به گزارش چی 24 به نقل از نکته آنلاین:
به گزارش
نکته آنلاین ،
زیاده خواهی روباه پیر در عرصه بین الملل دامن کشورهای مستقل از جمله جمهوری اسلامی را گرفته است. در این میان به کارگیری ابزاری به نام رسانه همواره در دستور کار سیستم پادشاهی بریتانیا قرار گرفته است. شبکه بی بی سی یکی از کلیدیترین رسانهها در جهت به هدف نشاندن اهداف کلان بریتانیا و خاصه ملکه انگلیس است. این رسانه پس از مداخله غرب و علی الخصوص انگلیس در انتخابات و ایجاد فتنه 88، تصمیم گرفت بخش فارسی زبان خود را راه اندازی کند تا به صورت مستقیم با بدنه جامعه ایران ارتباط بگیرد.
بی بی سی همواره در راستای عکس منافع ملی مردم ایران گام بر میدارد اما حرفه ای گری این شبکه خبری و استفاده از تکنیکهای مؤثر ارتباط گیری و روانشناسی و همچنین، شناخت دقیق نسبت به مردم ایران و عدم برانگیختن حساسیتهای آنها زمینه حیات این شبکه را فراهم کرده بود. البته طی دوسال اخیر به دلیل کم رنگ شدن خلاقیت در ارائه بستههای خبری و بعضا برهم زدن ساختار محافظه کارانهی این شبکه توسط برخی مجریان و کارشناسان با ریزش بسیار زیاد مخاطبین همراه شده است؛ حتی این موضوع زمینه ساز اخراج صادق صبا مسئول پرسابقه و البته پرحاشیهی این شبکه شد تا زمینه ای برای احیای این شبکه سلطنتی فراهم آید.
با نزدیک شدن به ایام انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، بی بی سی سیاستی جدید خود را رونمایی کرده است. دعوت از مردم پای صندوقهای رای و نظر مثبت بر یکی از لیستهای انتخاباتی! موضوعی که شاید در نگاه اول به چیزی شبیه لطیفه سیاسی نزدیک باشد، اما این مهم به وقوع پیوسته است. بخشهای مختلف تحلیلی و میزگردهای سیاسی این شبکه با حضور افرادی برگزار میشود که هریک سخنی تبلیغاتی در راستای اقناع مخاطبین برای حمایت از لیست ائتلاف اصلاح طلبان میزنند.
البته این موضوع در لایههای پنهان تبلیغاتی بی بی سی قرار نگرفته و تنها کارشناسانی که در نقش میهمان ظاهر میشوند حرف دل سیاست گذاران این شبکه را بر زبان جاری نمیکنند. بلکه مجریان بخشهای خبری نیز به صورت واضح و صریح از لیست ائتلاف اصلاح طلبان حمایت میکنند تا مخاطبین خود را از سیاستهای این شبکه به طور شفاف مطلع کنند.
مسعود آذر یکی از گزارشگران بی بی سی، برای عقلانی نشان دادن ائتلاف اصلاحطلبان در تهران، این لیست 30 نفره را ترکیبی از اصلاحات، معتدلین و اصولگرایان معتدل معرفی کرده و آنان را به دلیل رد صلاحیتها ناگزیر از اتحاد با گروههای متعدل معرفی میکند. همچنین او با لحنی مظلوم نمایانه استفاده آنان از افراد کمتر شناخته شده را نیز مورد توجه مخاطبین قرار میدهد.
این شخص ائتلاف اصلاحطلبان را دارای پشتوانه هایی چون انتخابات دوم خرداد 76، مجلس ششم به ریاست مهدی کروبی و انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 معرفی میکند و ورود کاظم جلالی از طرفداران لاریجانی را از نقاط قوت این لیست برمیشمرد.
مسعود آذر که هنگام معرفی ائتلاف اصلاحطلبان فقط درباره آنان صحبت میکرد، در هنگام معرفی اصولگرایان به ناگاه پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 را پیش کشیده و تلاش میکند تا سقوطی فرضی را برای اصولگرایان متصور شود!
البته در کنار حمایتهای تمام قد بی بی سی از لیست ائتلاف اصلاح طلبان درخواست رای ندادن مردم به به آیات یزدی، جنتی و مصباح یزدی نیز به چشم میخورد.
تلویزیون رسمی انگلستان در مطلبی با تیتر «یک محاسبه: حذف یزدی، جنتی و مصباح از خبرگان چگونه ممکن است؟» با مبنا قرار دادن تعداد آراء روحانی در انتخابات ریاستجمهوری تهران نوشت:
«رای دهندگان به فهرست رفسنجانی-روحانی ، بیش از نیم میلیون نفر از رای دهندگان به فهرست یزدی-جنتی-مصباح بیشتر هستند. در چنین شرایطی اگر حامیان رئیس جمهور فعلی در انتخابات خبرگان پیش رو، به طور هماهنگ به ۱۶ نفر رقیب آقایان یزدی، جنتی و مصباح رای بدهند، به راحتی امکان راندن آنها به جایگاههای ۱۷ به پایین فهرست منتخبان استان تهران را خواهند داشت».
بی بی سی همچنین با اشاره به اینکه «انتظار رای دادن یکپارچه هواداران فهرست رفسنجانی-روحانی به فهرستی از ۱۶ کاندیدای رقیب این سه نفر واقع بینانه نیست.» نوشت: «اما باید توجه داشت که در جانب مقابل نیز، اکثریت قاطع رای دهندگان به آقایان یزدی، جنتی و مصباح، در کنار آنها به سایر اصولگرایان رای خواهند داد. رفتاری که اگرچه در حالت عادی اتفاق مهمی نیست، ولی در شرایطی که نسبت بالایی از رای دهندگان طیف مقابل در صدد حذف این سه نفر با رای دادن به رقبایشان باشند، به حذف آنها (از طریق افزایش آرای رقبا) کمک خواهد کرد.»
البته اظهارات وزیر امور خارجه حجت را بر بی بی سی و مخاطبینش تمام کرد! «فیلیپ هاموند» وزیر امورخارجه انگلستان در مصاحبه با روزنامه «الشرق الاوسط» در اظهاراتی با حمایت از اصلاحطلبان! گفت: «ما درباره ایران باید واقعنگر باشیم. این [کشور] نظامی با یک صدا نیست. صداهای مختلفی شنیده میشود؛ افراطیها و اصلاحطلبان. ما باید امیدوار باشیم اصلاحطلبانی که میخواهند ایران نقشی مثبتتر [در دنیا] ایفا کند، بحث را به نفع خود تمام کنند(!) اما این مسئله یک شبه اتفاق نمیافتد و مسئلهای قطعی نیست که آنطور که امید داریم، رخ بدهد.»
شواهد و قرائن حاکی از این است که بی بی سی در انتخابات پیش رو به پشتوانه دولت این کشور تمام تلاش خود را مصروف بزک کردن چهره خویش کرده و مردم را ترغیب به شرکت در انتخابات میکند. موضوعی که از دو بعد قابل بررسی است.
اینکه سیاست گذاران بی بی سی را چه شده است که این بار به جای دمیدن در بوق تحریم انتخابات، برای مشارکت بیشتر مردم در این عرصه دست به کار شده اند و از ابزار تبلیغاتی و رسانه ای بهره میگیرند نکته ای است که میتوان ریشههای آن را پس از انتخابات 88 جست و جو کرد.
به کارگیری تمام ابزارهای ممکن برای از پای درآوردن یک حکومت در قالب انقلاب رنگین که پیشتر کمر برخی از کشورهای شرق اروپا را خرد کرده بود در ایران با شکستی سخت روبرو شد. نقطه عطف یاس و ناامیدی دشمن در 9 دی ماه همان سال به وقوع پیوست تا پرونده براندازی مستقیم توسط تئوری پردازان غربی در سیستمهای جاسوسی آن کشورها فعلا - و شاید برای همیشه - برای همیشه بسته شود.
پس از این رخداد بود که دستگاه جاسوسی آمریکا «CIA» طرحی را منتشر کرد که براساس آن براندازی مستقیم حکومت جمهوری اسلامی از دستور کار خارج و استحاله نظام جمهوری اسلامی از درون در صف اکران قرار گرفت.
در این طرح به سرمایه گذاری و نفوذ دربرخی از چهرههای داخل نظام – خاصه هدایت کنندگان سوم و چهارم فتنه 88 - که با اصول و مبانی انقلاب اسلامی فاصله گرفته اند در دستور کار قرار میگیرد. در این مسیر تلاش شده تا تصمیم سازان و چهرههای موثر در سیبل نفوذ دشمنان قرار گیرند تا پروژه نفوذ مسیر خود را بپیماید.
دشمن در مسیر نفوذ چهره هایی را برمی گزیند که در ظاهر عنادی را نشان نمیدهند اما در صحبت هایشان هرازگاهی تیرهایی به سمت پایگاههای نظام از جمله شورای نگهبان رها میسازند. رهبر معظم انقلاب در خصوص توجه دشمن بر نخبگان جهت نفوذ میفرمایند: آماج نفوذ هم چه کسانی هستند؟ عمدتاً نخبگان، عمدتاً افراد مؤثّر، عمدتاً تصمیمگیران یا تصمیمسازان، اینها آماج نفوذند؛ اینها هستند که سعی میشود روی اینها نفوذ انجام بگیرد؛ بنابراین نفوذ خطر است؛ نفوذ خطر بزرگی است. اینکه حالا یکی بگوید آن آقای زید از کلمهی نفوذ میخواهد استفادهی جناحی بکند، این مسئله را از اهمّیّت نمیاندازد. حالا بکند یا نکند، بیخود میکند استفادهی جناحی میکند؛ واقعیّت قضیّه این است؛ از این واقعیّت که نمیشود صرفنظر کرد.
مکمّل این نفوذ هم کارهای حاشیهای است؛ یکی از چیزهایی که مکمّل این نفوذ است، تخطئهی کسانی است که بر اصالت ها، بر نگاه درست، بر ارزشها پای میفشارند؛ این مکمّل نفوذ است.
اگر رویهی بی بی سی را به حساب گاف این شبکه در مسیر نزول شاخصههای حرفه ای گری و عملا سیاست گذاری اشتباه تفسیر کنیم با دو مدل مواجه خواهیم شد.
برجام فضایی برای کشورهای غربی از جمله انگلیس فراهم کرده تا آنها به این یقین برسند خصومتهای دیرینه آنها توسط مردم ایران به باد فراموشی سپرده شده است. لذا توهم اینکه میتوانند در چنین شرایطی در نقش دایه مهربانتر از مادر ظاهر شوند و به مردم ایران امر و نهی کنند که کاغذ رای را با چه اسامی ای باید پر نمایند ژست همراهی با مردم گرفته اند.
البته این موضوع را باید یادآور شد که رای مردم به هر لیست انتخاباتی و به هرشخص تایید صلاحیت شده از سوی شورای نگهبان در مسیر تایید انقلاب اسلامی و حمایت از سیاستهای کلان نظام مقدس جمهوری اسلامی و مقا عظم رهبری است. اما با این حال بازی با احتمالات نیز نکته ای است که میتواند جزیی از آبشخور اتفاقات اخیر در بی بی سی باشد؛ سرمایه گذاری دشمن بر لیستی که به زعم آنها بیشترین همراهی را با سیاستهای بریتانیا دارد درحالی به وقوع پیوسته که در صورت پیروزی این لیست در انتخابات، آنها غریو شادی سر خواهند داد و مردم را همراه و هم پای خویش معرفی خواهند کرد! که این مهم را میتوان ریشه در استیصال حقیقی دشمن دانست. اینکه بی بی سی و حامیانش تایید نظام جمهوری اسلامی و رهبری را میبینند، راه و ابزاری برای مقابله با آن نمییابند و به حداقلهای این چنینی دلخوش هستند، بیانگر استیصال مطلق دشمن در پازل سیاست گذاری خویش است.
تغییر رویه بی بی سی در انتخابات پیش رو، خط خطی کردن برخی اسامی و رپرتاژ آگهی برای برخی افراد و لیست ائتلاف اصلاح طلبان بیانگر اهمیت انتخابات پیش روست؛ انتخاباتی که میتواند پاسخ محکم مردم را نسبت به خواستههای دولت انگلیس به نمایش بگذارد.