به گزارش سرویس صداو سیمای «آرتنا»،برنامه "گفت و گوی فرهنگی" رادیو گفت و گو با موضوع ( هدفمندسازی شوخی ) با حضور سعید جلالی ، فیلمنامه نویس و طنزنویس، نسرین عرب امیری ، طنزنویس و شاعر و ارتباط تلفنی با قمی ، نماینده مجلس روانه آنتن شد.
در ابتدای برنامه عرب امیری عنوان کرد : یکی از اشتباهاتی که اغلب بروز می کند این است که ما برای طنز به دنبال کارکرد باشیم و منتظر باشیم پس از ساخت یک فیلم طنز انسان ها اصلاح شوند.در حالی که این حالت تنها در کودکان امکان پذیر است چون شخصیت آنها هنوز شکل نگرفته است.
وی افزود : طنز قادر است انسان را به تفکر وادار کند اما نباید این ادعا را داشته باشیم که با شوخی بتوانیم جامعه را اصلاح کنیم و همین که طنز بتواند مشکلات را بیان کند موضوع مهمی است.
وی تاکید کرد : هیچ یک از آثار فاخر تاریخ ادبیات خالی از شوخی نیست و با توجه به این پیشینه می توان گفت ما در زمینه طنز نسبت به گذشته پسرفت داشته ایم و در ده سال اخیر تنها به کمیت اکتفا و کیفیت را فدا کرده ایم.
در بخش دیگر برنامه جلالی با بیان اینکه جامعه به همه انواع طنز نیاز دارد ، گفت : مرزبندی در طنز معنا ندارد و گاهی جامعه به اثری نیاز دارد که تنها بخنداند و اگر بار معنایی زیادی به همراه نداشته باشد حساسیت آنچنانی ندارد و ما نباید همیشه فقط به دنبال پیام دادن جهت اصلاح باشیم.
در ادامه برنامه محمد قمی در ارتباط تلفنی با تاکید بر اینکه اسلام به دنبال گریه و غم نیست ، اظهار کرد : بشاش و خندان بودن از روحیات اصلی یک مومن است و در این دین الهی شادی انسان ها یک اصل مهم بوده است و برای شکل گیری شخصیت انسان ها و طراوت روح آنها مورد تاکید است.
وی اضافه کرد : حتی در متون دینی سفارش شده است اگر با کسی همسفر هستید سعی کنید مزاح کنید و برای همسفران خود لحظات مرفه ایجاد کنید.
این نماینده مجلس با بیان اینکه شوخی باید جهت دار باشد، اظهار کرد : طنز ممکن است در قالب عناوین سیاسی ، اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی باشد که می تواند حال افراد را دگرگون کند و در عین حال پیام نیز داشته باشد تا مردم مسائل مختلف را در ظرف طنز درک کنند و به آن عمل کنند همچنان که بسیاری از بزرگان دین مسائل را با استفاده از طنز عنوان کرده اند که مطمئنا تاثیرات بیشتری دارد.