به گزارش خبرگزاری شبستان، اهرم آمریکا برای فشار به ایران همواره نشانه رفتن فروش نفت بوده است زیرا که عمده درآمد تهران را صادرات نفت تشکیل می دهد. ایران نیز در برابر این فشار با ابزارهای مختلف مقاومت کرده است و در نهایت به آمریکا یادآوری کرده که می تواند مانع از صدور نفت او و کشورهای هم پیمانش نیز شود.
بنابراین گزارش، یکی از ابزار جغرافیایی که در اختیار ایران قرار گرفته تسلطش بر تنگه هرمز یعنی یکی از راهبردیترین مسیرهای بینالمللی کشتیرانی در جهان است. تنگه ای که نفتکش های اکثر نقاط جهان از جمله آمریکا باید از آن عبور کنند تا بتوانند به مقصدشان برسند. ایران نیز سخاوتمندانه این تنگه را در اختیار حتی دشمنان خود قرار داده تا از تبادلات تجاری شان عقب نمانند اما هر از چندگاهی کسانی چون ترامپ سخاوت ایران را فراموش می کنند و آن را حق طبیعی همه می دانند در حالی که اگر چنین شاهراهی در جهان در اختیار آمریکا بود مشخص نبود چه شرایطی برای عبور و مرور بر آن وضع می کرد.
البته صبر و سخاوت ایران هم حدی دارد و این روزها به نظر می رسد مانند چند مورد در سال های ۹۰ و دوران هشت ساله جنگ تحمیلی صبرش رو به اتمام است و برای همین در پاسخ به فشاری که برای فروش و صدور نفتش خواهد آمد اعلام کرده که تنگه هرمز را بر روی تمام عبور و مرورها خواهد بست.
این در حالی است که رییس جمهور که به دعوت رییس جمهور سوئیس برای سفری دو روزه به برن سفر کرده بود در دیدار ایرانیان مقیم سوئیس گفته است "هدف واقعی آمریکا از تحریم، فشار به زندگی مردم است اما آنها ادعا می کنند که می خواهند به دولت ایران فشار وارد کنند، اما وقتی واردات مایحتاج ضروری مثل دارو و نهاده های دامی را تحریم کنند، به چه کسی فشار وارد خواهد شد؟ آمریکایی ها مدعی شده اند که می خواهند به طور کامل جلوی صادرات نفت ایران را بگیرند. آنها معنی این حرف را نمی فهمند، چرا که این اصلا معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود. اگر شما توانستید این کار را بکنید تا نتیجه اش را ببینید." این جملات روحانی کنایه ای است به مسدود کردن راه نفتکش های مختلف از جمله نفتکش های آمریکا در تنگه هرمز.
این گزارش می افزاید: سرلشکر سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران نیز در تائید اظهارات روحانی در پیامی ضمن تقدیر از مواضع اخیر رییس جمهور در قبال امریکایی ها و صهیونیست ها آورده است: "آنچه از فرمایشات حضرتعالی در رسانهها منعکس شد، مبنی بر اینکه اگر نفت جمهوری اسلامی ایران صادر نشود، تضمینی برای صدور نفت کل منطقه نمیباشد و بیانات بسیار ارزشمندی که در موضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به رژیم صهیونیستی فرمودید، مایه مباهات و افتخار است. این همان دکتر روحانی است که ما شناخت داشتیم و داریم و می بایست باشد.»
این در حالی است که در سال ۱۳۹۰ نیز که تحریم های فروش نفت ایران از سوی آمریکا بر کشورمان اعمال می شد ایران از بستن تنگه هرمز خبر داده بود که مقامات آمریکایی نیز با واهمه از این تهدید؛ مذاکره را به دیگر گزینه های روی میز ترجیح دادند.
گفتنی است، تنگه هرمز در طول تاریخ شاهد منازعات بینالمللی بسیار میان ایرانیان با کشورهایی چون اسپانیاییها، پرتغالیها، بریتانیاییها و آمریکاییها بودهاست. این مکان دومین تنگه بینالمللی شلوغ دنیاست. روزانه حدود ۱۶٫۵ تا ۱۷ میلیون بشکه نفت خام (برآورد ۲۰۰۶) که معادل ۴۰ درصد کل نفت حمل شده توسط کشتیهای نفتکش و نزدیک به ۲۵ درصد کل عرضه جهانی نفت است از آن عبور داده می شود و امنیت تنگه هرمز نقش کلیدی در تأمین بیوقفه انرژی دنیا دارد.
گزارش از پریسا رهنما
پایان پیام/281