کد خبر: 160338728
تاریخ انتشار: شنبه 28 بهمن 1396
خانه » سایت های خبری » تهران پرس » شاید شدت یافتن جنگ سوریه، نوید صلح باشد
نسخه چاپی
ارسال به دوستان

به گزارش چی 24 به نقل از تهران پرس:

به گزارش ایسنا، خبرگزاری فرانسه در گزارشی می‌نویسد، دولت روسیه اعلام کرده که پنج تبعه روس احتمالا در جریان حمله هفته گذشته ائتلاف تحت امر آمریکا که نیروهای حامی دولت سوریه را بمباران کرده بود، کشته شدند. چند روز پس از آن هم پدافند هوایی سوریه یک جنگنده اف-‌۱۶ اسرائیل را سرنگون کرد و در شمال سوریه نیز درگیری‌های شدیدی میان ارتش ترکیه و کردهای سوری در جریان است. حال تمام این تحولات جدی و بی‌سابقه در جریان جلسه فوری شورای امنیت سازمان ملل متحد مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفته است.  

فرانسوا دولتر، سفیر فرانسه در سازمان ملل متحد به خبرگزاری فرانسه گفت: مواد لازم جهت یک رویارویی مهم جهانی یا منطقه‌ای بالقوه اکنون فراهم است و نباید این خطر را نادیده گرفت.   

یکی از همکاران دولتر در شورای امنیت که خواست نامش فاش نشود نیز گفت، از زمان انهدام پهپاد منتسب به ایران توسط اسرائیل که بمباران مناطقی در سوریه از سوی این رژیم و در نهایت سرنگونی جنگنده اسرائیلی انجامید، "تنش‌ دیگری بروز نکرده است." اما یک دیپلمات دیگر می‌گوید اکنون خطر رویارویی مستقیم میان ایالات متحده آمریکا و روسیه وجود دارد که احتمالا با بروز تلفات جدید بالا می‌گیرد.

روز چهارشنبه جلسه شورای امنیت درباره سوریه در ابتدا قرار بود علنی برگزار شود اما نهایتا پشت درهای بسته ماند و این گمانه ایجاد شد که شاید به نقطه عطفی رسیده باشد. پیامی که منتشر شد ترکیبی از تنش و احتیاط بود و نقطه همگرایی آن هم لزوم اتحاد برای آرام کردن اوضاع ‌بود.

نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد گفت صلح در سوریه "ضروری" است و سپس ایران را با اتهام "ایفای نقش در این خشونت" مورد ملامت قرار داد. او گفت: در هر جبهه از این درگیری، ما مبارزانی را داریم که توسط ایران از لبنان، عراق و افغانستان وارد شده‌اند.

هیلی از این روند به عنوان "بازی خطرناک مرزها" یاد کرده که "به جای رفتار مسوولانه و تعهد به صلح" انجام می‌شود.

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد به خبرنگاران گفت: روسیه هر کاری انجام می‌دهد تا از هرگونه رویارویی بین‌المللی بزرگ در سوریه جلوگیری کند. ما با جدیت روی آن کار می‌کنیم.

به گفته نبنزیا هیچ کشوری "به اندازه روسیه روی روند سیاسی در سوریه کار نکرده است." او به ارتباطات مسکو با نظام سوریه و اپوزیسیون، حمایت آن از مناطق موسوم به کاهش تنش و مذاکرات صلح در آستانه و سوچی اشاره کرد که به گفته روسیه با هدف تسهیل سایر مذاکرات در ژنو صورت گرفته است.

با این حال یک دیپلمات که خواست نامش فاش نشود، گفت روسیه حتی با آن همه سرمایه‌گذاری نظامی در سوریه هم در حال باخت است. نفوذ مسکو بر دمشق همچنان قطعیت ندارد و این مساله اخیرا هم در هشدار نظام سوریه درباره نتایج مذاکرات در سوچی با هدف تشکیل کمیته‌ای برای اصلاح قانون اساسی سوریه نمود پیدا کرد. سوریه تمایلی ندارد که هدف دیکته‌ سازمان ملل متحد یا حتی مسکو قرار بگیرد.  

به گفته این دیپلمات، در جلسات غیر علنی، روسیه که احتمالا در پایان راه تعهد نظامی و مالی خود با سوریه است، درباره تمایلش برای خروج از این درگیری صحبت و تاکید کرد که هیچ دستورکار پنهانی ندارد و حتی تا جایی پیش رفت که خواستار کمک غرب برای متقاعد کردن دمشق شد.

این موضع جدیدی پس از چندین سری وتوهای روسیه در اواخر ۲۰۱۷ علیه قطعنامه‌های غربی است که ضد سوریه بوده است. هیلی گفت: "زمانی به جاده صلح می‌رسیم که تمام طرف‌ها از تحریک یکدیگر دست بردارند و مسیر مسوولانه را برگزینند."

در آن شرایط خطر بروز یک درگیری بین‌المللی مهم در سوریه احتمالا درب‌ها به سمت یک موفقیت را باز می‌کند. سفیر فرانسه در سازمان ملل متحد ‌می‌گوید این می‌تواند همانند اهرمی برای رسیدن به یک توافق صلح در سوریه آن هم در زمانی عمل کند که خطوط در حال جابجایی است.

دییپمات‌ها می‌گویند، پس از هفت سال جنگ ویرانگر و پیچیده که بسیاری از عوامل منطقه‌ای و بین‌المللی درگیر آن شدند، ما در حال "بازگشت به تاریک‌ترین ساعت‌ها" هستیم که ممکن است در نهایت به یک توافق صلح بینجامد. آنها به لیستی از مناطق محاصره شدن چون غوطه شرقی، ادلب و عفرین اشاره می‌کنند. عفرین هدف عملیات ارتش ترکیه علیه نیروهای شبه‌نظامی کرد متحد با آمریکاست. این عملیات موجب تنش میان ایالات متحده آمریکا و ترکیه، دوعضو کلیدی ناتو شده است. به دلیل این تنش، منافع استراتژیک ناتو اکنون اینگونه تحت تاثیر قرار گرفته است که چطور توازن قدرت در جنگ سوریه تکامل می‌یابد.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین