نشریه همشهری ماه در شماره اخیر خود (شماره 151) طرحی را بر روی جلد منتشر کرد که سببساز انتقادات گسترده اصلاحطلبان شده است...
در این طرح، یک کودک کار در کنار شیشه یک مرسدس بنز آبی ایستاده و از سرنشین ماشین که آستینی قهوهای رنگ دارد، در حال دریافت پول است؛ پولی که البته به قدری بالا گرفته شده که دست دخترک هم به آن نمیرسد!
در روبهروی خودروی بنز نیز چراغ راهنمایی به رنگ قرمز است و تابلوی ثانیهشمار، عدد 96 (سال انتخابات) را نشان میدهد.
روزنامه اصلاحطلب آفتاب یزد در همین زمینه طی مقالهای بلند بالا در شماره شنبه گذشته خود اینطور گفته است که طرح جلد همشهری ماه که از نشریات وابسته به مؤسسه همشهری است، آقای هاشمی رفسنجانی را هدف قرار داده چون هم بنز آبی رنگ و هم لباس قهوهای به نوعی نماد این شخصیت است!
آفتاب یزد که در شماره اخیر خود از عکس جلد همشهری ماه و تیتر «استراتژی لو رفت» استفاده کرده است در مقاله خود به انتقاد از محمدباقر قالیباف، شهردار تهران میپردازد.
صادق زیباکلام نیز در همین زمینه به آفتاب یزد گفته است: آقای قالیباف نمیتواند رُل ِ ناجی مردم را بازی کند. چون داستان کمدی میشود. به همین دلیل این تاکتیکی که در پیش گرفته است برایش رأی نمیشود. مردم ایران میدانند که ظرف یک دهه اخیر آقایهاشمی رفسنجانی هیچ نقشی در مدیریت کلان کشور نداشته است اما آقای قالیباف و همفکرانشان از تمامی امکانات برخوردار بودهاند و اینکه حالا میگویند مقصر این وضعیت، دیگری است. فکر نمیکنم حتی محافظین و راننده آقای قالیباف هم این حرف را باور کنند.
او همچنین میافزاید: طرح جلد نشریه وابــسته به موسسه همشهری از یک تاکتیک انتخاباتی خبر میدهد. همان تاکتیکی که احمدینژاد در سال 84 به میدان آورد و توانست به وسیله آن به پیـروزی بــرسد. آن تاکتیک عبارت است از اینکه گـروهی سمبل اشرافیت و ثــروت هستند و منِ قـالـیبـاف حالا میخواهم به مـبارزه با فساد و اشرافیت بپــردازم.[6]
ادعای آفتاب یزد و صحبتهای زیباکلام در حالی است که اصلاحطلبان در سال 84 برای تخریب محمدباقر قالیباف، به او لقب «ژنرال قهوهای» را داده بودند.
چون قالیباف در انتخابات آن سال از یک کت قهوهای رنگ استفاده میکرد.
جریان سیاسی خاص همچنین گهگاهی از لیدر جریان اصلاحات نیز تحت عنوان «مردی با عبای شکلاتی» نام برده است.
از طرفی در جامعه ایرانی همواره این حزب کارگزاران سازندگی و اطرافیان آقای هاشمی بودهاند که به داشتن مال و منال، بنز سواری و برخورداری مشهور بودهاند و بدیهیست که هرکس بخواهد در هر حیطهای به انتقاد از زیست اشرافی بپردازد، ممکن است که به انتقاد از آقای هاشمی متهم شود.
***
در همین حال، سایت خبرآنلاین نیز کاریکاتوری از محمود احمدینژاد، رئیس جمهور سابق و با محتوای مسکن مهر منتشر کرد.
در این کاریکاتور کفش سوژه به گونهای طراحی شده است که شبیه به «سُم» به نظر میرسد!
این مسئله سبب انتقادات فراوانی از سایت خبرآنلاین و دستاندرکاران آن شد.
خبرآنلاین نیز پس از ساعاتی اقدام به تصحیح کاریکاتور و سپس حذف آن کرد.
این سایت خبری همچنین یک متن عذرخواهی و توضیح را نیز در همین رابطه منتشر و تأکید کرد که به دلیل احتمال ادامه سوء برداشتها، نسبت به حذف کاریکاتور اقدام کرده است.[7]