کد خبر: 18731974
تاریخ انتشار: دوشنبه 07 دي 1394
خانه » حواشی » پایگاه اطلاع رسانی محمد رضا زائری » جمهوری اسلامی تنها نقطه امید جهان اسلام است
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
حجت الاسلام زائری در گفتگو با جماران

به گزارش چی 24 به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محمد رضا زائری:

مدیر مؤسسه فرهنگی شهدای انقلاب ضمن بیان اینکه جمهوری اسلامی یک مدل حکومتی را ارائه می دهد، گفت: بعد از ناکامی لیبرال دموکراسی غربی، کمونیسم و برخی الگوهای اسلامی مثل داعش و اخوان المسلمین، جمهوری اسلامی تنها نقطه امید امروز جهان اسلام است.

حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا زائری در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران در مورد ضرورت توجه به اخلاق در جامعه به تأکید بر اینکه نگاه تمامی حکومت ها غیر از حاکمیت اسلامی به اخلاق نگاه ابزاری است، اظهار داشت: حاکمیت اسلامی نمی تواند به اخلاق نگاه ابزاری داشته باشد. چون هدف از سیاست، حاکمیت و قدرت در این نوع حکومت یک تعالی معنوی است. یعنی جمهوری اسلامی به وجود آمده تا ارزش های اخلاقی را ترویج دهد.

مدیر مؤسسه فرهنگی شهدای انقلاب یکی از اهداف جمهوری اسلامی را مبارزه با طاغوت دانست و گفت: هدف نهایی همه مبارزات این بود که اسلام و ارزش های اسلامی در جامعه ما تحقق پیدا کند؛ تا زمینه تعالی و رشد انسان فراهم شود. لذا اگر در سیاست ما رفتار غیر اخلاقی و نفی صداقت رخ دهد در واقع نقض غرض شده است.

وی افزود: اگر قرار بود به هر وسیله ای هدف محقق شود در حادثه کربلا، سید الشهدا(ع) می توانست آب را روی لشگر حربن یزید و ابن زیاد باز نکند. وقتی آنها به کربلا وارد شدند امام حسین (ع) و اصحابش کنار نهر آب بودند. کافی بود امام حسین (ع) آب را باز نکند کل ماجرا تغییر می کرد. یا فرض کنید زمانی که مسلم بن عقیل در خانه هانی بن عروه پشت پرده بود، کافی بود از پشت پرده بیرون بیاید و سر ابن زیاد را بزند. در این صورت کل ماجرای کربلا عوض می شد.

زائری ادامه داد: اگر بخواهیم با نگاه ابزاری نگاه کنیم، اتفاقا مسلم بن عقیل با آن خیانت به معنای متعارفش (یعنی با ضربه پنهانی) می توانست نه تنها جان امام حسین (ع) را نجات دهد بلکه مسیر تاریخ را عوض کند. ولی مسلم بن عقیل این کار را نمی کند چون پیامبر اکرم (ص)، امیر المؤمنین(ع)، امام حسین (ع)، مسلم بن عقیل و فرزندان اهل بیت(ع) همگی آمدند تا اخلاق را ترویج دهند؛ نیامدند تا به هر قیمتی بمانند.

وی یادآور شد: نکته دوم این است که ما در جمهوری اسلامی داریم یک مدل ارائه می دهیم.  مدلی که اتفاقا الآن بعد از ناکامی لیبرال دموکراسی غربی و بعد از ناکامی و فروپاشی جریان چپ کمونیسم و بعد از ناکامی الگوی حکومتی داعش و جریان اخوان و امثال اینها تنها نقطه امید امروز در جهان اسلام است. اتفاقا به نظر من اگر این جریان، جریان سالم و صحیحی نباشد این تجربه را ناکام می کند.

وی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی باید بتواند یک تجربه اخلاق مدار، واقع گرا و حافظ ارزش ها را عرضه کند به ذکر خاطره ای از مقام معظم رهبری و سردار سلیمانی پرداخت و گفت: داستان خیلی جالبی را سردار سلیمانی از رهبر معظم انقلاب نقل می کند مبنی بر اینکه، ما یکی از سردسته های اشرار را دعوت کرده  و بعد از چند سال پیگیری توانستیم او را دستگیر کنیم. وقتی به ایشان خبر دادیم، ایشان به شدت ناراحت شدند و گفتند که همین الآن آزادش کنید؛ برای اینکه شما خیانت کردید. سردار سلیمانی می گوید ما آزادش کردیم و مدت ها طول کشید تا ما بتوانیم کمین بگذاریم و دوباره دستگیرش کنیم.

این کارشناس مسائل فرهنگی تأکید کرد: هدف از انقلابی که امام در ایران ایجاد کرد، تحقق یک نظام ارزشی بود؛ نه صرفا حکومت به هر قیمت و به هر شکل. به نظر من اگر این امر را فراموش کنیم در واقع اساس انقلاب اسلامی را فراموش کرده ایم.

وی در پاسخ به سؤالی در مورد وظایف دولت در قبال صلاح مردم، ضمن تأکید بر اینکه از معارف اسلامی متوجه می شویم که حکومت وظیفه دارد زمینه صلاح و سعادت مردم را فراهم کند، ادامه داد: اگر زمینه صلاح و سعادت فراهم شد، دیگر هیچ کس بهانه ندارد که من نتوانستم به مسیر صلاح و خیر قدم بگذارم. از طرف دیگر حکومت وظیفه دارد زمینه افساد را ببندد. یعنی کسی نتواند عمدا دیگران را به گناه بیاندازد. هیچوقت حکومت وظیفه ندارد گوش کسی را گرفته و به زور او را به مسجد ببرد؛ یا اینکه اگر کسی در خلوت و تنهایی خود گناهی کرد، حکومت جلوی او برود.

زائری خاطر نشان کرد: اگر حکومت درست عمل کرده و از فساد و ظلم و تباهی جلوگیری کند به طور طبیعی زمینه خیر و صلاح در جامعه فراهم و صلاح در جامعه جاری می شود. اگر حکومت غلط عمل کرد، فساد در جامعه جاری می شود و همه جامعه را فساد می گیرد.

وی در پایان تأکید کرد: یکی از مشکلات ما این است که سازوکارهای موجودمان سازوکارهایی نیست که افراد را به سمت سعادت و صلاح و خیر وادار کند. بلکه این فضای موجود گاهی ناخواسته افراد را مبتلا به دروغگویی و آفت می کند. دستگاه های اجرایی گاهی از کسی که می خواهد سالم و صادقانه زندگی کند حمایت نمی کنند. این در حالی است که همین امکانات و همین سازو کارهای قانونی کسی که احیانا صادقانه برخورد نمی کند را بییشتر کمک می کنند.

 

پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران - تهران

 

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین