کد خبر: 145762712
تاریخ انتشار: دوشنبه 13 آذر 1396
خانه » سایت های خبری » تراز » توصیه ای که پیامبر (ص) سه بار تکرار کردند / فرق زندگی ما با پدرانمان!
نسخه چاپی
ارسال به دوستان

تراز: ابتدا خرج می کنیم و هرچه نظرمان را جلب کرد می خریم و می خوریم و در آخر ماه کاسه `چه کنم` به دست می گیریم و دست به دامان قرض و بدهی و مساعده از محل کار و در نهایت وام بانکی می شویم!

به گزارش چی 24 به نقل از تراز:

به گزارش ترازدر قرآن کریم پیامبر اکرم (ص) را به عنوان الگوی نیکو و نمونه حیات عالی انسانی معرفی می کند. (سوره احزاب، آیه 21) لذا توجه به ریز نکات اخلاقی و رفتاری حضرت می تواند ما را در مسیر نیل به سبک زندگی صحیح اسلامی رهنمون باشد. امروز یکی از بزرگترین معضلات زندگی بشر بی برنامگی و گم شدن اهداف متعالی در سبک زندگی است. توجه دقیق به سیره پیامبر اکرم (ص) می تواند کمک شایانی به رفع این نقیصه بنماید.

یکی از اموری که خصوصا در سالهای اخیر و با رشد تبلیغات تلویزیونی و گسترش تجملات و تجمل گرایی در بین جوامع موجب بهم خوردن توازن در زندگی ها شده عدم وجود میانه روی و تدبیر در معیشت است. اگر پدران ما در ابتدای ماه دخل و خرج خود را می سنجیدند و مطابق داشته های خود برای خانواده هزینه می کردند اما این مساله امروز به عکس شده و غالبا اینگونه است که ابتدا خرج می کنیم و هرچه نظرمان را جلب کرد می خریم و می خوریم و در آخر ماه کاسه "چه کنم" به دست می گیریم و دست به دامان قرض و بدهی و مساعده از محل کار و در نهایت وام بانکی می شویم!
** علت سکوت دائمی پیامبر (ص) از زبان امیرمومنان (ع)
همه این امور به دلیل نبود تدبیر و میانه روی در مدیریت زندگی است. یکی از صفات بارز رسول مکرم اسلام (ص) سکوت و انـدیـشیدن دائمی بـود. او هیچ کاری را بدون تـفکر انجام نمی داد. امام حسین (ع ) گوید از پدرم امیر مؤمنان در مورد سکوت آن حضرت سؤ ال کردم. فرمود: «سکوت حضرت به دلیل بردباری، دوراندیشی ، اندازه قرار دادن و تـفکر بـود.»
مردی نزد رسول خـدا (ص) آمـد و گفت : یا رسول الله مرا اندرزی ده. حضرت فرمود: «اگر نصیحت کـنم عمل می کـنـی؟» مـرد جـواب مـثـبت داد. حـضـرت سـه بـار ایـن سـؤ ال را تکرار کردند؛ آنگاه فرمود: 
«إذا اَنْتَ هَمَمْتَ بِاَمْرٍ فَتَدَبَّرْ عاقِبَتَهُ فَاِنْ یَکُ رُشْداً فَامْضِهُ وَ اِنْ یَکُ غَیّاً فَانْتَه عَنْهُ.»
«هرگاه تـصمـیم بـه انـجام کاری داشتی در عاقبت کار بیندیش، پس اگر عاقبت آن رشد (پـیـشـرفـت) بـود انجام بده و اگـر عاقـبـتش ضـلالت و گمـراهی بـود آن را رها کن.»
**  سه گروهی که دعایشان به اجابت نمی رسد!
همچنین حضرت چنین فرمود:
«دعای چـند طایـفه مـستجاب نمی گردد:
1- کـسی کـه مـال خـود را بـدون نـوشـتـه و شهـود قرض دهـد.
2- کسی که تمامی مال خود را که خداوند به او داده در راه او انفاق کند و چیزی برای خود نگاه نداشته، به درگـاه خـداونـد دعـا کـنـد کـه به من روزی بده. خداوند می گوید: مگر من به تو ثروت نـدادم، چـرا میانـه روی نکرده و اسراف نمودی؟
3- مردی که بـه دنـبال کسب و روزی نرود و بگوید: خداوندا به من روزی عنایت کن. خداوند گوید: بنده من! راه را بر تو نبستم و تو را سالم نمودم و زمین من هم واسع است چرا بیرون نمی روی و طلب روزی نمی کنی!؟»
** توصیه ای که حضرت سه بار تکرار کردند
در کلیه رفتار و اعمال حضرت رسول اکرم (ص )، میانه روی به چشم می خورد. امام علی (ع ) در وصف رفتار آن بزرگوار چنین فرمود:
«او پیشوای پرهیزکاران و وسیله بینایی هدایت خواهان و... راه و رسم زندگی او میانه روی بود.»
در همین رابطه ، پیامبر(ص )، خود خطاب به مردم فرمود:
«یـا اَیُّهـَا النـّاسِ عـَلَیـْکـُم بـِالْقـَصـْدِ عـَلَیـْکـُمْ بـِالْقـَصـْدِ عـَلَیـْکم بـِالْقـَصْدِ.»
«مردم، بر شما باد میانه روی! بر شما باد میانه روی! بر شما باد میانه روی!»
البته میانه روی چه در امور اقتصادی و تدبیر معیشت خانه و چه در امور عبادی لازم است. لذا در روایات فوق دیدیم که حتی حضرت از زیاده روی در انفاق نیز نهی می نمودند.

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین