به گزارش پایگاه فرهنگی-تبلیغی رسالات، اولین نمایشگاه عکس طلاب در کشور به همت انجمن عکس طلاب خراسان وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی، شب گذشته در کانون بحث و انتقاد دینی شهید هاشمینژاد افتتاح گردید.
مرتضی لطفی، عکاس برجستهی استان که مهمان ویژهی این مراسم بود در نشست ویژهی نمایشگاه اظهار داشت: ما نیاز داریم که روحانیت وارد حوزهی هنر شود و با ورود به هنر و لمس آن بتواند راجع به آن اظهار نظر کند.
وی در مورد ضرورت ورود طلاب و متخصصین دینی به هنرهایی مثل عکاسی گفت: وقتی ما در جامعهای زندگی میکنیم که تمام هنر آن مبتنی بر یک رویکرد دینی است و این دین، دینی است که برای همه چیز جامعه حرف دارد و حکم دارد، باید نگاه دینی و مذهبی به پدیدههای اطراف نیز دیده شود.
مدرس دورههای مختلف عکاسی در دانشگاه اظهار داشت: آنچه جامعهی دینی ما تا کنون راجع به هنر گفته است بسیار کلی بوده و از یک فاصلهی دور به هنر نگاه کردهاند و وارد جزء هنرها نشدهاند.
وی عدم ورود طلاب به برخی از حوزه های هنری را بحث مفصلی دانست و بیان داشت: یکی از دلایل عدم ورود طلاب به هنر به خصوص عکاسی و سینما این است که تکنولوژی مربوط به این هنرها از غرب وارد شده است!
لطفی بیان داشت: تاریخ هنر غرب چهرهی هنر را مخدوش کرده است؛ زیبایی که عنصر ضروری هنر است را طوری تعریف کردهاند که ناخودآگاه در ذهن یک فرهنگ شرقی و یک روحانی چهرهی بدی پیدا کرده است.
وی با اشاره به رشد سریع تکنولوژی و گسترش عکاسی در بین عامهی مردم عنوان کرد: عکاسی در حال تغییر به یک مسئلهی اجتماعی است و از این جهت ورود طلبهها به این حوزه ضروری به نظر می رسد.
رئیس انجمن عکاسان خراسان رضوی در مورد حضور و حاکمیت عکاس در اثر خود بیان داشت: عکس لحظهای از واقعیت را نمایش میدهد و مخاطب خود را مجبور میکند که از یک واقعیت جاری فقط آن لحظهای را ببیند که عکاس خواسته است، از همان قاب و زاویهای که او خواسته است.
وی افزود: به اعتقاد من عکاسی از طبیعت دینیترین نوع عکاسی است. ارتباط فرد با طبیعت و دقت او در مناظر طبیعی متفاوت است با گشتن در طبیعت و نگاه گذرا به آن. عکاس در عکاسی از طبیعت مجبور است که قاب خود را در مقایسه با فضایی که روبرویش دارد بسیار کوچک کند.
وی در مورد ورود به عکاسی به عنوان یک شاخهی فرهنگی از هنر گفت: عکس به خوبی میتواند دروغ بگوید و دروغش، راست تلقی شود. عکس آن چیزی نیست که دوربین میگیرد، چیزی است که شعور پشت دوربین انتخاب میکند.
وی با اشاره به تاریخ ورود عکاسی به ایران گفت: متأسفانه در دورهی پهلوی عکاسی به غرب گرایش پیدا کرد و استفاده از دوربین به عنوان یک ابزار فرهنگی منحرف شد اما خوشبختانه پس از انقلاب رویکرد و نگاه به عکاسی تغییر کرده است.
غفوریان، دبیر انجمن عکس طلاب خراسان نیز در نشست ویژهی این نمایشگاه گفت: این اولین نمایشگاه عکس رسمی طلاب در کشور است که توسط انجمن عکس طلاب خراسان وابسته به اداره کل فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار میشود.
وی ضمن اشاره به نگاه ویژهی مقام معظم رهبری به هنر اظهار داشت: تأسیس انجمنهای ادبی و هنری طلاب با هدف شناخته شدن استعدادها و ظرفیتهای هنری طلاب، جهتدهی آنها و رسیدن به هنر فاخر اسلامی ایرانی و مبتنی بر ارزشهای انقلابی صورت گرفته است.
غفوریان افزود: در گذشته اینکه طلاب وارد حوزهای همچون عکاسی شوند بسیار سخت بود اما الآن بسیاری از طلاب دغدغهی هنر دارند.
وی ضمن بیان عملکرد انجمن عکس طلاب خراسان در 10 ماهه فعالیتش و همچنین چگونگی دریافت و انتخاب عکسها برای ارائه در نمایشگاه ابراز داشت: ما فرآیند تثبیت را در ابتدای تشکیل انجمن مورد نظر قرار دادیم و در این راستا 22 جلسه نقد عکس و جلسات کارگاهی و اردویی برگزار کردیم و در مرحلهی بعدی سعی خواهیم کرد به آموزش تخصصی بپردازیم و نهایتاً حضور پررنگی در نمایشگاههای مختلف و در جامعهی هنری کشور داشته باشیم.