کد خبر: 41803693
تاریخ انتشار: پنجشنبه 23 ارديبهشت 1395
خانه » حواشی » رسالت » رمز رسیدن به درجات بالای معنویت
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
استاد سطوح عالی حوزه تبیین کرد :

آیت الله سید حسن مرتضوی در درس خارج فقه خود گفت: عادت دادن خود به مستحباتی هم چون نوافل یومیه و روزه ماه شعبان و رجب، سیره علمای سلف

به گزارش چی 24 به نقل از رسالت:
 
 
 

به گزارش پايگاه فرهنگی تبلیغی رسالات، آیت الله سید حسن مرتضوی، استاد سطح خارج حوزه و عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان در پایان درس خارج فقه خود، بیان داشت: در روایتی از کتاب بحارالانوار از باب فضائل ماه مبارک شعبان، این‌ گونه استفاده می شود که قبل از اسلام هم ماه شعبان مورد احترام در بین اهل کتاب و ادیان سابق بوده است.

وی افزود: در این روایت، امام صادق علیه‌السلام می فرمایند که رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم در ماه شعبان زیاد روزه می گرفت، اما اهل کتاب در این ماه، از ابتدا تا انتها به احترام آن، فقط خوردن گوشت را ترک می کردند و پیامبر این شيوه را رد کرد و به جای آن، فضيلت روزه ماه شعبان را بیان کرد و خود انجام داد.

آیت الله مرتضوی با بيان اين كه ماه شعبان، از نظر زمان، افعال و موالید ائمه اطهار داراي بركات بسياري است، اظهار داشت: از جهت موالید و تولدهای این ماه، وجود پربرکت اباعبدالله الحسین عليه السلام و امام سجاد عليه السلام و حضرت علی اکبر عليه السلام قابل توجه و داراي برکات فراواني است.


وي عمل به روايات ائمه اطهار عليهم السلام و انس با صحيفه سجاديه را توصیه و در ادامه تصريح كرد: ولادت حضرت بقیه الله اعظم ارواحنا له الفداه که بقاي آسمان و زمین و زمان به برکت وجود مقدس آن امام بزرگوار است، يكي ديگر از بركات اين ماه بزرگ است و این مسئله از جهات عدیده موجب برکت برای انسان ها است.

عضو شوراي عالي حوزه علمیه خراسان با اشاره به اين‌كه علاوه بر زمان و تولدهای این ماه، افعالی که در ماه شعبان انجام می شود، برکات زیادي دارد، بیان داشت: روزه یکی از اين امور است و در بعضی روایات آمده کسی که در ماه شعبان روزه بگیرد، پیامبر صلي الله عليه و آله شفیع او در روز قیامت خواهند بود. این چنین روایاتی اهمیت روزه در ماه شعبان را می رساند.

آیت الله مرتضوی شاهرودی با بيان اين كه احاديث بسياري در فضيلت روزه ماه شعبان در كتب حديثي ذكر شده است، ابراز داشت: در گذشته بین اهل علم مرسوم بود كه ماه ‌هاي رجب و شعبان و رمضان و برخی شعبان و رمضان را پيوسته روزه می گرفتند و در روایات آمده است كه کسی که این دو ماه را پشت سر هم روزه بگیرد، خداوند متعال گناهاني را كه انجام داده و بعداً مرتكب مي ‌شود را می آمرزد.

وی با تأكيد بر اين كه روزه این دو ماه «توبه من الله» است، خاطرنشان كرد: عادت دادن خود به مستحباتي هم چون نوافل یومیه و روزه ماه شعبان و رجب، سیره علماي سلف هم چون صاحب جواهر، شیخ مفید و بحرالعلوم بوده است و این افراد با این گونه اعمال به مقامات و درجات بالاي اخلاقي و معنوي مي ‌رسيدند.

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین