به گزارش پایگاه فرهنگی تبلیغی رسالات، جلسه موضوع شناسی تبلیغ با هدف غنیسازی مبلغین برای تبلیغ در ماه رمضان و با ارائه سرفصلهایی چون علی از نگاه علی، مهرورزی در قرآن و نهجالبلاغه و عزت و ذلت در نهجالبلاغه، با حضور حجتالاسلام والمسلمین نظافت در مدرسه حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه) برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین نظافت در این نشست با اشاره به سخنان حضرت علی (علیهالسلام) در نهجالبلاغه پیرامون ارتباط نزدیک خود با پیامبر (صلی الله علیه و آله) اظهار کرد: این رابطه صمیمی و عاطفی میان مربّی و متربّی در خانواده تنها از دست مادر برمیآید و مهدکودکها نمیتوانند چنین نقشی را ایفا کنند.
وی با اشاره به خانهنشینی 25 ساله امام و بیان اینکه تحمیل سه جنگ در مدت 4 و نیم ساله حکومت، نشانه مظلومیت ایشان بوده است، گفت: مظلوم بودن به شرط اینکه فرد در یقینش به تردید نیفتاده باشد، عیب نیست.
استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: مظلومیت و غربت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) را نباید به فرق شکافته محدود کرد؛ غربت امام در میان یاران خود و در طول حوادث پس از رحلت نبی مکرم اسلام، گواه روشنی بر مظلومیت ایشان و اشک بر این مصیبتها اشکی عارفانه است.
وی در این رابطه که برخی مدعی بودند امام علی (علیهالسلام) درایت جنگی کافی ندارند، ابراز کرد: وقتی پیروان و مأمومین به حرف امام خود گوش نسپارند، بهترین اندیشهها و تدبیرها بیاثر خواهد بود.
مدیر مدرسه حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه) پاسداری از حق در مقام عمل را لازمه به تردید نیفتادن نظری در مورد حق دانست و خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم بوسیله عمل، حق را در دلهایمان وارد کنیم، نورانیت در ما ایجاد میشود، اما اگر این عقیده به حق در فکر و نظر بماند، با ایجاد شک و تردید و به مدور زمان از بین میرود.
وی پاسخگویی به سؤالات مردم را یکی از نقشهای پیامبر (صلی الله علیه و آله) برشمرد و با اشاره به کلام امیرالمؤمنین (علیهالسلام) که «سلونی قبل ان تفقدونی»، بیان کرد: تنها شخصیتی که در طول تاریخ چنین ادعایی کرده است شخص علی (علیهالسلام) است و این یکی از دلایل بارز شایستگی ایشان برای جانشینی پیامبر (صلی الله علیه و آله) میباشد.
حجتالاسلام والمسلمین نظافت سیاست دفاع از مظلوم در سیره علوی را ستود و گفت: متأسفانه ارزشها جابجا شده و این سیره در میان ما بسیار کمرنگ است. هیچگاه در طرفداری از فقرا و محرومان فریادی نزدهایم و اقدامی نکردهایم، در حالی که فلسفه تشکیل حکومت اسلامی همین بوده و روحانیت سردمدار این انقلاب بودهاند.
وی تصریح کرد: اگر روحانیت سردمدار دفاع از محرومان نباشد، دیگران به این بهانه میآیند و پرچم را از ما میگیرند و اصل نظام را منحرف میکنند.
این استاد مطرح نهجالبلاغه راه نجات جامعه از بلایایی که گرفتار آن است را پرکاری افراد ارزشی دانست و ادامه داد: دنیا باشگاه روح است و ریاضت، ورزش آن؛ انسان به دنیا آمده است که سختی بکشد و آدم شود، مثل ورزشکاری که در باشگاه برای پرورش اندام خود عرق میریزد و سختیها را تحمل میکند.
وی در بیان انواع مختلف سادهزیستی گفت: نوعی از سادهزیستی بر مبنای عبور از بحران شکل میگیرد که ژاپن بعد از جنگ جهانی آن را پیاده کرد. در نوع دیگر سادهزیستی فرد به دلیل نگاهی که به ابدیت دارد و علیرغم دارا بودن مال و اموال، سادهزیستی خود را ادامه میدهد. متأسفانه ما امروز همان نوع اول را هم نتوانستهایم به خوبی پیاده کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین نظافت تأکید کرد: در تبلیغ باید هدف ما این باشد که نشان دهیم اسلام میخواهد انسان را به سمت یک زندگی متعالی ببرد.
وی در بخشی از سخنان خود اصطلاح «اقتصاد مقاومتی در مدل بسیجی» را مطرح کرد و در رابطه با آن توضیح داد: درختان مناطق بیابانی نسبت به درختان مناطق خوش آب و هوا آب کمتری مصرف میکنند، اما چوب محکمتری دارند.
استاد حوزه و دانشگاه اراده قوی را جبرانکننده محدودیتهای مادی برشمرد و تأکید کرد: کسی که ماه شعبان را خوب درک کرده است، مهمانی راحتی در ماه رمضان خواهد داشت و شیطان برای وسوسه کردن او در غل و زنجیر خواهد بود.
وی اشاره به تربیت نبوی، سبقت در ایمان، سبقت در رزم، مظلومیت، طرفداری از محرومان، خوراک کم و اشتیاق به انجام کار خیر، قرآنمحوری، سادهزیستی و ریاضت، شجاعت، مسئولیتپذیری، زهد آشکار و پنهان و موارد متعدد دیگر در سیره علوی را در ماه مبارک رمضان به حاضرین توصیه کرد.
یادآور میشود نگاه به شهادت، جلوگیری از افراط و تفریط، به تأخیر انداختن جنگ به امید هدایت مردم، بیاعتنایی به سرزنشهای دیگران، جنگ تا آخرین نفس، بصیرت در جنگ با مسلمین، دشمنشناسی آگاهانه، درگیری مستمر با باطل، ارهاب و تهدید دشمن، قاطعیت و امید به پیروزی، زیرکی و کیاست در دایره عبودیت، وفاداری در عین قدرت بر پیمانشکنی، عدالتخواهی و عدالتگستری، حساسیت نسبت به بیتالمال، حفاظت از وحدت مسلمین، حریص بودن بر الفت و اتحاد مسلمین، گذشتن از همه سرمایهها در راه حفظ اسلام، انتقادپذیری و اهمیت دادن به صراحت بیان و پرهیز از خودستایی در نگاه امیرالمؤمنین (علیهالسلام)، برخی دیگر از موضوعاتی بود که حجتالاسلام والمسلمین نظافت طرح آنها را در ماه مبارک رمضان پیشنهاد کرد.