کد خبر: 25167250
تاریخ انتشار: یکشنبه 02 اسفند 1394
خانه » حواشی » رسالت » فاطمه سلام الله علیها در نگاه رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
پایگاه فرهنگی تبلیغی رسالات:

رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم رو به من نموده فرمود: دخترم! این آیه در مورد تو و اهل تو نازل نگردیده بلکه در مورد اهل کبر و جفا نازل شده، مرا پدر صدا کن، به درستی که این کار قلبم را شاد و موجب رضایت خداوند می‏ گردد و سپس رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم

به گزارش چی 24 به نقل از رسالت:

در برخورد رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم با دخترش فاطمه مطالبى در احاديث نقل شده كه مقام و مرتبت خاص آن حضرت را نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم بيان مى‏دارد و اينكه حضرت با احدى جز دخترش زهرا سلام الله علیها این‌گونه محبت و احترام از خود نشان نداده است.

روايت است كه هرگاه زهرا سلام الله علیها بر رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم وارد مى‏شد او دست زهرا سلام الله علیها را گرفته مى‏بوسيد و در جاى خويش مى‏نشاند و هم چنين هرگاه رسول خدا بر او وارد مى‏شد، او به احترام پدر تمام قد مى‏ايستاد و پدر را مى‏بوسيد و دست او را گرفته و در جاى خود مى‏نشاند و نيز نقل شده كه هرگاه رسول خدا عازم سفر مى‏شد آخرين كسى از اهل اش كه با او خداحافظى مى‏نمود زهرا سلام الله علیها بود و هرگاه از سفر بر مى‏گشت اولين كسى را كه با او دیدار مى‏كرد زهرا سلام الله علیها بود. در روايت ديگرى آمده است: كه چون از جانب خداوند دستور رسيد كه مسلمان رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم را همانند انسان‌های عادى با اسم صدا نكنند، فاطمه سلام الله علیها گويد من نيز از آن پس تصميم گرفتم ديگر او را پدر صدا نزنم و او را رسول خدا صدا مى‏ زدم، رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم رو به من نموده فرمود: دخترم! اين آيه در مورد تو و اهل تو نازل نگرديده بلكه در مورد اهل كبر و جفا نازل شده، مرا پدر صدا كن، به درستى كه اين كار قلبم را شاد و موجب رضايت خداوند مى‏گردد، و سپس رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم پيشانى او را بوسيد. رسول خدا آن چنان به فاطمه سلام الله علیها عشق مى‏ورزيد كه تا او را نمى‏بوسيد به خواب نمى‏رفت، گاه اين عمل رسول خدا آتش حسرت و حسد برخى زنانش را برمى‏انگيخت و بر او خرده مى‏گرفتند، حضرت در جواب آنان مى‏فرمود: فاطمه فرشته است به صورت آدمى و من هرگاه مشتاق بوى بهشت مى‏شوم او را مى‏بويم. به نظر مى‏رسد این‌گونه محبت و احترام صرفاً برخاسته از رابطه‏اى پدرى و فرزندی نيست، چه اين‌كه این‌‌گونه احترام و محبت در انسان معمولى نيست، بلكه حضرت مى‏خواسته مقام و منزلت جايگاه معنوى زهرا سلام الله علیها را براى امت بيان نمايد، و این‌که آن حضرت پس از او ميزان حق و باطل و معيار هدايت و ضلالت است.

فاطمه سلام الله علیها در نگاه على علیه‌السلام

على علیه‌السلام در مواردی به همسرى زهرا سلام الله علیها افتخار نموده و جود او را در كنار خويش دليل بر حقانيت خود دانسته است، او در مقام احتجاج به ابى بكر فرمود تو را به خدا سوگند آيا من كسى نيستم كه رسول خدا مرا برگزيده و دخترش فاطمه را به من تزويج نمود؟ آيا خداوند او را در آسمان، به عقد من در آورد يا تو؟ ابوبكر گفت: به عقد تو در آورد و نيز فرمود: شما را به خدا سوگند! كيست كه جز من افتخار همسرى با سيده زنان دو عالم را داشته باشد، گفتند: جز تو كسى نیست و در جواب نامه معاويه فرمود: رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم از ما و شخص دروغگو (ابوجهل) از شما، شير خدا از ما و سيدالاحلاف (ابوسفيان) از شما، دو آقاى جوانان اهل بهشت از ما و فرزندان آتش (فرزندان مروان) از شما، بهترين زنان دو عالم از ما و حمل كننده هيزم جهنم (زن ابی لهب عمه معاويه) از شما، نوشته‏اند چون اين نامه به معاويه رسيد دستور داد آن را پنهان نمايند تا اهل شام با خواندن آن به على(ع) متمايل نگردند. آنچه بر شمرديم گوشه‏اى از فضايل و عظمت وجودى حضرت صديقه طاهره سلام الله علیها است كه حديث نگاران و تاریخ‌نویسان شيعه و اهل سنت از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم نقل نموده‏اند. چنانچه گفته شد حضرت زهرا سلام الله علیها به گواهى قرآن و سخنان رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم معصوم و از هرگونه ناپاكى در رفتار و گفتار مبرّا و پيراسته بوده است، بدين جهت سيره و رفتار مختلف آن حضرت از جمله موضع‏گيرى و جهت‏گيرى سياسى آن حضرت پس از در گذشت رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم و بحران سقيفه و دفاع آن حضرت از امام على علیه السلام از اهميت فراوانى بر خور دار است، زيرا او بر اساس فرمايش رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم ملاك حب و بغض خداوند به عبارتى پس از رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم معيار حق و باطل بوده است.

منبع: سایت راسخون

 

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین