کد خبر: 85412519
تاریخ انتشار: یکشنبه 05 دي 1395
خانه » سایت های خبری » کرمان خبر » بالارفتن نرخ جرم و بزه کاری برای دولت هزینه هایی سنگین در پی دارد/پیشگیری از جرم از طریق افزایش نیروهای پلیس، راه به جایی نبرده است.
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
رئیس کل دادگستری کرمان

یکی از پیچیده ترین مسائل امروز جهان نرخ بالا و رشد بزهکاری و افزایش آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی است.

به گزارش چی 24 به نقل از کرمان خبر:
بالارفتن نرخ جرم و بزه کاری برای دولت هزینه هایی سنگین در پی دارد/پیشگیری از جرم از طریق افزایش نیروهای پلیس، راه به جایی نبرده است.

به گزارش کرمان خبر یدالله موحد رئیس کل دادگستری  کرمان  در  جلسه شورای امربه معروف نهی از منکر معاونت دستگاه های قضائی و نظامی استان کرمان، اظهار کرد: یکی از پیچیده ترین مسائل امروز جهان نرخ بالا و رشد بزهکاری و افزایش آسیب ها و ناهنجاری های اجتماعی است.

وی گفت: طبعا با روند صعودی جرائم احساس ناامنی در مردم نیز افزایش پیدا می کند و بر کیفیت زندگی  انسان ها تاثیر منفی می گذارد و این وضعیت در زندگی شهر نشینی آشکارتر است.

رئیس شورای قضائی استان کرمان تصریح کرد: بالارفتن نرخ جرم و بزه کاری برای دولت هزینه هایی سنگین در پی دارد و دستگاه قضائی را با تراکم کار و حجم بالای مراجعات مواجه می سازد.

موحد افزود: آمارها گویای این واقعیت است که پیشگیری از جرم از طریق افزایش نیروهای پلیس، تدابیر شدید امنیتی و صدور احکام و مجازات های شدیدتر و احداث زندانهای بیشتر راه به جایی نبرده است.

رئیس کل دادگستری استان بیان کرد: بدون شک برنامه ها و تدابیر پیشگیری از جرم وقتی کارآمد و اثربخش خواهد بود که آحاد مردم در تمامی لایه ها و سطوح جامعه در این برنامه ها و تدابیر مشارکت نمایند.

وی با بیان اینکه امر به معروف ونهی ازمنکر موثرترین ساختاریست که دارای زمینه اعتقادی و پشتوانه فرهنگی است که می تواند برای کنترل جرم وبزه کاری ایفای نقش نماید، عنوان کرد: امتیاز،کارکرد و جایگاه امربه معروف ونهی ازمنکر نسبت به نظریه های ارائه شده در زمینه مهار جرم بواسطه حضورش در تمامی مراحل تکوین(شکل گیری) جرم برتری دارد.

موحد گفت:جامعه دینی انتظار دارد اعضایش در قالب الگوهای  فرهنگی واجتماعی زندگی کند و از ارزش ها وهنجار های جامعه دینی تبعیت کنند و طبیعی است یک عده ای در جامعه یافت می شوند که از پاره ای از ارزشها تبعیت نکرده و آنها را نقض می نمایند.

این مقام ارشد قضائی با هشدار به اینکه نرخ رشد جرم و جمعیت کیفری نگران کننده است،افزود: افزایش عده این افراد پیام خوبی ندارد و بایستی برای عموم مردم و مدیران نگران کننده باشد.

وی عواملی مثل  شهرنشینی لجام گسیخته،گسترش حاشیه نشینی،فقر،اعتیاد،تورم،بیکاری،تنوع طلبی وتجمل گرایی،گسستن بنیادهای خانواده،اختلاف فاحش طبقاتی و ضعف نهاد های تربیتی وعدم کارکردمناسب آنها را از جمله علل افزایش نرخ رشد جرم دانست وافزود: این عوامل رابطه مستقیمی با آسیب های اجتماعی و جرم دارند

موحد خاطرنشان کرد: اصولا اسلام به پیشگیری از جرم بیش تر از اصلاح مجرم ومجازات  اهتمام ورزیده و به همین واسطه به عوامل بوجود آورنده در زمینه های گناه وجرم توجه دارد و برای مقابله با آنها چاره سازی کرده است.

رئیس شورای قضائی استان کرمان در پایان خاطر نشان کرد: دین مقدس اسلام به امربه معروف و نهی از منکر به عنوان یک وظیفه همگانی توجه کرده است وانجام عبادات روزانه فردی و جمعی را به عنوان عوامل پیشگیرانه مطرح کرده است.

 

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین