به گزارش سرویس صداو سیمای «آرتنا»،برنامه " گفت و گوی فرهنگی " رادیو گفت و گو با موضوع (هدفمندسازی شوخی) با حضور سعید جلالی ، فیلمنامه نویس ، عبداله مقدمی ، شاعر و طنزنویس ، نسیم عرب امیری ، طنزنویس مطبوعات و شاعر و رضا احسان پور ، نویسنده و طنزنویس روانه آنتن شد.
در ابتدای برنامه عرب امیری به بیان تاریخچه و تعریفی از طنز پرداخت و گفت : اگر به تاریخچه آثار ادبی رجوع کنیم متوجه می شویم طنز واژه جدیدی است و در زمان گذشته این اصطلاح به معنای کنایه بوده است اما با ظهور مطبوعات و پس از انقلاب معنای آن تغییر یافت.
وی افزود :جایی که تناقضی موجب خنده شود و این موضوع هنرمندانه در قالب شعر ، نثر و روزنامه و به صورت شیرین بیان شود طنز شکل گرفته است.
این طنز نویس اظهار کرد : گاهی یک هجو و فکاهی قوی می تواند خیلی بهتر از یک طنز ضعیف باشد و ارزش گذاری آثار برای اینکه به سمت طنز حرکت کند اشتباه است و متاسفانه سالهاست در حال روی دادن است و با این کار دست خود را می بندیم و در تمام دنیا برخی از کارهای طنز تنها به خنداندن اکتفا می کند.
در ادامه برنامه جلالی طنز را در واژه کنایه معنا کرد و گفت : آنچه انسان را می خنداند بسیار ساده است.زمانی که معضلات و هنجارهای اجتماعی شوخی و به سخره گرفته می شود و گاهی زبان گزنده برای آن انتخاب می شود طنز آفریده می شود.