کد خبر: 44644237
تاریخ انتشار: چهارشنبه 05 خرداد 1395
خانه » حواشی » رسالت » ضرورت توجه همیشگی به سطح دانش و اعتقادات مخاطب
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
در دوره آموزشی فن خطابه و سخنوری بیان شد:

مجری، نویسنده و کارگردان صدا و سیمای خراسان رضوی گفت: همواره به زبان مخاطب سخن بگویید. این مسئله نیازمند این است که به خوبی در حال و هوای مخاطب خود قرار بگیرید. مثلاً برای جوانان از تلگرام بگویید یا برای روستائیان از منطقه شان مثال بزنید.

به گزارش چی 24 به نقل از رسالت:
 
 
 

به گزارش پایگاه فرهنگی تبلیغی رسالات، چهارمین روز از دوره‌ی آموزشی فن خطابه و سخنوری ویژه مبلغان خواهر، در دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد.

برخی از توصیه‌های علی زکریایی، مجری، نویسنده و کارگردان صدا و سیمای خراسان رضوی، گوینده و تهیه‌کننده‌ی رادیو و مدرّس دوره‌های فن بیان و سخنوری در این جلسه، در زیر آمده است:

1) استفاده از شعر در منبر بسیار توصیه می‌شود، البته به شرطی که متناسب باشد و بار منفی نداشته باشد.

2) برخی مواقع باید نشان بدهیم که یک چیزهایی بلد هستیم، اما افراط در این مسئله باعث تکلف می‌شود و مخاطب این وسئله را به خوبی و به سرعت متوجه شده و اثر سخنان شما کاهش می‌یابد.

3) دایره واژگان منبری باید بالا باشد؛ البته این مغایر با این مسئله نیست که اقتضائات زمانی و مکانی و سطح مخاطب را هم باید در نظر گرفت.

4) همواره به زبان مخاطب سخن بگویید. این مسئله نیازمند این است که به خوبی در حال و هوای مخاطب خود قرار بگیرید. مثلاً برای جوانان از تلگرام بگویید یا برای روستائیان از منطقه‌شان مثال بزنید.

5) سطح اعتقادی مخاطب خود را در نظر بگیرید؛ برای مخاطبی که به اصول اولیه دین با نگاه تردید می‌نگرد، سخن گفتن از معجزات پیامبران بی‌فایده است.

6) احادیث و روایاتی که ممکن است به نظر ما جالب بیاید، اما باور کردن آن مستلزم اعتقاد عمیق قلبی است را در هر مجلسی بیان نکنیم.

7) برای همه یک نسخه عمومی نپیچیم.

8) به مشترکات سیره عملی علماء، شهداء و بزرگان بپردازیم؛ بیان برخی ویژگی‌های شخصی این افراد و مثلاً تأکید آن‌ها بر انجام یک نوع از مستحبات، توصیه نمی‌شود.

9) ادب و احترام در منبر را هرگز نباید فراموش کرد.

10) خیلی عامیانه سخن گفتن توصیه نمی‌شود.

11) هیچ وقت از واژه‌های عام استفاده نکنید؛ مثلاً واژه‌هایی مثل همه یا خیلی‌ها. به جای این کلمات از برخی، بعضی‌ها و... استفاده کنید.

12) شما متخصص دین هستید و همواره در معرض پرسش مردم قرار دارید، لذا باید زیاد مطالعه کنید.

13) هیچ‌گاه به نیت قبولاندن نظر خود با کسی بحث نکنید.

14) نه بیشتر از زمان مقرر صحبت کنید و نه کمتر از زمان مقرر.

15) باید برای ارائه یک موضوع در مدت زمان‌های گوناگون آمادگی داشته باشید. یعنی یک منبر 40 دقیقه‌ای را در 10 دقیقه هم به شکلی که اثرگذاری داشته باشد، بتوانید ارائه دهید.

16) منبری خوب بازیگر خوبی است منتهی کسی نباید بفهمد که او دارد بازی می‌کند.

17) توکل و توسل را در منبر فراموش نکنید. با وضو باشید. برای اجرای بهتر نذر کنید، مثلاً تعدادی صلوات.

18) عجب نداشته باشید.

19) به هر وسیله‌ای متوسل نشوید.

20) منبر باید از سر دلسوزی به مردم باشد؛ و نباید منبر را به دید یک شغل نگاه کرد.

 

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین