کد خبر: 35009821
تاریخ انتشار: پنجشنبه 19 فروردين 1395
خانه » حواشی » رسالت » تاکید بر رسیدن به فهم مشترک از فرهنگ فاطمی
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
در هشتمین همایش کوثر هدایت مطرح شد:

به گزارش چی 24 به نقل از رسالت:
 
 
 
 

به گزارش پایگاه فرهنگی تبلیغی رسالات، هشتمین همایش علمی کاربردی کوثر هدایت به همت اداره امور مبلغان خواهر اداره کل فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی و با موضوع تعالی باورها و رفتارهای زنان در فرهنگ فاطمی، صبح امروز در سالن همایش های دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد.

دکتر سیده مژگان سخایی، عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه امام صادق علیه‌السلام که سخنران ویژه‌ی این همایش سالانه بود ضمن تأکید بر لزوم تلاش برای رسیدن به یک فهم مشترک نسبت به موضوعات فرهنگی اظهار داشت: فهم مشترک همان فرهنگ فاطمی است. کلام و فهم ما باید نزدیک به هم و نزدیک به فرهنگ فاطمی باشد.

وی افزود: ما نباید با ادبیات دشمن که یک ادبیات هجومی و وارداتی است و می‌خواهد در ما آشوب باورها ایجاد کند از حقیقت دفاع کنیم. ما باید از گنجی که داریم با زبان همان گنج حمایت کنیم.

استادیار دانشگاه امام صادق علیه‌السلام در مورد لایه های فرهنگ بیان داشت: فرهنگ دو لایه‌ی آشکار و پنهان دارد که لایه‌ی پنهان آن همان اعتقادات و مبانی فکری جامعه است و لایه‌ی آشکار آن مسائلی از جمله آداب و رسوم، نمادها، داستان‌ها و... را شامل می شود که مبتنی بر لایه ی پنهان است.

سخایی ریشه‌ی فرهنگی جوامع را در ادیان و در تعاملات انسانی دانست و با اشاره به قابلیت تغییر در فرهنگ خانواده ها و جوامع گفت: تغییر رفتارها مبانی فکری را تغییر می‌دهد، ظاهر افراد و تغییر منش آن ها، باورشان و زیرساخت‌های فرهنگی جامعه را تغییر می‌دهد و البته عکس این جریان نیز صادق است و پروتکل‌های سران استکبار به طرز موذیانه‌ای از هر دوی این روش‌ها بهره برده است.

عضو بعثه مقام معظم رهبری در مورد ارتباط فرهنگ، مبلغان و شعار سال توضیح داد: وقتی ما می‌خواهیم اقتصاد مقاومتی داشته باشیم، این خودش دقیقاً مبتنی بر مبانی فکری و اندیشه‌ی شیعی و فرهنگ فاطمی است که می‌تواند با ایجاد یک فهم مشترک و پس از آن با یک معرفی درست توسط مبلغان، به صورت یک فرهنگ عمومی و مستمر در بیاید.

سخایی افزود: مراد از مبلغ هر کسی است که می‌تواند گامی در جهت ارائه ی مفاهیم دینی بردارد و این می‌تواند در جایگاه یک مادر یا یک معلم نیز بروز پیدا کند. هر کسی می تواند در نقشه‌ی راهی که برای یک جامعه و فرهنگ آن ترسیم می‌شود، به میزانی که نفسش با حقیقت گره خورده و تعالی پیدا کرده  حیات‌بخش باشد. باید داشت تا اعطاء کرد. باید فاطمی زیست و فاطمی اندیشید و فاطمی رفتار کرد.

وی فرهنگ فاطمی را همان فرهنگ نبوی و مهدوی دانست و مهندسی آن را به معنای بروز و نماد بیرونی فکر در عمل و ایجاد نقشه‌ای برای رسیدن به اهداف متعالی تعریف کرد.

دکتر سخایی در پاسخ به این سؤال که آیا ما باید فرهنگ فاطمی را از صفر چیدمان و مهندسی کنیم اظهار داشت: اهل بیت علیهم‌السلام این کار را انجام داده‌اند. ما قرار نیست کار جدیدی انجام دهیم. ثقلین همان مهندسی فرهنگی است.

مدیر عامل موسسه قرآنی بارقه‌ی نور در این رابطه عنوان کرد: تمامی ادیان به دنبال رستگاری بوده‌اند و پیامبر ما راه آن را چنگ زدن به قرآن و اهل بیت علیهم السلام بیان کرده‌اند. چنگ زدن یعنی هیچ‌وقت از این دو دور نشوید. این مهندسی فرهنگی است. هرآن‌چه که نیاز هست در این نقشه‌ی راه آمده است و مشکل ما در حوزه‌ی عملی کردن آن است.

سخنران ویژه‌ی هشتمین همایش کوثر هدایت هم‌چنین در مورد ناسازگاری برخی از مسائل عرفی با مبانی فکری و فرهنگ فاطمی گفت: ما خیلی وقت ها در عرفیات غلط درگیر شده ایم. فمینیسم به شکل موذیانه‌ای وارد اندیشه ما شده است و ما غافلیم و به دختر ما القا می‌کند که هرچه بیشتر در بیرون از خانه باشد، فعال تر است!

وی وظیفه‌ی مبلغ را در مواجهه با عرفیات غلط، بیرون کشیدن آن‌ها از لایه‌ی بیرونی فرهنگ، تبیین آن‌ها و نشان دادن ناسازگاری های عرفی با زیرساخت‌های فرهنگی دانست.

سخایی در ادامه ناامیدی، عدم استمرار و کم طاقتی در امر تبلیغ، دانش سطحی به دین، نشناختن مخاطرات و تهدیدات و آشوب باورها را برخی از موانع ترویج فرهنگ فاطمی معرفی کرد و در مورد فعالیت استکبار جهانی در طراحی و اجرای آشوب در باورها خاطرنشان کرد: در مرحله‌ی آشوب انبوهی از باورهای متکثر و متنوع و الگوهای معرفتی گوناگون به سوی مخاطبان نشانه گرفته می‌شود. این اقدام سبب می‌شود پس از مدتی مخاطبان دچار سردرگمی در باورها شوند و نتوانند آموزه‌های بومی و قابل قبول خود را از غیر آن تشخیص دهند.

تأکید بر سیره و سبک زندگی فاطمی در مسئولیت‌های مختلف

حجت‌الاسلام والمسلمین عیسی‌نژاد، مدیر کل فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی نیز در این همایش تخصصی، تبلیغ و نمایش سیره و سبک زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها در نقش‌ها و مسئولیت‌های مختلف از جمله دختر بودن، همسر بودن، مادر بودن، شهروندی و پیام رسانی را از وظایف فعالان تبلیغ دینی معرفی کرد و بر محور قرار گرفتن فرهنگ فاطمی در عرصه‌های مختلف تبلیغی تأکید کرد.

وی افزود: بیان فضیلت ائمه اطهار و حضرت زهرا سلام الله علیها باعث زنده شدن احساس دینداری و تعبد در مردم می‌شود اما آن‌چه که امروزه ضرورت دارد شروع نهضت سیره‌نویسی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عیسی‌نژاد ادامه داد: تفکرات فمنیستی همه چیز را خراب کرده است؛ حس پدری و مادری مفهوم خود را از دست داده‌اند و این تفکرات خانواده را به مسلخ برده است.

وی ضمن ستایش فرهنگ غنی اسلامی و شیعی، طبقه‌بندی و عرضه‌ی مناسب این فرهنگ را از مسئولیت های مبلغان و فعالان تبلیغی دانست و عنوان داشت: تبلیغ دینی قدرت است و این قدرت و اهرم در اختیار ماست. باید ارزش افزوده ایجاد کرد و متناسب با نیازها، سیره‌ی ائمه را طبقه بندی و ارائه داد.

هویت زن – امنیت اقتصادی زن - پرورش فرزندان مسئولیت پذیر

در پایان کارگروه ‌های ویژه‌ی این همایش که در سه ماهه پایانی سال 94 در سه موضوع «فرهنگ فاطمی و بحران هویت زنان»، «بانوان فاطمی و پرورش فرزندان مسئولیت ‌پذیر» و «الگوی امنیت اقتصادی زنان در فرهنگ فاطمی» به برگزاری جلسات متعدد پرداخته بودند، میزگرد تخصصی تشکیل داده و به پرسش‌های مطرح شده پاسخ گفتند.

شعرخوانی شاعره اهل بیت رضایی مقدم، اجرای تواشیح توسط گروه شهید دیالمه و پخش کلیپی از سخنان بانوان مشرف شده به تشیع در مورد شخصیت حضرت زهرا سلام الله علیها از دیگر برنامه‌های این همایش بود.

گفتنی است این همایش در هفت دوره قبلی خود به مباحثی هم چون انسان معاصر و الگوپذیری از حضرت زهرا سلام الله علیها، کارآمدی فرهنگ فاطمی در مواجهه با معضلات جهان معاصر، تمایزات فرهنگ فاطمی و جریانات فمنیستی در پاسخگویی به مسائل زنان و خانواده، مسائل خانواده از منظر فرهنگ فاطمی و جریان های فمنیستی، اشتغال زنان در فرهنگ فاطمی و جریان های فمنیستی، نیز مسأله ‌شناسی زنان در رسانه ‌های تصویری، شبکه تبلیغ دینی فرهنگ فاطمی جنگ نرم و خانواده، فرهنگ فاطمی و مدیریت جهادی در عرصه تبلیغ بانوان و فرهنگ فاطمی و رسالت بانوان مبلغ در جهان معاصر پرداخته است.

 

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین