آکاایران: قطر ایرویز (Qatar Airways)، شرکت هواپیمایی ملی قطر و حامل پرچم این کشور است که از ماه اکتبر ۲۰۱۳ عضو اصلی اتحادیه بینالمللی وانورلد شده است. قطر ایرویز از جمله ایرلاینهای معتبر خاورمیانه است که هماکنون مالکیت آن بهطور کامل در اختیار دولت قطر است. این شرکت در سال ۲۰۱۲ به عنوان ایرلاین سال شناخته شد.
هواپیمایی قطر ایرویز؛ معرفی ایرلاین های ایران و جهان -آکاهواپیمایی,هواپیمایی قطر ایرویز,قطر ایرویز,ایرلاین,هواپیما,پرواز
آکاایران: هواپیمایی قطر ایرویز؛ معرفی ایرلاین های ایران و جهان
قطر ایرویز به عنوان شرکتی نوپا و تقریباً دولتی در نوامبر ۱۹۹۳ تأسیس شد، ولی اولین پرواز خود را در ۲۰ ژانویه ۱۹۹۴ سامان داد. در ماه میهمان سال پروازهای این شرکت به شهر عمان پایتخت اردن برقرار شد. در این زمان تنها دو هواپیمای ایرباس S310 پروازهای این شرکت به مقاصدی چون دوبی، بانکوک، توکیو و شارجه را برقرار مینمود. یک سال بعد از تأسیس، هواپیمایی قطر با خریداری دو هواپیمای بوئینگ جدید و نیز یک هواپیمای کارکرده، به افزایش مسیرهای پروازی خود اقدام نمود. به تدریج با گسترش ناوگان هواپیمایی و خریدهای متعدد «قطر ایرویز»، بخشهای متنوعی به این شرکت افزوده شدند و بر تعداد مسیرهای هوایی آن روز به روز افزوده شد بهطوریکه امروزه به تمام قارههای جهان پروازهای منظمی را برقرار کرده است. در سال ۲۰۰۴ این شرکت نیمه خصوصی (در آن زمان) با عقد قراردادی بزرگ یکی از مشتریان بزرگ ایرباس گردید قرارداد خرید ۸۰ فروند هواپیمای جدید را منعقد نمود. در ۱۲ اکتبر ۲۰۰۹ این شرکتی در عمل ابتکاری از سوخت ترکیبی گاز طبیعی و بنزین برای اولین بار استفاده نمود که به اذعان کارشناسان بهصرفه نیست ولی با توجه به ذخایر گازی عظیم این کشور شاید برای این کشور مقرون به صرفه باشد.
شرکت هواپیمایی قطر امروزه به حداقل ۱۲۵ مقصد دنیا پرواز مسافری-باری داشته و دارای بیش از ۱۷ هزار نیروی انسانی به صورت مستقیم است که البته برای بیش از ۱۳ هزارنفر بهصورت غیرمستقیم اشتغالزایی نموده است. مدیر اجرایی این شرکت «اکبر الباکر» است که از سال ۱۹۹۶ در این سمت مشغول به کار بوده و قطرایرویز را به عنوان یکی از معروفترین شرکتهای هواپیمایی جهان مطرح نموده است. وی همچنین عضو بورد اجرایی فرودگاه هیتروی لندن نیز است. دولت قطر در سال ۲۰۱۳ این شرکت را خریداری کرده و در ماه می ۲۰۱۴ کنترل کامل آن را بهدست گرفت اگرچه بخشی از سهام آن همچنان در اختیار شرکای تجاری دیگر است. شرکت هواپیمایی Qatar Airways دارای چندین بخش کوچک و بزرگ است که شامل بخش پشتیبانی، فرودگاه بینالمللی دوحه، بخش تعطیلات شرکت (مخصوص سفرهای اوقات تعطیل سال)، بخش محتوای رسانهای، فروشگاه معاف از مالیات و دیگر بخشهای مرتبط است. بخش باربری این شرکت نیز بسیار بزرگ و گسترده بوده و در عرصه حمل محمولههای بازی در خاورمیانه نقش پر رنگی دارد. استفاده از بوئینگ 777F با قابلیت حمل ۷۵۰ تن از ویژگیهای این بخش است.
قطر ایرویز از معدود شرکتهای هوایی است که به طور مداوم به هر پنج قاره دنیا پرواز دارد. پروازهای شرکت هواپیمایی قطر، از ایران به مقصد دوحه به صورت مستقیم و برای دیگر مقصدهای پروازی به صورت غیرمستقیم از دوحه است.
الجزایر، تونس، مراکش، نیجریه، سودان، اریتره، جیبوتی، اتیوپی، اوگاندا، کنیا، رواندا، تانزانیا، موزامبیک و آفریقای جنوبی
استرالیا، اندونزی، سنگاپور، مالزی، ویتنام، مالدیو، تایلند، میانمار، بنگلادش، فیلیپین، ژاپن، کره جنوبی، چین، نپال، هندوستان، سرلانکا، پاکستان و آذربایجان
ترکیه، قبرس، یونان، ایتالیا، گرجستان، اسپانیا، سوئیس، اتریش، کرواسی، مجارستان، بلغارستان، رومانی، لهستان، آلمان، هلند، بلژیک، فرانسه، بریتانیا، دانمارک، سوئد و نروژ، روسیه
عراق، کویت، بحرین، عربستان، لبنان ، اردن، یمن، امان، امارات، مصر، دوحه، برزیل، آرژانتین، ایالات متحده آمریکا و کانادا
پروازهای هواپیمایی قطر ایرویز در ایران شامل ۲۴ پرواز هفتگی به دوحه است که بیش از صد مقصد در سراسر دنیا متصل میشود.
کلاسهای پروازی این هواپیمایی به سه کلاس بیزینس، اکونومی و فرست کلاس تقسیم میشود. در فرست کلاس، صندلیها مجهز به ماساژور، سیستم حرارتی و خنککننده، تلویزیون، حمام، تختخواب و در بعضی موارد اتاق خصوصی هستند. کلاس تجاری هواپیمایی قطر صندلیهایی دارد که هرکدام میتوانند با داشتن قابلیت خم شدگی ۱۸۰ درجه، به یک تختخواب راحت تبدیل شوند. از آنجایی که استانداردهای قطر ایرویز در کلاس تجاری نسبت به سایر هوایپماییها سطح بالاتری دارد، خرید بلیط پروازهای کلاس تجاری قطر ایرویز نسبت به سایر هواپیماییها به صرفهتر است. در نهایت، در کلاس اکونومی این هواپیمایی، برای هر صندلی یک صفحه نمایش مخصوص در نظر گرفتهاند که مسافران میتوانند در آنها برنامههای مختلف را تماشا کنند.
کابینهای درجه یک قطرایرویز حدود دو متر فضا برای هر مسافر داشته و صندلیهای آن امکان تبدیل شدن به تخت را دارند. صندلیهای این کابین دارای سیستم ماساژ هستند و مسافران میتوانند از سیستم مالتیمدیای تعبیه شده در این کابین استفاده نمایند. به علت تصمیمات که قطرایرویز قصد انجام آنها را دارد، مشخصات این نوع کابین برای هواپیماهای مختلف این شرکت، ممکن است متفاوت باشد. اما به هر حال آسایش و راحتی مورد انتظار شما از پرواز با کابین فرست کلاس را برآورده خواهد کرد.
بعد از کابین فرست کلاس، راحتترین کابین قطر ایرویز بیزینس کلاس نام دارد. این نوع کابین نیز در هواپیماهای مختلف این شرکت و مقاصد مختلف، دارای مشخصات متنوعی هستند. اما معمولا تمامی آنها دارای فضای باز و صندلیهای تختشو مجهز به ماساژور اند. اغلب صندلیهای این بخش ۵۵ سانتیمتر عرض داشته و به هنگام تختشو کمی عریضتر میشوند.
ارزانترین صندلیهای هواپیماییها هستند که برای مسیرهای کوتاه توصیه میشوند اگرچه صندلیهای اکونومی هواپیمای قطر در سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ به عنوان بهترین صندلی از این نوع شناخته شدند. کابین بخش اکونومی، بسته به نوع هواپیما میتواند دارای امکاناتی چون مانیتور (مستقر روی صندلی روبرویی) و شارژر یو اس بی باشند.
میزان بار مجاز برای حمل بسته به نوع کابین (فرست کلاس، بیزینس کلاس و یا اکونومی کلاس) است. همچنین مبدا و مقصد سفر نیز در میزان بار مجاز موثر است. بنابراین بهتر است قبل از خرید بلیط نسبت به شرایط دقیق میزان بار مجاز برای بلیط مورد نظر اطلاع یابید.
با توجه به شرایط مختلف برای مقاصد مختلف سفر، در قسمت زیر ابتدا میزان بار مجاز هواپیمایی قطر ایرویز برای مبدا و مقاصد خاص ذکر شده و پس از آن میزان بار مجاز برای سایر مقاصد آمده است.
توجه داشته باشید که منظور از حداکثر ابعاد حاصل جمع طول، عرض و ارتفاع چمدان است. همینطور وزن هیچ کیفی نباید از ۳۲ کیلوگرم بیشتر باشد.
همه صندلیها: دو چمدان با حداکثر وزن ۳۲ کیلوگرم برای هر کدام و حداکثر ابعاد ۱۵۸ سانتیمتر.
همه صندلیها: دو چمدان با حداکثر وزن ۲۳ کیلوگرم و حداکثر ابعاد ۱۵۸ سانتیمتر.
در مورد کیف یا چمدانهای همراه که به قسمت مسافر برده میشوند نیز توجه داشته باشید که میزان بار مجاز آن در حال حاضر (آذر ۹۳) به صورت زیر است:
قطر ایرویز در حال حاضر در ناوگان هوایی خود، ۱۳۰ فروند هواپیمای جت مسافربری و ۵۵ فروند هواپیمای باری دارد که با قراردادهای جدید به زودی بر تعداد آنها افزوده خواهد شد.
تعداد: ۲ فروند
تعداد: ۳۹ فروند
تعداد: ۹ فروند
تعداد: ۱۵ فروند
تعداد: ۱۳ فروند
تعداد: ۴ فروند
تعداد: ۷ فروند
تعداد: ۶ فروند
تعداد: ۹ فروند
تعداد: ۳۱ فروند
تعداد: ۲۶ فروند
تعداد: ۷ فروند
تعداد: ۸ فروند
تعداد: ۱ فروند
در ۱۹ آوریل سال۲۰۰۷، یک فروند هواپیمای ایرباس ای۳۰۰ که در آشیانه فرودگاه ابوظبی قرار داشت آتش گرفت و بال سمت راست هواپیما کاملا در آتش سوختبا این حال، در این حادثه هیچکس آسیب ندید. در پروازهای این شرکت هیچ سقوطی رخ نداده و به جز یکبار فرود اضطراری، سانحهای رخ نداده است. از این رو میتوان شرکت قطر ایرویز را یکی از امنترین شرکتهای هوایپمایی جهان دانست.
توصیه های سفر - هواپیمایی قطر ایرویز؛ معرفی ایرلاین های ایران و جهان