نویسنده: آرمان داوری
چاپ: تهران، انتشارات توانگران، 1380، 120 صفحه.
در اين کتاب، مؤلف تجربيات خود را در قالب برخي از فنون و مهارت های مربوط به سخنرانی با موضوعات گوناگون مورد بحث و آموزش قرار داده است. عناوين تعدادي از آن ها بدين گونه است:
ـ بر موضوع سخنرانی مسلط باشید.
ـ شنونده ها را دوست داشته باشید.
ـ با شور و هیجان حرف بزنید.
ـ آرامش خود را حفظ کنید.
ـ با حرکات دست و صورت سخن بگویید.
ـ نظم، ترتیب، و اتحاد موضوعی را رعایت کنید.
ـ مهم ترين راز سخنراني.
ـ شنونده ها را به بيننده ها تبديل كنيد.
ـ صداي خود را ضبط كنيد.
ـ لباس مناسب بپوشيد و...
مؤلف در بخشي از مقدمه اين گونه مي گويد: «آن روزها كه در كلاس ها و سخنراني هاي گوناگون شركت مي كردم، وجودم چون تلي از برگ هاي خشك بادام كوهي بود و آماده حريق. اولين جرقه ها در جانم افتاد. شعله ورم ساخت و راهي ام كرد. به پاس اين اقدام من هم مشعل به دست، در كوچه سار سياه و خاكستري هزاران انسان راهي ام. مردماني دوست دارند بر بلنداي صخره اي سنگي بايستند و فرياد انسان دوستانه خود را به گوش همه اهالي زمين برسانند. «صخره سنگي» يا يك «تريبون»، فرقي ندارد.»
نويسنده در بخشي با عنوان «وقتي عده اي از ميان جمعيت برميخيزند و مي روند»، اين چنين مي گويد: «اگر اين مورد را مشاهده كرديد، روحيه خود را از دست ندهيد. اين كه عده اي سخنراني شما را ترك كنند، هميشه نشانه عدم مهارت شما در سخنراني نيست. حتي در برخي موارد كاملاً برعكس است... بنابراين نكته اخير اصلاً جاي نگراني ندارد... برخي به قصد كار شخصي سخنراني را ترك مي كنند و از اين گذشته قرار نيست كه همه افراد از شما راضي باشند. به همه احترام بگذاريد اما تلاش كنيد براي رضايت همه تلاشي بي مورد است. افرادي هستند كه هر دقيقه سليقه اي دارند. اگر به اهداف خود ايمان داريد، جسورانه به حركت خود ادامه دهيد. بي آن كه طرفداران خود را شمارش كنيد. اما اگر مي بينيد تعداد زيادي بلند مي شوند... موضوع را عوض كنيد يا شيوه حرف زدن خود را تغيير دهيد و...»
منبع: کتابشناسی توصیفی تبلیغ دینی در ایران، سید محسن میرسندسی