رسالات: لطفاً خلاصهای از فعالیتهای انجام شده توسط اداره امور مبلغان خواهر را در سال گذشته را بیان کنید.
بسم الله الرحمن الرحیم. اداره امور مبلغان خواهر اداره کل فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در سال گذشته فعالیتهای متنوعی را صورت داده است؛ از آن جمله میتوانم به طرح جذب و گزینش و ساماندهی خواهران مبلغ اشاره کنم که هر ساله انجام میشود.
در سال گذشته ما موفق به جذب و گزینش 100 نفر مبلغه از میان خواهران طلبه شهرستانهای مشهد، قوچان، سبزوار، جوین، نیشابور و ... شدیم. این افراد از طریق آزمونهای کتبی و شفاهی به شبکهی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی جذب شدند و انشاالله که در این مسیر الهی با برنامهریزیهای انجام شده و با استمداد از اهل بیت علیهمالسلام خدمتگذار اسلام محمدی باشند.
رسالات: آیا امکان ارتقاء خواهران مبلغ به لحاظ تبلیغی وجود دارد؟ اگر اینگونه است این ارتقاء به چه صورت انجام میشود؟
بله. خواهران مبلغ عضو شبکهی تبلیغی شرق کشور رتبهبندی دارند و افرادی که در آزمونهای ارتقاء رتبه تبلیغی شرکت کرده و موفق به کسب نمرهی لازم شوند به رتبهی بالاتر ارتقاء مییابند. در این رابطه ما در سال گذشته نیز آزمون ارتقاء رتبهی تبلیغی را برگزار کردیم و در این آزمون 44 نفر از خواهران مبلغ امتیاز لازم را بدست آورده و رتبهی تبلیغی خود را ارتقاء دادند.
رسالات: این مبلغان در چه مناسبتهایی و به چه محیطهایی برای امر مقدس تبلیغ اعزام میشوند؟
در مناسبتهای مختلف و در طول سال ما برنامهی اعزام را داریم که از مهمترین آنها میتوانم به اعزامهای مناسبتی ماه مبارک رمضان، طرح ویژه تابستان، دهه اول محرم، دهه آخر صفر، ایام فاطمیه و سایر اعیاد و وفیات مذهبی اشاره کنم.
همچنین ما برنامههای ویژهای برای اعزامهای تخصصی داریم و در این مورد مدارس، دانشگاهها، زندانها، مناطق مشترک و نیز محیطهای ویژه را در برنامهی خود داریم و شاهد نتایج بسیار مثبتی در این زمینه بودهایم.
طبق آمار در سال گذشته اداره امور مبلغان خواهر موفق به اعزام 703 نفر از خواهران مبلغه به مشهد و شهرستانهای سبزوار، جوین، نیشابور، تربت جام، تربت حیدریه، خواف، سرخس، گناباد، قوچان و بجنورد شده است و این افراد در سال گذشته 11600 نفر روز فعالیت را در جهت احیای مکتب اهل بیت علیهمالسلام صورت دادهاند.
رسالات: چه برنامههای آموزشی برای این گروه عظیم مبلغان خواهر در سال گذشته ترتیب دادهاید؟
آموزش و توانمندسازی خواهران مبلغ جزو اولویتهای کاری ماست و مطابق آنچه در جلسات مدیریتی و کلان برنامهریزی و تصمیمگیری میشود، برنامههای آموزشی مختلفی با توجه به نیازسنجیهای صورت گرفته و مشاهدهی نقاط ضعف مبلغان و شرایط و شبهات روز تدارک دیده میشود.
این آموزشها به صورت کلی به دو دستهی آموزشهای عمومی و تخصصی تقسیمبندی میشود که در سال گذشته در مشهد و سایر شهرستانها 4570 نفر ساعت آموزش عمومی در موضوعات مختلفی چون مهارتهای تبلیغ، دوره عمومی فضای مجازی، ولایت فقیه، احکام عمومی، امر به معروف و نهی از منکر و احکام بانوان برگزار گردیده است.
در مورد آموزشهای تخصصی نیز برنامههای مختلفی در سال 1394 برگزار شده است که از آن جمله میتوانم به برگزاری 3280 نفر ساعت آموزش تخصصی در غالب دوره تربیت مربی کودک و نوجوان، دوره تخصصی فضای مجازی و دوره آسیبشناسی نظام خانواده اشاره کنم که البته این دورهها صرفاً در مشهد برگزار گردیده است.
طرح ویژهای که در سال گذشته در مشهد برنامهریزی و اجرا شد، دوره آموزشی همسران مبلغان بود که در 810 نفر ساعت و در موضوعات خانواده در اسلام، تجوید و روانخوانی قرآن، مهارتهای ارتباط مؤثر، احکام بانوان و احکام عمومی بود.
رسالات: آیا برنامههای اداره امور مبلغان خواهر محدود به اعزام و آموزش میشود؟
خیر. هر چند که این برنامهها عمدهی فعالیت ما را در بر میگیرند اما فعالیتهای مختلف دیگری نیز در سال 1394 صورت گرفته است. از جمله برگزاری همایشهای ویژه خواهران مبلغه شامل هفتمین همایش کوثر هدایت، همایش ویژه ماه رمضان، همایش ویژه محرم و همایش ویژه استقبال از زائران پیاده رضوی و همچنین مشارکت در برگزاری همایش بانوان مبلغ و تربیت نسل منتظر.
همچنین برگزاری سلسله نشستهای خواهران مبلغ و مروج حوزه خانواده با حضور 18 نفر از فعالان این عرصه در قالب 16 جلسه از دیگر برنامههای مفید ما در سال گذشته بود.
مشارکت فعال در فعالیتهای دبیرخانهی شورای هماهنگی خواهران مبلغ که شامل برگزاری 25 جلسه شورا و کمیتههای جانبی آن و طرحهای این شورا که شامل آسیبشناسی برنامههایی چون جلسات مذهبی بانوان در محرم و صفر، اعزام خواهران مبلغ در دهه آخر صفر و استقبال از زائران پیاده و چند مورد خاص دیگر، از دیگر برنامههای اداره امور مبلغان خواهر در سال گذشته بوده است.
انجام فعالیتهای دبیرخانه کمیته علمی پژوهشی عفاف و حجاب و برگزاری 8 جلسه هم اندیشی در این زمینه نیز در سال گذشته صورت گرفته است.
رسالات: نقاط ضعف و قوت اداره خود را چه میدانید؟
این سؤال اگر از دیدگاه مسئولین فرادستی پاسخگویی شود نتایج بهتری در پی خواهد داشت.
رسالات: اهداف و برنامههای جدید اداره امور مبلغان خواهر در سال 95 چه خواهد بود؟
شناسایی استعدادهای تبلیغی استان خراسان رضوی و استانهای همجوار جهت تکمیل و ارتقاء شبکه تبلیغی خواهران، تقویت بنیه علمی و مهارتی خواهران مبلغ به ویژه در سطوح تخصصی، گسترش همکاری با نهادهای خدمت گیرنده تبلیغی، توسعه اعزامهای تخصصی و تقویت فرآیندهای ارزیابی و نظارتی مبلغان، برخی از اهدافی است که در سال 1395 به دنبال تحقق آن هستیم که این اهداف انشاالله در غالب برنامههای مختلفی از جمله برگزاری دورههای تخصصی تبلیغ، برگزاری نشستهای مشورتی با نخبگان تبلیغی، فعالسازی مبلغان در فضای مجازی و تشکیل گروههای تبلیغی منطقهای عملیاتی خواهد شد.
رسالات: و سؤال پایانی اینکه آیا برنامهای در جهت پاسخ به شعار امسال یعنی «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» دارید؟
بله. قطعاً همین طور خواهد بود و این شعار در برنامههای ما نقش پررنگی خواهد داشت. این موضوع در سرفصلهای دورههای آموزشی و نشستهای مبلغان و همچنین همایشهای کاربردی مبلغان مورد توجه قرار خواهد گرفت و در اولین قدم، بخشی از میزگرد هشتمین همایش کوثر هدایت که در فروردین ماه 1395 برگزار شد را به بررسی نقش عملی خواهران مبلغ در عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی اختصاص دادیم.
رسالات: با تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار دادید و با آرزوی موفقیت برای شما و همهی خدمتگذاران به مکتب اهل بیت علیهمالسلام.