کد خبر: 86579067
تاریخ انتشار: پنجشنبه 16 دي 1395
خانه » حواشی » پايگاه اطلاع رساني آثار حضرت آيت الله مصباح يزدي » پیروزی انقلاب اسلامی به دست امام (ره)، تحقق وعده الهی بود؛ اما هیچ ضمانتی بر بقاء انقلاب وجود ندارد
نسخه چاپی
ارسال به دوستان

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که مردم ما در نهم دی 88 امتحان بسیار خوبی دادند، افزود: اما امتحانات الهی تمام نشده است؛ ما دائما در حال امتحان هستیم؛ این عزت خدادادی را از دست ندهیم؛ زیر یوغ بردگی دشمنان خدا نرویم؛ دست گدایی به سوی دشمنان دین دراز نکنیم، و باور داشته باشیم که خداوند همان خداست و سنت‌ها هنوز پابرجا هستند.

به گزارش چی 24 به نقل از پايگاه اطلاع رساني آثار حضرت آيت الله مصباح يزدي:

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار حضرت آیت الله مصباح یزدی، رئیس آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در جمع ناظرین شورای نگهبان با تلاوت آیه ای از قرآن اظهار داشت: افراد زیادی هستند که مسلمان و مؤمن خوانده می‌شوند؛ اما کسانی که ایمان واقعی دارند، کم هستند؛ خداوند به چنین افرادی وعده‌هایی داده است که در همین دنیا محقق می‌شود. خداوند وعده داده که حکومت و قدرت در زمین را به دست آنها می‌دهد تا بتوانند احکام خداوند را روی زمین، جاری کرده و به وظایفشان عمل کنند و خداوند آن‌ها را بعد از ترس و آزار و اذیتی که شدند، در امنیت قرار می‌دهد و چنان وسائلی برایشان فراهم می‌شود که بتوانند دینشان را به صورت خالص حفظ کنند.

آیت الله مصباح یزدی با اشاره به این که این وعده‌ها با هدف خلقت آفرینش نیز سازگار است، اظهار داشت: هدف از خلقت انسان، فراهم شدن زمینه برای رسیدن انسان‌ها به کمال و مظهر صفات خدا شدن، و خلافت الهی بر روی زمین نیز به معنای جاری کردن اراده خداوند روی زمین است؛ یعنی شرایطی روی زمین به وجود بیاید که انسان در آن شرایط بتواند با اختیار خود در مسیر کمال قرار گیرد.

استاد اخلاق حوه علمیه قم با اشاره به این که مصداق کامل این وعده مربوط به زمان ظهور حضرت مهدی (عج) است، ادامه داد: اما این وعده طبق سنت الهی است و هر کجا مؤمنین واقعی و ثابت قدم با اختلاف مراتبي که دارند برای خدا کار کنند، خداوند به تناسب مراتب آنها به وعده‌اش عمل خواهد کرد.

وی با تأکید بر این که در صورتی که ایمان واقعی باشد، خداوند نیز وعده‌اش را محقق می‌کند افزود: برخی خود را مؤمن دانسته و ریشی هم می‌گذارند و تسبیحی هم در دست می‌گیرند تا بین مردم مسلمان، بهتر به منافع خود برسند؛ ولي مراد از ایمان، این نیست؛ ایمان نورانیتی است که باید در دل ایجاد شود؛ به خاطر همین امر است که خداوند به مؤمنان می‌گوید ایمان بیاورند؛ یعنی ایمانشان را واقعی و قوی کنند.

آیت الله مصباح با اشاره به این که ایمان و اسلام مراتبی دارد، افزود: مراد از دین، چیزی نیست که صرفا با گفتن شهادتین حاصل می‌شود؛ چرا که منافقان نیز شهادتین گفته و نماز هم می‌خوانند؛ این اسلام ظاهری است که بر اساس آن احکامی جاری می‌شود، و مثلا فرد پاک تلقی شده، شهادتش پذیرفته می‌شود و سایر احکام فقهی مسلمان برای او جاری می‌شود؛ اما اسلام واقعی از اعتقاد به ضروریات دین شروع می‌شود تا جایی که به مقام حضرت ابراهیم (ع) برسد.

 وی با اشاره به این که اگر کسی اسلام واقعی را باور داشته باشد و همت کرده و در راه خدا قدم بردارد، مشمول وعده الهی و مصداق آیه قرآن خواهد بود، افزود: یکی از مصادیق این سنت الهی را در این قرن، در کشور پاک ایران، شاهد بوده ایم.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تشریح دوران پهلوی اظهار داشت: روزگاری بود که درایران به عنوان تنها کشور شیعه دنیا آثار اسلام و تشیع به ندرت دیده می شد؛ در بسیاری از خیابان‌های پایتخت این کشور شیعه، مشروب فروشی‌های متعدد وجود داشت، در حالی که کتابفروشی نادر بود؛ در دانشگاه‌های ما کسانی که مسلمان بودند، خجالت می‌کشیدند نماز بخوانند چرا که  موردتمسخرواقع شده وبرچسب امّل می‌خوردند؛ و پوشش زنان کفار در برخی کشورهای اروپایی بهتر از پوشش برخی زنان در خیابان‌های ایران بود.

وی با بیان این که امیدی وجود نداشت به این که روزی کشور رنگ و بوی اسلامی بگیرد، ادامه داد: مدارس حوزه‌های علمیه تبدیل به انبار کالای بازاری‌ها شده بود و یک طلبه نبوده که در آن‌ها درس بخواند؛ روحانی بزرگی در شهر ما، به اندازه خريد يک پیراهن پول نداشت؛ لباس روحانیت ممنوع بود، و البته بعد از زحمات زیاد و اعتصاب‌ها و تحصن‌ها، اجازه داده شد که در هر شهری یکی دو نفر لباس روحانیت بپوشند! در همین حال عشرتکده ها، مشروب فروشی‌ها و قمارخانه‌ها شب تا صبح باز بودند!

آیت الله مصباح افزود: از سوی دیگر، شاه مملکت توسط انگلیس و امریکا تعیین می‌شد، و خودشان پدر را عزل کرده و پسر را بر سر کار آوردند؛ نمایندگان مجلس را سفرای آمریکا و انگلیس مشخص می‌کردند؛ لیست را از قبل آماده می‌کردند تا فرمانداری همان‌ها را از صندوق درآورد!

رئیس مؤسسه اموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: در همين حال، خدا یکی از افراد گمنام در محروم ترین طبقات جامعه - که روحانیون بودند را برانگیخت و به گونه‌ای ورق را برگرداند که نمی‌توان خدا را به خاطر نعمتی که به واسطه این فرد به ما داد، به صورت کامل شکر کرد و حتی دشوار است برکاتی که از سوی او نصیب ما شد، را شمارش کرد.

وی ادامه داد: این روحانی که ابتدا حتي بین اساتید حوزه هم چندان معروف نبود به جایی رسید که سیاستمداران دنیا، در هنگام سخنرانی وی، برنامه هایشان را تعطیل می‌کردند تا بلافاصله صحبت‌های او را بشنوند. خدای متعال کاری کرد که امام (ره) در مقابل مستکبران چنان ابهتی بیابد که هر کجا اسم ایشان برده می‌شد، حواسشان را جمع کنند؛ و امید مستضعفین و محرومین در سراسر عالم به همین روحانی پیرمرد بود؛ و این تنها عزت ظاهری است و غیر از چیزی است که در آخرت به او عطا خواهد شد.

وی با اشاره به نقل خاطره‌هايی از کشورهای شرق تا غرب عالم اظهار داشت: در سنگاپور تاجری به خاطر علاقه به انقلاب، بنده را به منزلش دعوت کرد و گفت: بنده وهابی و دشمن شیعه بودم؛ اما از وقتی که برخی سخنان امام (ره) را شنیدم، فهمیدم سخن اسلام همین است که ایشان می‌گوید؛ لذا شیعه شدم و اکنون بر علیه وهابیت کار می‌کنم. یعنی در حالی که نه مبلغ و نه کتابی به آنجا رفته بود، نام و سخنان امام (ره) او را تحت تأثیر قرار داده بود. هم چنین آیت الله تسخیری نقل می‌کرد وقتی از تعدادی مسلمانان در الجزایر پرسیدم مذهب شما چیست؟ گفتند مذهب ما مذهب خمینی (ره) است؛ زيرا از زمانی که فرمایشات ايشان را شنیدیم فهمیدیم که اسلام واقعی همان است. آری؛ این برکات مصداق وعده الهی هست.

آیت الله مصباح با اشاره به آیه ای از قرآن کریم، گفت: در هر جامعه اگر افرادی مستضعف واقع شدند، اما درونشان افراد با ایمان و ثابت قدم وجود داشت، خداوند از میان همان‌ها کسی را بر می‌انگیزاند که طاغوت را سرجایش نشانده و دین حق را پیروز می‌کند.

این متفکر و فیلسوف اسلامی افزود: اگر پیروزی انقلاب اسلامی را ندیده بودیم، شايد امکان تحقق چنین چیزی را باور نمی کردیم؛ آیا مگر این مستضعفین پولی داشتند؛ يا قدرتی داشتند؟ مگر یک مشت مردم پابرهنه چه قدرتی داشتند که امریکا را از کشور بیرون کنند؟

آیت الله مصباح یزدی با اشاره به داستان موسی (ع) وتشبیه آن به انقلاب اسلامی اظهارداشت: خدا وعده‌اش را عمل کرد؛ اما ضمانت نداده است که اگر عده ای مسلمان شدند و به قدرت رسیدند، تا پایان هم همان طور بماند؛ خداوند بر ما منت گذشت و امام (ره) را برانگیخت، اما هیچ ضمانتی برای بقای انقلاب به ما نداده است؛ بلکه نوبت ماست که به وظیفه مان عمل کنیم.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که مردم ما در نهم دی 88 امتحان بسیار خوبی دادند، افزود: اما امتحانات الهی تمام نشده است؛ ما دائما در حال امتحان هستیم؛ این عزت خدادادی را از دست ندهیم؛ زیر یوغ بردگی دشمنان خدا نرویم؛ دست گدایی به سوی دشمنان دین دراز نکنیم، و باور داشته باشیم که خداوند همان خداست و سنت‌ها هنوز پابرجا هستند.

وی افزود: خدای جبهه با خدای بازار و خدای دانشگاه یکی است؛ همان خدایی که مردم مستضعف و پابرهنه را پیروز کرد و جوانان ما را با دست خالی بر بزرگترین قدرت‌های نظامی دنیا برتری بخشید، همین خدا می‌تواند ما را در بازار بر اقتصاد دشمن پیروز کند، و در دانشگاه نیز می‌توانیم بر علوم آن ها فائق شویم؛ به شرطی که ما همان روحیه رزمندگان را داشته باشیم؛ همان‌ها که تنها توکلشان بر خدا بود.

آیت الله مصباح ادامه داد: اگر بازاریان ما توکلشان بر خدا باشد، و نه بر بهره سی درصد و جنس قاچاق؛ بدانند که خدا، همان خداست و قدرتش کم نشده است، و نفرموده که من فقط خدای جبهه هستم و به بازار کاری ندارم؛ همو وعده داده است که اگر واقعا ایمان داشته باشید و مقاومت کنید، به شما قدرت خواهد داد؛ چه در اقتصاد و چه در علم؛ ولي اگر مردم و مسئولین به اسم هدیه به سوی رشوه رفتند و به اسم بیع و لفظ عقود شرعیه رباخوار شدند، خدا نیز ما را رها می‌کند.

آیت الله مصباح با بیان این که هر جا با خدا صاف و صادق بودیم و در حد توان نیز عمل کردیم، ‌خداوند به وعده‌اش عمل کرده است، ادامه داد: آیا ما چنین هستیم و یا منافع خود و آشنایان و حزب خود را مقدم می‌داریم؟  آیا حتی در انجام وظایف اجتماعی، تلاشی کرده‌ایم که اصلح را تشخیص بدهیم یا خیر؟ آری؛ اگر در پشت کوه قاف، برخی خانم‌ها گفته باشند که ما به فلانی رأی می‌دهیم که چادر را از سر ما بردارد، خداوند هم متناسب با همان با ما برخورد می‌کند.

وی در پایان با تأکید بر انجام وظیفه و اطاعت از ولی فقیه، گفت: خدا، همان خدایی است که فرعونیان را در دریا غرق کرد و همان خدایی است که پهلوی را با ذلت از کشور بیرون کرد؛ اما اگر مغرور بشویم و یا بخواهیم کلاه سرخدا بگذاریم، بدانیم سر خدا کلاه نمی رود و و درواقع سر خود کلاه گذاشته ایم.

گفتنی است دیدار جمعی از ناظرین شورای نگهبان با علامه مصباح یزدی و مراسم گرامیداشت حماسه نهم دی، جمعه دهم دی ماه در سالن همایش‌های مؤسسه اموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد.

 

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین