کد خبر: 187037740
تاریخ انتشار: پنجشنبه 14 تير 1397
خانه » سایت های خبری » عصر امروز » هدف از طرح خبر دروغین لغو سفر نخست وزیر ژاپن به تهران چه بود؟
نسخه چاپی
ارسال به دوستان

این روزها که بحث جنگ نفتی آمریکا با اقتصاد ایران، داغ شده، یک خبرگزاری ژاپنی هم به نقل از مقامی بی نام، خبری جعلی می زند و ژاپن را هم وارد این بازی می کند.

به گزارش چی 24 به نقل از عصر امروز: به گزارش عصر امروز، خبرگزاری ژاپنی «کیودو» روز سه‌شنبه ناگهان به نقل از مقامات بی‌نام دولتی ژاپن، از سفر خاورمیانه‌ای «شینزو آبه» و لغو شدن بخش ایرانی این سفر خبر داد.

 
در همان نگارش اول، این خبر که هیچ مقام رسمی ژاپنی علناً تأییدش نکرده بود، با تأکید بر روی ارتباط این تغییر برنامه سفر با فشار دولت ترامپ برای انزوای ایران روی تلکس‌ها رفت و خوانندگان با خبری مواجه بودند که حدود سه چهارمش، تاریخچه روابط نفتی ایران و ژاپن و ماجرای فشار ترامپ برای کاهش شدید فروش نفت را روایت می‌کرد.

 
کیودو در خبر خود حتی از هماهنگ شدن قرار ملاقات نخست‌وزیر ژاپن با «حسن روحانی» رئیس‌جمهور اسلامی ایران هم خبر داده بود و این در حالی است که نهاد ریاست‌جمهوری ایران که اصلا درخواستی برای چنین دیداری دریافت نکرده بود، طبیعتاً تا آن روز از چنین دیداری نه خبر داشت و نه خبر داده بود.

 
وزارت خارجه هم همان روز واکنش نشان داد و ساعات آخر شبانگاه، بیانیه‌ای صادر کرد و گفت که «هیچ گفت‌وگو و برنامه‌ای برای سفر شینزو آبه وجود نداشته که بخواهد لغو شود.»

 
سخنگوی وزارت خارجه حتی مسئله را فراتر از این‌ها دانست و گفت «سفری در آینده قابل پیش بینی در دستورکار نبوده است.»

 
مقامات رسمی ژاپن که طرف دیگر این ماجرا بودند، تا شبانگاه چهارشنبه صبر کردند و آنگاه آنطور که رویترز گزارش داده، روایت طرف ایرانی را تصدیق کردند.

 
 رویترز: آبه سفر به ایران را بخاطر فشار آمریکا لغو کرد

 
«موتوسادا ماتانو» سخنگوی وزارت خارجه ژاپن در این مصاحبه گفته که هیچ تصمیمی برای سفر «شینزو آبه» به ایران گرفته نشده بوده است.

 
عجیب اینجاست که رویترز حتی این خبر تکذیبیه رسمی را با تیتر لغو سفر شینزو آبه به ایران منتشر کرده و در این خبر 7 پاراگرافی، فقط یک بند مختصر را به تکذیبیه رسمی دولت ژاپن اختصاص داده است؛ بندی که در وسط خبر آمده و هیچ تأثیری هم در روند کلی نتیجه‌گیری نگارنده خبر نداشته است.

 
در این خبر رویترز هم مانند خبر کیودو، گزارش با یک نتیجه‌گیری نفتی تمام می‌شود و خبر «مخالفت ژاپن با کاهش بیشتر خرید نفت از ایران از بیم وارد آمدن ضربه به اقتصاد این کشور» دیده می‌شود.

 
پخش این خبر کذب -که با سر و صدا از سوی ایران و بی سر و صدا از سوی ژاپن تکذیب شد - با هر هدفی که بود، تأثیر خود را بر روی جنگ روانی ایران و آمریکا بر سر بشکه‌های نفت گذاشت.

 
حالا حداقل برای 2 روز نام ایران و یکی از قدرت‌های اقتصادی آسیا با هم در یک خبر آمد و اتفاقا در آن خبر، بحث تحریم‌های نفتی ایران و مخالفت نه‌چندان جدی ژاپنی‌ها با قطع کامل واردات نفت از ایران، دیده شده است.

 
این مخالفت ژاپنی‌ها به این دلیل خیلی جدی نیست که خوانندگان اخبار بین‌المللی، چند روز قبل تحت بمباران خبری غول‌های رسانه‌ای غرب - که حالا توئیتر ترامپ هم به کمکشان آمده - بوده و می‌دانند که قرار شده عربستان با شکستن رکوردهای تاریخی خود، به زودی روزانه 10 و نیم میلیون بشکه نفت استخراج کند تا بازار نفت شوکی از جانب کاهش احتمالی خرید نفت ایران احساس نکند.

 
ایران هم البته در این بازی رسانه‌ای، گود را خالی نگذاشت؛ روحانی در سوئیس با زبانی قاطع و صراحتی هشدارآمیز اعلام کرد که «می‌خواهند به طور کامل جلوی صادرات نفت ایران را بگیرند. آنها معنی این حرف را نمی‌فهمند، چرا که این اصلا معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود. اگر شما توانستید این کار را بکنید تا نتیجه‌اش را ببینید.»

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین