کد خبر: 24233305
تاریخ انتشار: چهارشنبه 28 بهمن 1394
خانه » سایت های خبری » نکته آنلاین » بازاریابی محتوا با استفاده از ابزارهای نوین، نیاز امروز رسانه ها
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
کارشناس حوزه ارتباطات و رسانه در نمایشگاه رسانه های دیجیتال؛

کارشناس و پژوهشگر حوزه ارتباطات و رسانه در نمایشگاه رسانه های دیجیتال انقلاب اسلامی گفت: این روزها ضرورت دارد رسانه های جبهه انقلاب در مواجه با قدرت نرمی که وجود دارد، حقانیت ارزش ها و جبهه انقلاب را در مقابل جبهه معارض اثبات کنند

به گزارش چی 24 به نقل از نکته آنلاین: به گزارش نکته آنلاین ، به نقل از کمیته اطلاع رسانی سومین نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال انقلاب اسلامی، نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال انقلاب اسلامی، همزمان با بیست و دوم بهمن ماه امسال در بوستان گفتگو آغاز به کار کرد. همین نمایشگاه، باعث شد تا از کارشناسان و متخصصین فعال در این عرصه بخواهیم تا از نحوه کار کردن در فضای رسانه‌ای کشور و تحت عنوان جبهه انقلابی سوال کنیم. « حسین امامی » کارشناس و پژوهشگر حوزه ارتباطات و رسانه ، معتقد است این روزها ضرورت دارد رسانه‌های جبهه انقلاب در مواجه با قدرت نرمی که وجود دارد، حقانیت ارزش‌ها و جبهه انقلاب را در مقابل جبهه معارض اثبات کنند.

امامی با بیان اینکه ضرورت دارد فعالانی که در حوزه رسانه‌های انقلاب اسلامی، گسترش و ترویج یک تفکر و بینش تولید محتوا می‌کنند، از سواد کافی برخوردار باشند، گفت: این افراد باید سواد اطلاعاتیشان نسبت به مخاطبان بیشتر باشد زیرا برای مخاطبان موضوعی تحت عنوان سواد رسانه ای وجود دارد؛ سواد رسانه ای موضوعی است که تحت عنوان مهارت انتقادی اندیشیدن است و به عبارتی دیگر یعنی به مخاطب می‌گوییم که هر پیامی که رسانه می‌فرستد با دید انتقادانه نگاه کند لذا با این کار قضاوت را به عهده خودش می‌گذاریم. ولی زمانی که با دست اندرکاران یک رسانه صحبت کنیم، می‌گوییم ضرورت دارد سواد اطلاعاتی و سواد اینترنتی خود را بالا ببرید.

وی با اشاره به مطلب بالا، ادامه داد: سواد اطلاعاتی یا سواد اینترنتی اشاره دارد به شناختی که رسانه‌ها از ابزارهای نوین و تکنولوژی‌های نوین ارتباطاتی دارند و این مهم به نحوه استفاده از این ابزارها بر می‌گردد. به عنوان مثال اگر از اینستاگرام استفاده می‌کنند، بتوانند به خوبی از هشتک گزاری استفاده کنند. بنابر این ضرورت یادگیری مباحث سواد اطلاعاتی و سواد اینترنتی برای دست اندرکاران رسانه امر مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد و در این میان باید به صورت درست و به موقع از این ابزارها بهره ببرند.

این پژوهشگر حوزه ارتباطات و رسانه ضمن تاکید بر اینکه بر همگان روشن است که خلاءهای فرهنگی - رسانه ای زیادی در کشور وجود دارد، افزود: باید توجه داشت که برگزاری تجمعات فرهنگی  و نمایشگاه هایی مانند نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال انقلاب اسلامی می‌تواند این عرصه تاثیر داشته باشد. البته نمایشگاهی که در یک فضای فیزیکی برگزار می‌شود مخاطبان خاصی دارد و اینکه چقدر می‌تواند اثر بخش باشد باید بررسی شود. اثر بخشی برای زمانی است که در اولین مرحله به تغییر نگرش مخاطب ما منجر شود و اگر بخواهیم این خلاءهای فرهنگی را پر کنیم لازم است که نگرش مخاطب را تغییر دهیم. تغییر نگرش هم منجر به تغییر رفتار خواهد شد و بر اساس انتظاری که  داریم به مخاطب جهت بدهیم. در آن صورت مخاطب همراه ما خواهد شد و پشتیبان انقلاب، فرهنگ ایرانی و اسلامی می‌شود. بنابراین اثربخشی نمایشگاه در مقایسه با سایر رسانه‌های نوین مثل رسانه‌های اجتماعی و رسانه‌های جمعی مخصوصا تلویزیون و از طرف دیگری تلویزیون بین المللی و ماهواره اثر کمتری خواهد داشت ولی جای کار بسیاری دارد.

امامی با اشاره به اینکه این روزها صحبت‌های زیادی در مورد هجمه‌های دشمنان علیه کشورمان در ابعاد مختلف خصوصا فرهنگی می‌شود، تصریح کرد: برای مقابله با برنامه قدرت نرم فرهنگی کسانی که هجمه رسانه ای به کشورمان وارد می‌کنند، نیاز به سیاست گذاری ارتباطی مشخص داریم؛ بر این مبنا که رسانه‌ها باید تکلیف خودشان را در برابر یک سری از مسائل بدانند. به عنوان مثال در زمینه مواجه با داعش زمانی که داعش خبرهایش را منتشر می‌کرد رسانه‌های ما بسیار پراکنده عمل می‌کردند و به نوعی ابزار تبلیغ داعش شده بودند و همین عدم وجود سیاست گذاری و برنامه ریزی می‌تواند خللی را در کارمان به وجود آورد؛ گسستی که رسانه‌ها پدید می‌آورند باعث می‌شود که دشمن از این عدم انسجام ما نهایت استفاده را ببرد. بنابراین ضرورت داشتن یک استراتژی مشخص بر مبنای سیاست گذاری ارتباطی مشخص برای رسانه‌های یک امر ضروری است و برای رسیدن به اهداف مطلوب مدنظرمان باید هم افزایی رسانه ای بیشتری در در دستور کار قرار دهیم.

وی رفع معضلات موجود در فضای مجازی را مهم دانست و با اشاره به اینکه امکان اصلاح رفتاری در این حوزه وجود دارد، اظهار کرد: برای تحقق این مهم باید به 2 بعد قضایا توجه داشت. این بحث برای زمانی است که در رسانه‌ها تولید محتوای ارزشی می‌کنند و در فضایی دیگر شاهد رفتار حاکمیت، دولت مردان و مجلسیان هستیم. در این میان مردم و جامعه 2 بعد قضیه را به مقام مقایسه می‌گذارند. مثلا جامعه زمانی می‌بیند حرف ارزشی و انقلابی مطرح می‌شود ولی در عمل اتفاق دیگری در واقعیت جامعه رخ می‌دهد و یا اینکه مطرح می‌شود ما چقدر به نتایج پیروزی انقلاب اسلامی رسیده ایم یا چقدر از آن آرمانهای اولیه فاصله گرفته ایم؛ از ین رو مخاطب مطالب را قیاس می‌کند و آن وقت زمانی است که می‌شود معضلات را با آگاهی رفع کرد و یا به گسترش آن دامن زد.

این پژوهشگر حوزه ارتباطات و رسانه با اشاره به مطلب بالا، خاطرنشان کرد: بنابر این زمانی که مطلب یک رسانه، روزنامه نگار و یا یک خبرنگار منتشر می‌کند می‌تواند گویای یک واقعیت باشد و یا در مقابل می‌تواند به شعار نزدیک باشد لذا مورد قیاس مخاطب  قرار میگیرد. اگر محتوا فاصله زیادی با واقعیت داشته و به شعار نزدیک باشد نمی‌تواند تاثیرگذار باشد اما زمانی که ما نکته هایی را از واقعیت‌های جامعه بیان کردیم و یا به اصطلاح دقیق‌تر که در زمینه رسانه‌های اجتماعی به کار می‌برند، بازاریابی محتوا کردیم می‌توانیم مخاطبان را همراه خود کنیم. از این رو تولید محتوا برای مباحثی که یک تفکر، بینش و ایدئولوژی را ترویج می‌کنند باید بسیار دقیق و با وسواس صورت بگیرد تا بتواند منجر به اصلاح رفتار شود و در این میان برگزاری تجمعات فرهنگی و رسانه ای و البته نمایشگاه‌های این چنینی می‌تواند در این زمینه تاثیر بگذارد.
 

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین