سلیمی نمین با مروری بر رفتار تحقیر آمیز مستشرقین غربی در تاریخ ایران، اظهار کرد: همه بر این امر وقوف دارند که یک ملت تحقیر شده، مقدمه اقدامات اساسی برای تحت سلطه قرار گرفتن توسط دیگران را ایجاد خواهد کرد.
وی در ادامه افزود: وقتی تاریخ معاصر را نگاه میکنید به طور محسوسی این جهت گیری و هدف گیری را میتوانید مشاهده کنید. از دورانی که مستشرقین مدتها در ایران اقامت میکردند و بعد آثاری را منتشر میکردند شما خط تحقیر را در آثارشان میتوانید بیابید و این یک وجه اشتراک در بین آثار غربیها کاملا نمایان بوده است.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با بیان اینکه غربیها در طول تاریخ اعتقادات، آداب و سنن ما مورد تحقیر غیر منصفانه و غیر عادلانه قرار داده اند، تصریح کرد: پوشاک، موسیقی، معماری و ... ما در دوران پهلوی مورد تحقیر قرار میگرفت. در همه زمینهها به طور محسوسی فرهنگ ایران مورد تحقیر قرار میگرفت و این هدف اصلی استعمارگران برای تحت سلطه قرار دادن مردم ایران بود.
سلیمی نمین با اشاره به اینکه بعد از انقلاب اسلامی، تحقیر باورهای مذهبی مردم یکی از رویکردهای غرب برای هجمه به نظام و انقلاب بوده است، خاطر نشان کرد: نگارش کتاب سلمان رشدی به عنوان یک داستان تخیلی، قطعا میتوانست بهترین زمینه را برای توهین و تحقیر کلان غرب علیه ایران ایجاد کند که با حکم قاطع حضرت امام خمینی (ره) ناکام ماند.
وی با بیان اینکه در کتاب آیات شیطانی هیچگونه نقدی دیده نمیشود و فقط توهین و تحقیر است، اظهار کرد: در تاریخ اسلام و شیعه موارد بسیاری داشته ایم که مورد نقد قرار میگرفتیم و ما هم استقبال میکردیم و هرگز واکنشی در قبال نقد باورهای اسلامی خودمان نداشتیم اما آنچه که در کتاب سلمان رشدی آمده هرگز نقد اسلام نیست بلکه تحقیر است.
سلیمی نمین تاکید کرد: اینکه بنیادهای فکری ما مورد سخره قرار میگیرد طبیعتا دیگر از حوزه فکر و اندیشه خارج است و به نوعی در تداوم همان تحقیر تاریخی است.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در پایان این نشست به تشریح اهداف انگلستان برای تضعیف نظام نو پای انقلاب اسلامی در زمان انتشار کتاب آیات شیطانی پرداخت و گفت: این کتاب به درخواست و سفارش دولت انگلستان نوشته شده بود و زمان انتشار آن نشان میدهد که آنها به دنبال هجمه و فضا سازی علیه نظام انقلاب اسلامی ایران بوده اند.