1) تجارب تبلیغی خود را با یکدیگر در میان بگذارید و در مورد تکنیکهای تبلیغ با هم مشورت کنید. همچنین در مورد مباحثی که برای ارائه به مخاطب آماده کردهاید، قبل از اجرا نیز با دیگران مشورت کنید. این باعث میشود بحث متوسط تقویت شود، بحث قوی تکمیل شود و اگر بحثی کامل است همه آن را یاد بگیرند.
2) در تبلیغ باید به دنبال تغییر و تثبیت آداب و رفتارها باشید؛ اگر کار غلط را انجام میدهند باید آن را تغییر دهید و اگر کار درست انجام میدهند باید آن را تقویت کنید. ابتدا بهتر است توجهتان به ویژگیهای مثبت افراد و نقاط قوت آنها و آداب و رسوم خوب باشد.
3) بهروز بودن در دنیای تبلیغ دین خوب است اما به نرخ روز بودن خوب نیست.
4) محتوای تبلیغ شما باید با هدف حیاتبخشی، سیراب کردن اندیشههای افراد مختلف، اشباع کردن احساسات و تحولآفرینی تنظیم شود.
5) سه ویتامین داریم که اگر در وجود مبلّغ باشد، نمره تبلیغی او بیست میشود؛ توکل به خدا، توسل به ولی خدا و تلاش در راه خدا.
6) کار و عقاید خود را باور داشته باشید؛ جوانی در مسجد بلند شد و گفت: آقا من میخواهم طلبه شوم. روحانی مسجد به او گفت: مگر تو شاگرد اول مدرسه نیستی و در فلان المپیاد مقام نیاوردی؟ گفت: بله. روحانی گفت: حیف است که شما طلبه بشوی!!! این طلبه به راه خود ایمان ندارد و احتمالاً از روی ناچاری به حوزه آمده است. این طلبه هیچگاه موفق نمیشود. این فرد ضررش برای دین بیشتر از سودش است.
7) اخلاق خوب مهمترین شاخصه یک مبلغ موفق است؛ همان طوری که خداوند در قرآن به پیامبر (صلی الله علیه و آله) میفرماید که اگر تو اخلاق نداشتی مردم از اطراف تو پراکنده میشدند. اگر اخلاق داشته باشیم بقیه حرفهای ما را گوش میدهند، اما اگر بیاخلاق باشیم، تمام فنون تبلیغی بدون فایده خواهد بود.
8) اگر شما آیات الهی را پیاده کنید، خداوند برکت را از زمین و آسمان بر شما سرازیر میکند؛ «لو اقاموا لاکلوا من فوقهم و من تحت ارجلهم».
9) مبلّغ خوب باید قدرت شناسایی بالایی داشته باشد. نباید با همه مخاطبین به یک شکل برخورد کرد. باید مخاطب، نیاز، سلیقهها و افکار او را بشناسد و با درک کاملی از مقتضیات زمانی و مکانی برخورد مطلوب را با او داشته باشد.
10) معانی واژهها در برخی شهرها با هم متفاوت است. برخی واژهها که علیالظاهر معنای بدی ندارند، ممکن است در گویش یا منطقه خاصی، معنای بدی داشته باشند. باید مطالعهای هرچند کوتاه در این زمینه داشت. همچنین سلیقههای مردم شهرهای مختلف در مورد منبر متفاوت است. یک جا باید بگریانی و یک جا باید بخندانی.
11) مبلّغ باید در ارائه موضوع خوش سلیقه باشد؛ هم در انتخاب موضوع، هم در شکل بیان، هم در ترتیب بیان مطالب و هم در انتخاب شعر و داستان و آیه و... و هم در تنظیم وقت.
12) سرباز امام زمان (عجل الله تعالی فرجه) نباید سربار مردم باشد.
13) مبلّغِ خوب، شجاع است.
14) مبلّغ خوب باید منظم باشد و سر وقت در محل سخنرانی حاضر شود. یک دقیقه دیر رفتن در مجلسی که 500 مستمع دارد، یعنی تلف شدن 500 دقیقه.
15) تبلیغ یعنی رساندن پیام؛ اگر بتوانید پیام را به مخاطب برسانید موفقید. (نقل از شهید مطهری)
16) بهترین مبلغ کسی است که خوب حرف بزند و حرف خوب بزند. (نقل از مرحوم آیتالله فلسفی)
17) شاخصه اصلی تبلیغ موفق این است که عوام آن را بفهمند و خواص آن را بپسندند. (نقل از حجتالاسلام والمسلمین قرائتی)
تهیه و تنظیم: سایت رسالات