وب سایت شور و شیرین: بچه هائی که عادت به خوردن لبنیات نظیر شیر و ماست ندارند، با خوردن بستنی هم می توانند تا حدی فقر موادی همچون کلسیم را در بدن خود جبران کنند و هم این که به لبنیات علاقه مند شوند.
نکاتی در مورد بستنی
کسانی که تحت عمل جراحی لوزه یا دستگاه گوارشی قرار گرفته اند، باید با خوردن بستنی، محل جراحی را خنک نگاه دارند. این کار، تا حد زیادی باعث کاهش خطر
خونریزی می شود.
به گزارش آکاایران: متأسفانه در کشور ما بیش تر به طعم و مزه ی بستنی توجه می شود تا خاصیت آن، اما در بسیاری کشورها، بستنی های کم چرب و کم شیرین به طور گسترده تولید می شود.
اگر بستنی هائی با چربی و شیرینی کم و بدون اسانس در ایران تولید شود، افرادی با بیماری های خاص نظیر
دیابتی ها هم می توانند از این خوراکی خوشمزه استفاده کنند.
سنتی یا کارخانه ای
به لحاظ صرفه ی اقتصادی هم، تفاوت چندانی میان بستنی های کارخانه ای و سنتی نیست؛ البته بستنی های سنتی که در کارخانه ها تهیه می شوند، قیمت نسبتاً بالاتری نسبت به انواع سنتی غیرکارخانه ای دارند؛ در عوض از نظر
سلامتی کاملاً مطمئن هستند.
بستنی های یخی هم در انواع کارخانه ای و غیرکارخانه ای تهیه می شوند. بستنی هائی که در کارخانه های معتبر تولید می شوند، مقداری مواد رنگی مجاز و استاندارد دارند. در این بستنی ها، از مقدار اندکی ترکیبات طبیعی مثل آبمیوه ها استفاده می شود، اما این بستنی ها رنگ زیبا و شفافی دارند که البته از مواد رنگی شیمیائی حاصل شده است.
هرچند که مقدار ترکیبات شیمیائی این بستنی ها کنترل می شود، اما در مورد مواد نگه دارنده و مواد شیمیائی همیشه این مشکل وجود دارد که ممکن است طی مدت استفاده از محصول، اثرات مخرب این ماده نمایان شود.
اما توصیه می شود از میان این همه بستنی رنگارنگ و متنوع، بیش تر سراغ کارخانه ای ها بروید، آن هم از نوع شیری. اگر خواستید بستنی رنگی بخورید، اول مطمئن شوید که استاندارد است.
بستنی؛ شیری یا یخی
بستنی ها به دو گروه شیری و یخی تقسیم می شوند. در بستنی های یخی، از اسانس ها و رنگ های خوراکی و شیرین کننده ها استفاده می شود.
بستنی هائی که از شیر تهیه می شوند، خود بر دو نوعند؛ یکی از نوع کارخانه ای و دیگر انواع سنتی که داخل مغازه ها تهیه می شوند. در این بستنی ها، از شیر خشک استفاده می شود.
این مسئله از نظر بهداشتی ایرادی ندارد، اما عیبی که این بستنی ها دارند، مربوط به افزودنی های آن هاست.
زیرا انواع اسانس های شیمیائی را- که باعث خوشرنگی و خوشبوئی بستنی ها می شود- به آن ها اضافه می کنند.
از طرفی افزایش نگهدارنده ها در اندازه های زیاد، برای
سلامتی مضر است؛ اما اگر این بستنی ها حداکثر دو بار در هفته مصرف شود، به زیان
سلامتی نخواهد بود.
اما بستنی هائی که با نام سنتی و با
زعفران و خامه درست می کنند، اگر
زعفران واقعی باشد، خوب است؛ اما بعضی بستنی فروشی ها از گلرنگ استفاده می کنند.
گلرنگ در قیاس با
زعفران، با قیمت بسیار پایین و در عطاری ها عرضه می شود. این ماده تا حد کمی خاصیت سمی دارد، پس مصرف زیاد آن برای
سلامتی زیان آور است، اما
زعفران که خود ادویه ای پاداکسنده (آنتی اکسیدان) است، اگر به میزان کم در غذاها مصرف شود، حتی ارزش غذائی هم دارد و مفید است.
اما شیر و خامه هائی که به بستنی های سنتی می افزایند، اگر پاستوریزه باشد، باز هم مشکلی ایجاد نمی شود، اما اگر محل تولید و نحوه ی نگهداری این مواد، بهداشتی نباشد، این گونه بستنی ها، تبدیل به
انواع شیرینی ایرانی و شیرینی سنتی - غنی سرشار
آلودگی میکروبی می شوند و باعث ایجاد
مسمومیت همراه با استفراغ، دل پیچه، سردردهای شدید و تهوع می شود.
پس تا زمانی که از
سلامت این بستنی ها اطمینان حاصل نکرده اید، آنها را نخورید.