

بچه‌های گروه شهید وزوایی امسال هم به همان استان سال قبل می‌روند. مقصد آن‌ها خراسان جنوبی است. یکی از محروم‌ترین استان‌های کشور که مشخص نیست با رایی که در انتخابات 96 داده، مورد توجه دولت دوازدهم قرار می‌گیرد و سهم و حقش پرداخت می‌شود یا نه. مقصد امسال بچه‌ها، شهرستان نهبندان است. شهرستانی مرزی و محروم. مثل بیشتر شهرستان‌های آن تکه‌ی فراموش‌شده‌ی جنوب شرق کشور.

 

مدرسه‌سازی و کانال‌کشی برای رفع محرومیت‌

علی زمانی، از مسئولین گروه جهادی شهید وزوایی، درباره اردوی امسال‌‌شان می‌گوید:« در این اردو دانشجویان جهادی یک باب مدرسه یک کلاسه با زیربنای ۵۰ متر مربع در روستای لخشک می سازند.همچنین عملیات احداث چهار کانال کشاورزی به طول ۳۵۰ متر در چهار روستای بخش شاهکوه انجام می‌شود.  با توجه به هدر رفت آب در مسیر انتقال به مزارع کشاورزی احداث این کانال ها می تواند نقش مهمی در مدیریت منابع آب داشته باشد.»

زمانی از مجموعه فعالیت‌های فرهنگی و اعتقادی گروه جهادی در مناطق محروم هم می‌گوید. مناطقی که مجموعه آزاردهنده‌ای از انواع فقر و بی‌عدالتی گریبانشان را چسبیده. زمانی می‌گوید بچه‌های جهادی مصداق کاملی از «آتش به اختیار» هستند:« ممکن است که دولت به هر دلیلی به روستاها اهمیت ندهد اما وظیفه بسیج این است که به صورت آتش به اختیار رسالت خود را در خدمت رسانی به روستاها انجام دهد.»

 

 

احمدی‌روشن، الگوی آتش به اختیارها

 دیروز، گذشته از اعزام بچه‌های گروه شهید وزوایی، روز افتتاح اردوهای جهادی دانشجویان تهرانی هم بود. مراسمی که یک مهمان ویژه داشت، پدر ِ برادر بزرگترِ همه‌ی جوانان آتش به اختیار. پدر شهید مصطفی احمدی روشن. حاج رحیم احمدی روشن، که این روزها یکی از محبوب‌ترین چهره‌ها میان جوانان حزب‌اللهی است، در این مراسم گفت:«زمانی دشمن در داخل کشور و یا همان جایی است که دانشجویان جهادی برای محرومان خانه می سازند و به گونه ای تلاش می کند که مردم را به نظام بدبین کند اما این حضور دانشجویان جهادی است که باعث ناامیدی دشمن می شود.» درست همان طور که پسر ِ شهید حاج رحیم، خار چشم دشمنان این ملت شده بود.

 

قاسمی:  گروه‌های جهادی به 100 هزار نفر خدمت‌رسانی کرده‌اند

هادی قاسمی، مسئول بسیج دانشجویی ناحیه تهران بزرگ هم دیگر مهمان این مراسم بود. قاسمی گفت:« ۳۲۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاههای  تهران با اعزام به مناطق محروم فرمان رهبر انقلاب در خصوص آتش به اختیار بودن را معنا می‌کنند، :‌معنای آتش به اختیار همین جنس کارهایی است که دانشجویان بی‌منت و از روی اخلاص و معنویت و با مجاهدت در مناطق محروم خدمت می‌کنند.» قاسمی ادامه داد:« سال گذشته دانشجویان جهادی دانشگاههای تهران به ۱۰۰ هزار نفر در مناطق محروم خدمت‌رسانی کرده‌اند و امیدواریم که امسال تعداد بیشتری از دانشجویان خدمات بیشتری را به مردم ارائه کنند.»

 

شریف، پیشتاز عرصه‌ جهاد

مراسم بدرقه‌ی جهادی‌های شریف مهمانان دیگری هم داشت. حجت‌الاسلام رستمی مسئول نهاد نمایندگی رهبری در این دانشگاه و دکتر سیدحسن حسینی معاون فرهنگی این دانشگاه، که ماجرای ادغام معاونتش با معاونت دانشجویی این روزها مساله اول دانشگاه شریف است، از طرف  مسئولین دانشگاه شریف در این مراسم حضور داشتند. حضور حدود 110 دانشجوی شریفی در اردوی جهادی شهید وزوایی، و وجود دو گروه جهادی فعال در دانشگاه صنعتی شریف نشان می‌دهد این دانشگاه یکی از «خوب»های عرصه جهاد در میان دانشگاه‌های کشور است.

 

حکایت بچه‌های عاشق

فصل جهاد شروع شده. دانشجویان، گروه گروه راهی کوه و بیابان می‌شوند تا از دل مسیرهای سخت و شیرین جهاد، خودشان و کشورشان را بسازند. بار تعطیلی دستگاه‌های عریض و طویل دولتی را باید بچه‌هایی به دوش بکشند که آینده این سرزمین، مال آن‌هاست. بچه‌هایی که خیلی عاشقند. خیلی.

 

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین