1. ضمن تشکر از اینکه در این گفت وگو شرکت کردید، به عنوان اولین سئوال بفرمائید این مرکز درمانی در چه سالی فعالیت خود را آغاز کرده است؟
با سلام و تشکر از برنامهریزی این گفتگو؛ این بیمارستان از سال 1379 شروع به کار کرده است و در واقع جایگزین زایشگاه حکیم هیدجی سابق زنجان گردیده است.
2. با توجه به اینکه این بیمارستان در منطقه محروم شهر واقع شده، چه خدماتی و فعالیتهایی در این مرکز درمانی به بیمهشدگان ارائه میشود؟
خدمات ارائه شده در این مرکز در دو حوزه بستری و سرپایی با محتوای خدمات تشخیصی و پاراکلینیکی و خدمات درمانی به همه مراجعین ارائه میشود. این بیمارستان در حوزه بستری نیز در رشتههای داخلی، کودکان، نوزادان، زنان و زایمان، جراحیعمومی، ارتوپدی، ارولوژی، چشمپزشکی، داخلیاعصاب، عفونی و همچنین بخشهای ویژه شامل ICU، CCU، NICU، بلوکزایمان و اورژانس ارائه خدمات مینماید.
در حوزه سرپایی، خدمات درمانی شامل؛ درمانگاه عمومی، درمانگاههای تخصصی مشتمل بر متخصصین داخلی، کودکان و نوزادان، زنان و زایمان، بیهوشی، جراحیعمومی، ارولوژی، ارتوپدی، داخلیاعصاب، روانپزشکی و قلب و عروق ارائه میگردد.
به طور کلی خدمات بستری از 100 تخت در سال 1379 به 142 تخت در سالجاری ارتقاء داشته است.
همچنین از نظر خدمات پاراکلینیکی انواع گرافیهای تشخیصی مثل CTاسکن، رادیوگرافی ساده و دیجیتالی، گرافیهای دندانی، ماموگرافی، سونوگرافی، همچنین آندوسکوپی، نوار مغزی، تست ورزش، هولتر مانیتورینگ، اکوکاردیوگرافی و انواع آزمایشات ارائه میشود.
3. آیا برنامههای توسعهای برای این بیمارستان در سالجاری دارید؟
بهسازی فضاهای فیزیکی بخشهای زنان و زایمان و پستپارتوم (بعد از زایمان) و اقدامات طراحی و برآورد هزینه توسعه و بهسازی بلوک زایمان در سالجاری در حال انجام است.
4. شنیدهها حاکی از این است در واحد آزمایشگاه این بیمارستان نوبتدهی مدتدار حذف شده و خدمات آزمایشگاه به صورت روزمره به بیماران ارائه میشود؛ بفرمائید چه نوع آزمایشاتی در این مرکز ارائه میشود و چه توفیقاتی در سالهای گذشته در حوزه آزمایشگاه این مرکز حاصل شده است؟
آزمایشگاه بیمارستان امام حسین (ع) با استفاده از مجربترین نیروها، انواع آزمایشات سرولوژی، هورمونی، هماتولوژی، میکروبیولوژی و ادرار و مدفوع را انجام میدهد و علیرغم فشار کاری بالا، با تلاش ستودنی، نوبتدهی مدتدار را از حدود 2 سال قبل حذف نموده است به طوری که تعداد مراجعین از 89 هزار و 863 نفر در حوزههای سرپایی و بستری در سال 1395 به 98هزار و 89 نفر در سال 1396 افزایش یافته است. همچنین آزمایشگاه بیمارستان طی 4 سال گذشته، به عنوان آزمایشگاه برتر استان از نظر هموویژیلانس انتخاب گردیده است.
5. بخش سیتی اسکن این مرکز سه سالی است راهاندازی شده، در این مدت چه تعداد از بیماران توانستهاند از سیتی اسکن این مرکز استفاده کنند و انتظارات شما از مراجعین به این بخش چیست؟
واحد CTاسکن بیمارستان امام حسین (ع) زنجان از تیرماه سال 1394 شروع به کار نموده است و در این مدت بیش از 6500 مورد ارائه خدمت شده است، البته این همه در شرایطی است که با وجود فقط یک رادیولوژیست در مرکز، ارائه سایر خدمات از جمله سونوگرافی نیز رشد داشته است.
6. راههای دسترسی بیمهشدگان تأمین اجتماعی جهت دریافت نوبت به این مرکز درمانی به چه صورت است؟
با عنایت به استراتژی سازمان تأمین اجتماعی در حرکت به سمت ارائه خدمات پشتیبانی به صورت الکترونیکی و غیرحضوری در برنامه جامع نهضت الکترونیک در سازمان و طبق تدابیری که در این مرکز اندیشیده و عملیاتی گردیده است، راههای دسترسی بیمهشدگان جهت دریافت نوبت به صورت اینترنتی، موبایل و سامانه USSD، تلفنی، وبکیوسک و درصد کمی هم به صورت نوبتدهی حضوری است.
7. روند رسیدگی به پیشنهادات، درخواستها و شکایات مراجعین به منظور ارائه تسهیلات بیشتر و بهتر در این مرکز به چه صورت است؟
شکایات وارده در واحد رسیدگی به شکایات بررسی و پس از اخذ توضیحات کتبی افراد یا قسمتهای متشاکیعلیه ضمن برگزاری جلسه مشترک با حضور شاکی و متشاکیان، به طرح موضوع و رسیدگی و جلب رضایت شاکی پرداخته میشود. البته در صورتی که شاکی اعلام رضایت ننماید، مراتب جهت رسیدگی مجدد به مدیریت محترم درمان تامین اجتماعی استان زنجان ارجاع میشود.
8. در جهت طرح تکریم بیماران و همراهان آنها چه اقداماتی در این مرکز درمانی صورت گرفته است؟
در راستای عملیاتی کردن منشور حقوق بیمار در این مرکز:
با الکترونیکی کردن سیستم ارجاع و ویزیت بیماران مزمن و راهاندازی روشهای غیرحضوری نوبتدهی تلاش شده است که از اتلاف وقت و هزینه بیمهشدگان عزیز خودداری گردد.
پذیرش مراجعین بالای 60 سال بدون نوبت بوده و همچنین تلاش میشود تا بازنشستگان محترم سازمان نیز در مراجعات خود برای دریافت خدمات تشخیصی و درمانی حداکثر مساعدت را دریافت دارند.
شکایات مراجعین طبق روش اجرایی مصوب بیمارستان در عرض حداکثر 72 ساعت با حضور شاکی و متشاکی در واحد رسیدگی به شکایات بررسی و برای جلب رضایت مراجعین عزیز تلاش میگردد.
به منظور ارتقاء رضایتمندی بیمهشدگان برنامههای عملیاتی ارتقاء هتلینگ در بخشهای بستری و لابی بیمارستان در مساحتی حدود 1300متر مربع و با تخصیص بودجهای بالغ بر 30 میلیارد ریال انجام شده است.
در بلوک زایمان، اتاقهای زایمان LDR جهت ارائه با کیفیتترین خدمات زایمانی راهاندازی شده است و به منظور رفاه حال مادران باردار از ظرفیت مامای همراه، روشهای تسهیل زایمان طبیعی با زایمانهای بیدرد استنشاقی، دارویی، ورزشهای خاص، زایمان در آب در این مرکز راهاندازی گردیده است به نحوی که در سال 1396 حدود 70درصد زایمانهای طبیعی، در آب بوده است. نزدیک به 45درصد از مادران باردار زایمان بیدرد داشته است و حدود 25درصد از مادران با حضور مامای همراه زایمان کردهاند. همچنین جهت حداکثر رضایتمندی مادران، حدود 75درصد از آنها زایمان خود را در حضور بستگان نزدیک انجام دادهاند. برای ارتقاء رضایتمندی مراجعین بیمارستان به کودکان بستری، مادران باردار و بیماران بستری با رژیم غذایی خاص دو نوبت میان وعده به صورت روزانه سرو مینماید.
9. برای ارتقاء خدمات تخصصی و جذب پزشکان مورد نیاز چه اقداماتی انجام دادهاید؟
درخصوص ارتقاء خدمات تخصصی و جذب پزشکان طبق دستورالعملهای سازمان فراخوانهای لازم از طریق مدیریت محترم درمان صورت پذیرفته است و همچنین مکاتبات لازم برای تسهیل فرایند گزینش و پذیرش جراح متخصص مغز و اعصاب در حال انجام است.