کد خبر: 160287488
تاریخ انتشار: شنبه 28 بهمن 1396
خانه » حواشی » پايگاه اطلاع رساني آثار حضرت آيت الله مصباح يزدي » علامه مصباح یزدی: برخی دین را هم برای دنیا می خواهند
نسخه چاپی
ارسال به دوستان

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به این که عده‌ای هدف نهایی اسلام را تامین امنیت، کم شدن ظلم، برقراری عدالت و ایجاد آرامش در جامعه معرفی می‌کنند، افزود: چنین سخنانی یعنی این‌که آنچه از نظر اسلام اصالت دارد، همین دنیاست و حتی اگر دین را هم بخواهیم، برای زندگی بهتر در این دنیا می خواهیم! این نگاه کجا و نگاه امام حسین(ع) کجا، که در آخرین لحظات زندگی خود در قتلگاه با خدا نجوا می‌کند و می‌گوید همه دنیا را به خاطر عشق به تو رها کردم تا به تو برسم.

به گزارش چی 24 به نقل از پايگاه اطلاع رساني آثار حضرت آيت الله مصباح يزدي:

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی آثار حضرت آیت‌الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌(ره) در جمع تعدادی از طلاب عرب زبان با اشاره به این که خداوند انسان را به‌گونه‌ای آفریده، که فقط همو قابلیت خلیفه‌اللهی را دارد، اظهار داشت: تا زمانی که عوامل متضاد و زمینه امتحان و انتخاب نباشد، زمینه برای رشد و کمال بشر وجود ندارد؛ به عنوان مثال اگر افرادی مثل شمر و یزید نبودند، عظمت و بزرگی اباعبدالله عليه‌السلام معلوم نمی‌شد و زمینه هدایت نسل‌های آینده به بركت شهادت امام حسین‌ عليه‌السلام فراهم نمی‌شد.

علامه محمد تقی مصباح یزدی با استناد به آیه‌ای از قرآن کریم، امتحانات را برای تمیز دادن مدعیان دروغين از مخلصان واقعی و تکامل بندگان عنوان كرد، و افزود: همه انسان‌ها در معرض امتحانات الهی قرار مي‌گيرند و در چنين شرایطی بسیاری از انسان‌ها دچار لغزش و خطا می‌شوند. لذا همه ما باید در برابر آزمون‌هاي خداوند مراقب باشيم. به عنوان نمونه بر اساس آیه صریح قرآن گاهي شرایط زندگی به گونه‌اي پيش مي‌رود كه به صورت عادي انسان نعمت‌های خدا را فراموش کرده و ناسپاسی مي‌کند. ملائکه نیز با آگاهي از اين امر می‌دانستند که بشربعد از خلقت، فساد و خونریزی مي‌کند.

وی با اشاره به این که طبیعت خلقت به گونه‌ای است که انسان دچار ناسپاسي می‌شود، افزود: اما خداوند کمک‌های خاصی به بندگان می‌کند تا بتوانند از این نقص مصون بمانند. این کمک‌ها تحت عنوان کلی «هدایت» قرار می‌گیرد كه از طريق عقل و وحی در اختيار بشر قرار گرفته است.

عضو جامعه مدرسین با اشاره به این که تذكر نسبت به نعمت‌های الهی یکی از روش‌های هدایت خداوند در قرآن کریم است، گفت: یکی از دلائل گمراهی انسان، غفلت است؛ از همين‌رو خداوند با یادآوری نعمت‌ها، زمینه را برای غفلت‌زدایی فراهم می‌کند.

وی افزود: خداوند در قرآن کریم در آيات متعددي از امدادها و کمک‌های خود به مؤمنین و به عزت رساندن آنها در اوج ضعف یاد می‌کند، و این یکی از روش‌های هدایت الهي است.

علامه مصباح یزدی با اشاره به این که خداوند دوست دارد كه بندگانش شکرگزار او باشند، خاطر نشان كرد: خداوند نیازی به شکر ما ندارد و اين امر از آن جهت است که رسیدن انسان به مقامی که هدف خلقت او است، در گرو شکرگزاری است.

اين استاد اخلاق ادامه داد: ما امروز در زمانه‌ای زندگی می‌کنیم که نعمت‌های فراواني را در اختیار داريم که گذشتگان ما از آنها محروم بودند؛ نعمت‌هايي كه مقدمات برخی از آنها از هزاران سال پیش فراهم شده، تا امروز ما بتوانيم از اين نعمت‌ها بهره‌مند شويم؛ همانند باغباني كه در ساليان دور نهالی را غرس کرده، تا امروز از میوه‌هایش بهره‌برداري كند. يكي از اين نعمت‌ها برخورداري از معرفت و شناخت است.

وی در تبیین سخن خود گفت: اولین مخلوق خداوند، پیامبر الهی نیز بود؛ اما فقط تعداد محدودي از هدایت او استفاده می‌کردند. با گذشت زمان پیامبران ديگري مبعوث شدند كه سطح بالاتری از هدایت را برای مردم ارائه كردند، تا زماني كه نوبت به آخرین پیامبر رسید. اما کسانی که در زمان مستقیما با پیامبر اکرم صلوات‌الله عليه ارتباط داشتند، در چه پایه‌ای از فهم و معرفت، و تمدن و آگاهی بودند؟ می‌دانیم كه اغلب مردم در سطح بسیار نازلی قرار داشتند و فقط تعداد کمی از آنها ممتاز بودند.

اين استاد تفسير با اشاره به داستان حنظله غسیل‌الملائکه گفت: شايد كساني با شنيدن اين داستان متعجب مي‌شدند؛ اما امروز بعد از گذشتن 1400 سال از زمان پيامبر صلي‌الله عليه و آله، و بعد از وقوع انقلاب اسلامی، نه تنها جوانان، بلکه نوجواناني بودند كه با گریه و اصرار می‌خواستند به جبهه اعزام شوند! یعنی کسانی که پیامبر و امام معصوم صلوات‌الله عليهم اجمعين را ندیده بودند، التماس می‌کردند که به آنها اجازه جهاد در راه خدا داده شود، تا بتواندد دراين راه به شهادت برسند.

وي افزود: اگر در صدر اسلام یک حنظله وجود داشت، امروز صدها و هزاران حنظله را به چشم خود دیده‌ایم. این، همان رشدی است که در انسان پیدا می‌شود.

آيت‌الله مصباح يزدي ادامه داد: امروز هم از جهت شناخت و معرفت دینی و هم از نظر فداکاری در راه خدا پیشرفت کرده‌ایم و اين ميراثي است كه از تعالیم پیامبر اكرم و اهل بیت طاهرين صلوات‌الله عليهم اجمعين نصيب ما شده، و به بركت آن شاهد الگوهاي نمونه‌اي هم‌چون شهدا هستیم و اين برای ما نعمت بزرگی است.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم با يادآوري برخی از نعمت‌هایی که در چند سال اخیر شامل حال ما شده، و مقایسه آنها با قبل از آن، اظهار داشت: مرحوم علامه طباطبائی برای تبیین و بررسی یک موضوع در قرآن کریم باید تمام قرآن را دوره می‌کرد، و تنها ابزاري كه در اين جهت در اختيار داشت یک معجم‌المفهرس براي جستجوي كلمات قرآن بود؛ اما امروز هر فرد در گوشي تلفن همراه خود مي‌تواند ده‌ها کتابخانه را در اختیار داشته باشد. آیا اینها نعمت نیست؟

وي افزود: صرف نظر از اين‌كه چنين ابزارهايي توسط چه کسانی ساخته شده، آنچه مهم است این است که ما چگونه از آن استفاده می‌کنیم؟

عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با اشاره به این که برخی انديشمندان هدف نهایي اسلام را تأمین امنیت، کم شدن ظلم، برقراري عدالت و ایجاد آرامش در جامعه معرفي مي‌كنند، افزود: چنین سخنانی یعنی اين‌كه آنچه از نظر اسلام اصالت دارد، همین دنیاست و حتی اگر دین را هم بخواهیم، برای زندگی بهتر در این دنیا می خواهیم! این نگاه کجا و نگاه امام حسین(ع) كجا، که در آخرین لحظات زندگی خود در قتلگاه با خدا نجوا می‌كند و مي‌گويد همه دنيا را به خاطر عشق به تو رها کردم تا به تو برسم.

اين مفسر قرآن كريم هم‌چنين اظهار داشت: در حالی که قرآن دنیا را «متاع غرور» معرفي مي‌كند، نگاه عده‌ای به دین، به عنوان وسیله‌ای برای بهبود معیشت دنيا است!

آیت‌الله مصباح یزدی با تأکید بر لزوم انتخاب هدف عالی از سوي انسان، گفت: تصمیم بگیرید که هدفتان در زندگي عالی باشد و به اهداف پست و كوچك دنيايي قانع نشويد؛ در مرحله بعد نيز ببینید برای رسیدن به این هدف از چه امکاناتی می‌توانید استفاده کنید. در این صورت بهره‌مندي شما از قرآن و روایات متفاوت می‌شود.

گفتنی است دیدار علامه مصباح یزدی با جمعی از طلاب عرب زبان روز پنجشنبه 19 بهمن ماه سال جاری در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌(ره) برگزار شد.

انتهای پیام/

 

 

 

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین