کد خبر: 18731977
تاریخ انتشار: دوشنبه 07 دي 1394
خانه » حواشی » پایگاه اطلاع رسانی محمد رضا زائری » توجه به مقتضیات زمان در حوزه هیئات امری اجتناب ناپذیر است
نسخه چاپی
ارسال به دوستان

به گزارش چی 24 به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محمد رضا زائری:

به گزارش خبرنگار سرویس اندیشه روضه نیوز ؛گفتگو با حجت الاسلام محمد رضا زائری برای خبرنگار ها کاری لذت بخش و ساعات همراهی با ایشان بسیار آموزنده و مفیده بوده و هست،خصوصا اگر موضوع صحبت تان هیئت و جرسانه های هیئتی باشد که خیلی در رابطه با آن کمتر صحبت شده است.

متن زیر حاصل گفتگوی حجت الاسلام محمد رضا زائری با روضه نیوز است که شما را به خواندن آن دعوت می کنیم:

 

پیرامون ضرورت ورود افراد ارزشی جبهه فرهنگی به فضای رسانه ای را چقدر ضروری می دانید و نظرتان را درباره رسانه هایی مثل خیمه و روضه نیوز و وارث و عقیق بفرمائید؟

 بسم الله الرحمن الرحیم/بطورطبیعی استفاده از ظرفیت رسانه های جدید وقابلیت هایی که برای ارتباط با مخاطب ایجاد می کنند یک حکم عقلی است که دین هم نه تنها مخالفتی نداره بلکه تعابیری چون«واعدوا لهم مااستطعتم من قوه» یا بعضی از روایات ما تاکید به نشر معارف و احیای معارف اهل بیت دارد اتفاقا اقتضا و ضرورت اش هست که ما از این ظرفیت ها استفاده کنیم تجربه هم نشان داده که بعضی هیأت های مذهبی و بعضی از پایگاه های سنتی فعالیت های دینی وقتی از این ظرفیت ها درست استفاده کردند نتایج قابل توجهی هم گرفتند.

 خوشبختانه تجربه های موفقی هم ما امروز داریم .همین «روضه نیوز» یک تجربه موفق هست . امثال وارث وعقیق ونمونه های دیگری هم که وجوددارند همینطور مجله هیئت الان چندساله که دارد منتشر میشود.

نشریه هایی مثل بیرق و امثال اینها درکاشان وقزوین به هرحال تجربه های موفقی هستند، 13 سال از انتشار نشریه خیمه می گذرد و توانسته یک قدم هایی را بردارد.

اما نکته ضروری بنظر من آنست که از هدف اصلی غافل نشویم. این رونبایدفراموش کرد مابه هرحال چه بخوانیم وچه نخواهیم هدفمان را کارمذهبی و هیئتی و فعالیت تبلیغی دینی می دانیم.درعین حال اقتضائات وضرورت های کار رسانه ای روهم باید در نظر بگیریم. تفاوت کار رسانه ای عمومی برای مخاطب عام با کارهیئتی این است که هدف ما ایجاد یک محفل خاص و بسته ومحدودنیست. ادبیات ما، لحن ما، گفتارما. اتفاقاً اینجا برای مخاطب عمومی است که ظرافت هاوحساسیت های خودش را دارد.

اتفاقا اینجا ما باید توجه بیشتری به دستورات اهل بیت داشته باشیم . اتفاقاً اینجا ما ادبیاتی را  تجربه و تمرین می کنیم که ان شاء ا.. برای دوران پساظهور امام زمان برای همه مردم دنیا باید صحبت کرد.

پس می توان به فعالیت های رسانه ای بچه های هیئت از این زاویه نگاه کرد که زاویه دید مخاطبان عام را که ممکن است در خیلی از اصطلاحات و افکار و مفاهیم عینا مثل ما فکر نمی کنند را با پیام اهل بیت و رسالت قیام سید و سالار شهیدان آشنا کرد.

 

* توجه به اقتضائات زمان در فعالیت های فرهنگی و بخصوص هیئت های مذهبی را چقدر ضروری می دانید و اصولا چه هیئتی را موفق می دانید ؟

   درواقع بنیان زندگی اجتماعی را هیئت ها شکل میدهند وایجاد می کنند.

هیئات باید با توجه به اقتضائات امروزه و البته با حفظ اصول اساسی و اولیه؛ سعی و تلاش خود را بر تثبیت مخاطبان خود بگذارند.متاسفانه در حوزه هیئات با دو مشکل و آسیب مواجه هستیم؛اول:هیئاتی که به قالب سنتی و ادبیات کهنه و فضای قدیمی که مخاطب جدید را نمی تواند جذب کند، پافشاری می کنند.دوم:هیئاتی که می خواهند مخاطب جذب بکنند و متاسفانه از اصول خود دست می کشند.هردو دسته خطرناک هستند.

به نظر بنده هیئتی موفق و مردمی می ماند که هویت اصلی خود را از دست ندهد و با مقتضیات زمان هم حرکت کند

امیرالمومنین فرمود:اصرار نکنیند فرزندانتان مثل خودتان شوند. (لا تَقسِروا اَولادَکُم عَلى آدابِکُم ، فَاِنهُم مَخلوقونَ لِزَمانٍ غَیرِ زَمانِکُم) قرار نیست ما همیشه روی قالب خاص اصرار داشته باشیم . ممکن است یک زمانی مثلاً در دوران انقلاب «شعرای حماسی» ، انقلابی در هیئت خوانده بشود یعنی در دوران دفاع مقدس اشعار حماسی جنگ و دفاع مقدس در محیط هیئت استفاده بشود، هرکدام از اینها اقتضاء وضرورت خودش رودارد.

توجه به مقتضیات زمان امری اجتناب ناپذیر است و در حوزه هیئات اگر شخصی پیدا شود و با زیرکی اقتضائات، قالب ها و ظرفیت های جدید را در کنار محتوا و اصالت قرار دهد قطعا خدمت بزرگی به معارف وبه پیشنه و میراث ارزشمند مان کرده است.

*نظرتان در رابطه با هیئاتی که مشی سکولار دارند و اساسا در مجالس شان نام و یادی از انقلاب و امام و شهدا و تحولات منطقه ای نمی شود چیست؟

 من معتقدم که قطعاً اگر از مقام معظم رهبری سوال کنیم که شما با هیئت سیاست زده موافق هستی! ؟ ایشان پاسخ منفی می دهند.

معنای مخالفت حضرت آقا با هیئات سکولار، این نیست که هیئات ما سیاست زده بشود.مثل این که اگر ما بگوییم با غذای بی نمک موافق نیستم معنایش این نیست که با غذای شور موافق هستیم. یکی از آفت هایی که الان برخی از هیئت ها به آن دچار میشوند این است که با پرداختن بیش از حدبه مسائل سیاسی ، مخاطب خودشان روآزرده میکنند واین مخاطب ازدست می رود.

درهیئت « توجه به مسائل سیاسی» اگر به معنای تعیین جبهه و تعیین خط سیاسی و همراهی باولایت و وفاداری به آرمان های انقلاب باشد ، قطعا هیچکس با اینها مخالفت ندارد. اتفاقاً اینها جزء ذات جوان مومن انقلابی هیئتی است که طبیعتاً اگر روز قدس برسد در راهپیمایی شرکت میکند اگر تشییع پیکر شهدا باشد درمیدان حضوردارد اگر اعزامی باشد برای دفاع از حرم اهل بیت و بقاع متبرکه درصف اول هست . طبیعتاً هیئتی بودن منافاتی بااین تعیین جبهه و همراهی با آرمان های انقلاب ندارد اما اینکه در برخی از هیئت ها مشاهده می شود که درحد افراط در مسائل جزئی و مصادیق ، مثلاً حمایت وجانبداری از یک کاندید انتخابات مجلس یاموضع گیری به نفع جریان سیاسی در حد درگیری های داخل خود هیئت و ایجاد اشتیاق واختلاف و...  اینها چیزهایی هست که بنظر من قطعاً مخالف با اصل هدف هست و«نقض غرض» پیش می آید.

*ورود هیئات در مسائل اجتماعی را چگونه ارزیابی می کنید ؟

 بخشی از اهداف هیئت ها باحضور اجتماعی تامین میشود قطعاً مردم اگر ببینند که بعنوان مثال یک هیئتی به شکل کاملاً منظم و منسجم  به عیادت مریض هایی که عیادت کننده نداشته اند میرود و اگر مردم بشنوند که هیئتی در برطرف کردن مشکل یک نیازمند پیش قدم شده و اگر مردم بشنوند هیئتی بعد از مراسم عزاداری مثلاً پول جمع کرده اند برای ترمیم خانه فقیری قطعا باعث گرایش انسان ها به هیئت و منش اهل بیت خواهد شد.

کارکردها اجتماعی اینچنینی میدان هایی است که اتفاقاً کارآمدی هیئت را ثابت میکند،  ارزش هیئت ما این است که بتوانیم در عرصه زندگی اجتماعی نقش آفرین باشیم اما باز هم عرض می کنم هدف اصلی نبایستی فراموش شود رویکرد اصلی مان تعظیم شعائردینی هست و این رویکرد در عرصه اجتماع ترجمه میشود و مصادیق خودش رو پیدا می کند

*چه پیشنهادی به مسئولین هیئات جهت پیشرفت کارشان می دهید؟

 به نظر بنده آن چیزی که می تواند ارزش شود تکیه بر مشترکات است. شما می بینید گاهی اوقات درون یک هیئت اختلاف بوجود می آید و از دل همان هیئت سه تا هیئت دیگه بوجود می آید! هرچه مابتوانیم بیشتر روی مشترکات تمرکز کنیم ، نقاط اختلافی سلیقه ای و حاشیه ای و مسائل فرعی روکمترمطرح کنیم ، بزرگترین خدمت را به مخاطب عمومی کرده ایم.

*تشکر از وقتی که در اختیارمان گذاشته اید 

 

گفتگو کننده:
روضه نیوز

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین