به گزارش پایگاه فرهنگی تبلیغی رسالات، حجتالاسلام مهدی بیاتی، مدیر مؤسسه فرهنگی پژوهشی طهورا در نشست ویژه اعضاء کمیته علمی-پژوهشی عفاف و حجاب استان که صبح امروز در سالن همایشهای بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی برگزار شد، با اشاره به تفاوت میان عفاف، حجاب و حیا، اظهار کرد: نبود تعمق و دقت ویژه و کاربردی بر روی آیات و روایات، گریبانگیر فعالیتهای فرهنگی ما شده است.
وی باورها و اعتقادات را اولین مرحله در ورود به مباحث دینی و ایجاد کننده نظام ارزشی انسان دانست و در مورد تفاوت «علم» و «باور» عنوان کرد: آن چیزی که نظام ارزشی و رفتارهای انسان را میسازد و شکل میدهد، باور و پذیرش قلبی به یک سلسله دستورات و التزام قلبی به آن است.
حجتالاسلام بیاتی عفاف را خودکنترلی جنسی تعریف کرد و افزود: حیا و عفاف از نظام ارزشها آمده و تبدیل به رفتار میشوند، اما حجاب گونهای رفتار است که صرفاً با قرار گرفتن در کنار عفاف تبدیل به ارزش خواهد شد.
عضو میز عفاف و حجاب صدا و سیما با اشاره به آیه 31 سوره نور گفت: بیحجابی یا بدحجابی مرحلهای از بیعفتی است.
وی اضافه کرد: اگر در جامعهای حجاب مورد اشکال واقع شود، مطمئن باشید که ناشی از اشکال در عفاف آن جامعه است، اما نکتهای که باید متوجه آن بود این است که برای اصلاح عفاف جامعه نباید صرفاً حجاب را مد نظر قرار داد.
حجتالاسلام بیاتی در بخش دیگری از سخنان خود و با بهرهگیری از آیات قرآن، زنان را مؤثرترین افراد در بهبود وضعیت عفاف در جامعه برشمرد و مردان را مسئول این امر دانست.
عضو هیئت مؤسس جبهه فرهنگی عفاف و حجاب کشور، همچنین حجاب را قدبلندترین نماد عفاف معرفی کرد و با بیان اینکه حجاب تنها یک قدم از مسائل تربیتی گسترده اسلام است، تأکید کرد: قرار گرفتن کلمه حجاب در کنار عفاف، ارزش و جایگاه مسئله عفاف را کمرنگ میکند و وسعت آن را تقلیل میدهد.
وی اظهار کرد: قطعاً حجاب باعث عفاف میشود اما هرگز نخواهد توانست تمامی بار عفاف را بر دوش بکِشد.
حجتالاسلام بیاتی در پایان با ارائه شبکهای گسترده از مسائل مؤثر در عفاف جامعه گفت: حجاب محافظ عفاف است، اما خود حجاب نیز احتیاج به محافظی دارد که آن، غیرت مردان است.