به گزارش کرمان خبر/محمود وفایی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان امروز در چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران به میزبانی استان کرمان اظهار داشت: سه دوره این کنگره در بم برگزار شد و قرار است جمعبندی کنگره چهارم در سال آینده در بم در کنگره پنجم باشد.
وی ابراز داشت: رویکرد و توجه کلی این گونه همایشها و کنگرهها به سمتی باشد که ما بتوانیم فضای همدلی و تعامل بیشتری نسبت به حفظ و حراست از میراث گرانقدر فرهنگی داشته باشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان افزود: از درخشانترین دورههای توجه به حفظ، حراست و زندهسازی ابنیه و آثار تاریخی مهم را در استان کرمان شاهد هستیم.
وی ادامه داد: طی دو سال گذشته شاهد بازسازی، مرمت، احیا و حیات بخشیدن بسیاری از اماکن و ابنیههای ارزشمند تاریخی استان بودیم که هر کدام از آنها آرزوی ما بود و بازسازی آن میتواند سند افتخار دوره مدیریت باشد.
وفایی با اشاره به اینکه این بازسازیها از منابع غیردولتی در سال اقتصاد مقاومتی صورت گرفته است، عنوان کرد: میزان اعتبار و منابعی که طی دو سال گذشته با تلاش و همکاری علاقهمند میراث فرهنگی توسط بخش خصوصی در حوزه میراث فرهنگی هزینه شده معادل 10 سال اعتبارات دولتی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان گفت: بازسازی اصولی بازار تاریخی کرمان بخش قابل توجهی از آن انجام شده و امیدواریم تا سال آینده مجموعه بازار ما به همان مهندسی و هویت تاریخی خود بازگردد.
وی ادامه داد: خانه حاج آقا علی، باغ فتحآباد، بیرمآباد و دهها مورد از ابنیههایی که آرزوی بازسازی آنها را داشتیم، اتفاقات بسیار خجستهای بوده که میتوان گفت امروز بیش از هر زمان دیگری شاهد تعامل بسیار خوب دستگاههای متعدد از جمله شهرداری در این زمینه هستیم.
وفایی گفت: به عنوان مدیر میراث فرهنگی استان انتظار داریم که دستگاههای ذیربط، مجامع علمی و دانشگاهها مشارکت بیشتر و موثرتری را در کنگره تاریخ معماری و شهرسازی انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری این کنگره فرصتی برای ایجاد تعامل سازمان میراث فرهنگی با دستگاهها بهمنظور توجه بیشتر به هویت تاریخی و تلاش در راستای نگهداری از همین مقدار باقیمانده از هویت ما است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان اظهار داشت: استان کرمان را به عنوان ایرانی کوچک میدانیم که طی فصول مختلف سال از تمام جاذبههای زیبای گردشگری برخوردار است، پس باید در مسیری قرار دهیم که هر چه بیشتر هویت خود را بازیابی و بازشناسی کنیم.
وفایی با اشاره به پنج اثر ثبت شده جهانی و 700 اثر ثبت ملی استان کرمان ابراز داشت: کرمان استانی با 7 هزار اثر شناخته شده است که ما تنها بخشی از آن را معرفی کردهایم.