به گزارش پایگاه فرهنگی تبلیغی رسالات، حجتالاسلام والمسلمین فرحزاد در این جلسه در مورد اهمیت صلوات گفت: ما اذکار زیادی داریم اما هیچ ذکری به اندازه صلوات جامع و کامل و حاوی یاد خدا و پیغمبر و آل او و دعا و توسل نیست.
وی با بیان اینکه در روایات شیعه و سنی در مورد ذکر صلوات تأکید فراوان شده است اظهار کرد: در منبرها و جلسات خود ولو چند دقیقه کوتاه را به این ذکر اختصاص دهید، چراکه فضا را عوض میکند و به دلها جلا میدهد.
سخنران مطرح کشور بیان وجوه مثبت سخنرانی فردی که در جایگاه نقد قرار میگیرد را ضروری برشمرد و تصریح کرد: تذکر دادن در مورد نقاط ضعف به صورت سازنده مطلوب است، اما نقّادی صرف نتیجه معکوس خواهد داشت.
فرحزاد بر ضرورت ایجاد ارتباط میان امام و مأموم تأکید کرد و آن را ریشه و اساس منبر دانست و ابراز کرد: ارتباط با مخاطب، محبت و توجه به او و تکریم او در منبرهای برخی از روحانیون در سطح بسیار پایینی وجود دارد.
وی تنوع و پرهیز از یکنواختی در منبر را مورد تأکید قرار داد و با بیان اینکه قرآن حاوی بیش از 2000 داستان است عنوان کرد: یکی از بهترین و مؤثرترین راههای تنوعبخشی به سخنرانی، بیان حکایات و داستانهای پندآموز است.
حجتالاسلام والمسلمین فرحزاد همچنین با نقل روایت «شیعتنا خلقوا من فاز لطینتنا یفرحون لفرحنا و یحزنون لحزننا» برگزاری نامطلوب جشنها و مراسم شادی در میان شیعیان را مورد انتقاد قرار داد. وی در این رابطه گفت: در مراسم عزاداری حداکثر توان و زمان خود را بکار میگیریم، اما مراسم جشن اهل بیت علیهم السلام را در حداقل زمان برگزار میکنیم که آن هم متأسفانه شاد نیست.
وی افزود: ما فقط به روایات احکامی پرداختهایم و در مورد روایات اخلاقی، معارفی، حقوقی بسیار کم کار بودهایم.
سخنران مطرح کشور با بیان اینکه اگر اخلاص در منبری وجود داشته باشد، حدیث، آیه، روضه و سایر بخشهای منبر مرتب خواهد شد خاطرنشان کرد: اخلاص است که منبر، علمآموزی، تدریس، فهمیدن، رزق و روزی و همه جوانب زندگی ما را اصلاح خواهد کرد.
وی ضمن نقل روایت «کونوا دعاة للناس بغیر السنتکم» و تأکید بر مسئله هدایت رفتاری در مقایسه با هدایت زبانی اظهار کرد: بیش از 90 درصد اثرگذاری مباحث مطرح شده در منبر، به عامل بودن گوینده مربوط میشود.
حجتالاسلام والمسلمین فرحزاد در بیانی شنیدنی عنوان کرد: سخنرانی باید سه میم داشته باشد؛ مختصر، مفید و مفت!
وی بخش دیگری از سخنان خود را به موضوع اهمیت کوتاه بودن سخنرانی اختصاص داد و در این رابطه گفت: خطبههای پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، کوتاهترین خطبههای زمان ایشان بود.
تسلط و آرامش در منبر، اشاره به مناسبتهای تقویمی در منبر و در نظر گرفتن مقتضای جمع و سطح مخاطب، برخی دیگری از مباحث مطرح شده در سخنان حجتالاسلام والمسلمین فرحزاد در این جلسه از سری کارگاههای نقد عالمانه منبر بود.