کد خبر: 160330186
تاریخ انتشار: شنبه 28 بهمن 1396
خانه » سایت های خبری » تهران پرس » مشاهده شدن آفت "سنک حشره ای" در مناطق میوه خیز کشور
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان مطرح کرد

به گزارش چی 24 به نقل از تهران پرس:

منیر اسدزاده در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: سنک گلابی با نام انگلیسی pearlace bug حشره‌ای است که در درجه اول به سیب و گلابی خسارت می‌زند. میزبان‌های دیگر این آفت درختان هلو، گیلاس، زالزالک، بادام، به ژاپنی، گل سرخ و همچنین درختان توسکا و بلوط هستند.

این محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: سنگ گلابی حشره کوچکی به طول 3 تا 4 میلی‌متر و به رنگ قهوه‌ای مایل به خاکستری(ببری شکل) است. بال‌های رویی آن مشبک و مستطیلی و هر یک دارای دو لکه دودی رنگ و بال‌های زیری توری شکل و شفاف هستند که طول بال‌ها تقریباً دو برابر درازای بدن است.

وی با بیان اینکه خسارت این آفت مربوط به حشره کامل و پوره‌های آن است، افزود: در سطح زیرین برگ‌ها با مکیدن شیره گیاهی به وسیله خرطوم تغذیه می‌کنند. محل‌های تغذیه آفت ابتدا به شکل نقاط زردرنگ در سطح فوقانی برگ‌ها مشاهده شده و سپس سفیدرنگ می‌شوند.

اسدزاده‌مقدم خاطرنشان کرد: در پشت برگ‌های آلوده نقاط ریز سیاه‌رنگ دیده می‌شود که در واقع فضولات حشره ماده است که موقع تخم‌ریزی روی تخم‌ها می‌ریزند.

این پژوهشگر ادامه داد: حشرات کامل و پوره‌ها در سطح برگ‌ها نیز فضولات سیاه رنگی همراه با مایعی چسبنده تولید می‌کنند. درختان مبتلا به این آفت ضعیف شده، برگ‌ها و میوه‌های آنها دچار ریزش می‌شوند.

وی بیان کرد: در کنترل این آفت‌ همانند سایر آفات استفاده از روش‌های کنترل غیرشیمیایی نظیر کنترل زراعی و بیولوژیکی مناسب‌تر است. با توجه به بیولوژی آفت، از بین بردن برگ‌های خشک و پوستک‌های تنه درختان و شخم پاییزه در کاهش جمعیت آفت مؤثر است.
انتهای پیام

منبع : ایسنا

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین