به گزارش پایگاه فرهنگی تبلیغی رسالات، همایش مدیران فرهنگی کشور و 15 شهر نامزد نهایی پایتخت کتاب ایران در فرهنگ سرای سیمرغ شهر نیشابور و با حضور جمعی از مقامات و کارشناسان کشوری برگزار شد و در آن، تندیس ویژه و حکم پایتختی کتاب ایران از سوی مسئولان اهواز به مسئولان نیشابور اهدا شد.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز طی پیامی به این همایش گفت: دستاوردهای فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ایران باید در سطح جهانی عرضه شود.
سید عباس صالحی افزود: باید به زبان مشترکی در میان بخش های مختلف هر شهر برای توسعه فرهنگ کتاب خوانی دست یافت و برنامه های مرتبط را در گستره ملی طراحی و اجرا کرد.
وی ادامه داد: باید با ارائه گزارش اقدامات فرهنگی انجام شده به محافل فرهنگی بین المللی، دستاوردهای فرهنگی نظام را در سطح جهانی عرضه کرد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این پیام هم چنین تاکید کرد: طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران یکی از برنامه های این وزارتخانه در ترویج کتاب خوانی است که توانست امواج غرورآفرینی از فعالیت های صادقانه و اصیل را در سطح شهرستان ها نمایان کند.
وی افزود: هیچ رسانهای در رساندن فرهنگ به رسایی کتاب نیست، رسانه های دیگر اعم از دیداری و شنیداری و ابزارهای قدرتمند سبک زندگی نظیر معماری، غذا و لباس هر یک به رساندن فرهنگ به لایه های مختلفی از جامعه و پیشبرد اهداف آن کمک کردهاند، اما خوب که بنگریم تکیه همه این ها را به کتاب می بینیم.
صالحی به انتخاب شهر نیشابور به عنوان دومین پایتخت کتاب ایران اشاره و بیان کرد: در همایش امروز گروهی از مدیران و کارشناسان با هدف هم اندیشی و تبادل تجربه گرد هم آمده اند تا به سطوح جدیدی از شناخت نظری و تجربه عملی دست یابند.
فرماندار نیشابور نیز در این مراسم گفت: انتخاب نیشابور به عنوان پایتخت کتاب ایران مرهون تلاش صمیمانه نهادهای مدنی و سازمان های مردم نهاد فرهنگی این شهر در تعامل و همکاری با دستگاه اداری است.
غلامحسین مظفری افزود: باید از این فرصت به بهترین شکل برای معرفی فرهنگ اصیل خراسان و نیشابور در داخل و خارج از مرزها استفاده کرد.
وی اظهار امیدواری کرد که تعهدات دولت و استانداری خراسان رضوی در چارچوب پایتختی کتاب برای نیشابور محقّق شود تا امکان برنامهریزی بیشتر و شایستهتری در ارتقای سطح مطالعه و توسعه فرهنگ کتابخوانی فراهم شود.
رئیس شورای اداری شهرستان نیشابور افزود: امیدواریم که این فرصت برای شهر نیشابور به بهترین شکل فراهم شود و از برکات آن مردم این خطه نیز برخوردار شوند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان نیز طی مراسمی رسمی تندیس ویژه و حکم پایتختی کتاب ایران را از شهر اهواز به مقامات شهر نیشابور تقدیم کرد.
منبع: روزنامه خراسان، 21 تیرماه 1395